Sport

Wimbledon 2022, optimi de finală. Rafa Nadal, ultimul calificat în sferturi. Simona Halep, principala favorită la feminin. Cum arată cele două tablouri

FANATIK vă oferă amănunte despre meciurile din cadrul optimilor de finală ale turneului de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon, fază în care a ajuns şi Simona Halep.
04.07.2022 | 23:09
Wimbledon 2022 optimi de finala Rafa Nadal ultimul calificat in sferturi Simona Halep principala favorita la feminin Cum arata cele doua tablouri
Rafael Nadal şi Simona Halep.
ADVERTISEMENT
04-07-2022
20:10

Rafa Nadal, ultimul calificat în sferturile de finală! Simona Halep, a doua favorită la trofeu. Cum arată tabloul

Rafa Nadal este ultimul calificat în sferturile de finală de la Wimbledon. Campionul iberic l-a învins în trei seturi pe Botic van de Zandschulp, scor 6-4, 6-2, 7-6. Cum arată tabloul masculin: 

  • Novak Djokovic – Jannick Sinner 
  • David Goffin – Cameron Noorie
  • Nick Kyrgios – Christian Garin
  • Rafael Nadal – Taylor Fritz

Pe tabloul feminin, Simona Halep este considerată de casele de pariuri principala favorită la trofeu. Cum arată sferturile de finală: 

  • Ajla Tomljanovic – Elena Rybakina
  • Simona Halep – Amanda Anisimova
  • Marie Bouzkova – Ons Jabeur
  • Tatjana Maria – Jule Niemeier
04-07-2022
16:20

Nick Kyrgios merge mai departe după o victorie în 5 seturi

Nick Kyrgios a reușit să treacă de Brandon Nakashima după o partidă desfășurată în cinci seturi, scor 3-2, care a ținut 3 ore și 11 minute.

În runda următoare, australianul va da peste jucătorul din Chile, Christian Garin, care l-a eliminat pe Alex De Minaur în runda precedentă.

04-07-2022
15:24

Cristian Garin se califică în sferturi după un meci epic cu Alex De Minaur

Chilianul Cristian Garin, locul 43 ATP, s-a impus în cinci seturi în fața lui Alex De Minaur și a obținut prima calificare din carieră în sferturile de finală ale turneului de la All England Club.

Garin a fost condus cu 2-0 la seturi, dar a revenit în meci și după 4 ore și 38 de minute l-a învins pe al 19-lea favorit cu scorul de 3-6, 5-7, 7-6 (3), 6-4, 7-5 (6).

În următoarea fază a competiției, Cristian Garin îl va înfrunta pe învingătorul duelului Brandon Nakashima și Nick Kyrgios

În întrecerea feminină Elena Rybakina s-a calificat și ea în sferturi învingând-o în două seturi 7-5, 6-3 pe croata Petra Martic, numărul 80 WTA. Pentru un loc în careul de ași, Rybakina va juca cu învingătoarea dintre Alize Cornet și Alja Tomljanovic.

03-07-2022
22:06

Novak Djokovic, demonstrație de forță și calificare în sferturile de finală

S-a jucat pentru prima dată duminica la Wimbledon, iar rezultatele au fost cu adevărat istorice. Ziua a fost închisă, în jurul 23:00 a Angliei, 01:00 în România, de Novak Djokovic. Sârbul a trecut de Tim van Rijthoven, scor 6-2, 4-6, 6-1, 6-2 și a oferit o demonstrație de forță, în special după ce a cedat setul doi.

În sferturile de finală, Nole va avea o misiune foarte complicată. Îl va înfrunta pe Jannick Sinner, cel care l-a învins în patru seturi pe Carlos Alcaraz. David Goffin – Cameron Norrie este celălalt sfert de finală pe această parte a tabloului. Belgianul l-a eliminat în 5 seturi pe Frances Tiafoe, în vreme ce Norrie nu a avut emoții cu un alt american, Tommy Paul.

Pe tabloul feminin, Ons Jabeur, favorită 2, merge în sferturile de finală după victoria cu Elise Mertens. Și o va înfrunta pe Marie Bouzkova, cea care a trecut de Caroline Garcia. Tatjana Maria – Jule Niemeier va da semifinalista surpriză a competiției. Cele două jucătoare din Germania sunt pentru prima dată într-o fază atât de avansată la un Grand Slam.

03-07-2022
14:22

Tatjana Maria îşi continuă parcursul de vis la Wimbledon!

Tatjana Maria reuşeşte calificarea în sferturile de finală pe tabloul de simplu de la Wimbledon. Mamă a doi copii şi în afara top 100 WTA, Maria a trecut de Jelena Ostapenko, scor 5-7, 7-5, 7-5. În faza următoare, Tatjana Maria o va întâlni pe învingătoarea meciului Watson – Niemeyer. 

03-07-2022
12:39

Marie Bouzkova, prima sfertfinalistă la Wimbledon 2022

Marie Bouzkova, locul 66 în clasamentul WTA, este prima jucătoare care și-a asigurat calificarea în sferturile de finală de la Wimbledon 2022. Jucătoarea din Cehia a învins-o pe Caroline Garca, locul 55 WTA, scor 7-5, 6-2, și este la cea mai bună performanță a carierei la un turneu de Grand Slam.

În sferturile de finală, Marie Bouzkova o va înfrunta pe învingătoarea din partida Elise Mertens – Ons Jabeur, care se va disputa tot duminică.

Duminică, 3 iulie şi luni, 4 iulie, se vor derula la Wimbledon partidele programate în turul 4 al turneului de Grand Slam pe iarbă, faza optimilor de finală. Au fost destule surprize, unele de proporţii, în special în competiţia feminină, unde a plecat acasă principala favorită, dar la masculin Novak Djokovic nu a avut nici un fel de probleme.

Kyrgios a fost mai tare decât Tsitsipas

În turneul masculin singurul dintre favoriţi care a părăsit turneul este grecul Stefanos Tsitsipas, învins în turul 3 de un alt jucător de sorginte elenă, australianul Nick Kyrgios. A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri ale actualei ediţii, dar succesul jucătorului de la Antipozi nu surprinde, pentru că se ştie că este foarte talentat, dar şi la fel de capricios comportamental iar Tsitsipas nu e cel mai bun pe iarbă.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic nu a avut milă de compatriotul său Miomir Kecmanovic, pe care l-a executat sec, în trei seturi şi este tot mai clar că sârbul se îndreaptă spre un nou titlu pe iarba londoneză, unde se simte ca acasă, pentru că e totuşi greu de crezut că unul dintre puştii teribili, Sinner sau Alcaraz sau Kyrgios să poată emite pretenţii la trofeu.

Liderul mondial la feminin trimis acasă

La feminin turneul s-a transformat în decapitarea marilor favorite. După 37  de meciuri poloneza  Iga Swiatek a căzut cu 2-0 în faţa lui Alize Cornet, plătind pe undeva şi superficialitatea de a fi venit la Wimbledon fără a fi jucat măcar un singur meci pe iarbă. Dăduse semne că nu e la nivel optim încă din turul 3, când abia a eliminat o obscură jucătoare olandeză.

ADVERTISEMENT

Senzaţie face şi jucătoarea germană Tatjana Maria, care le-a făcut KO pe rând pe Sorana Cîrstea, cap de serie nr.26, meci după care ne-am amărât serios, dar în turul 3 Maria a eliminat-o pe favorita nr.6, Maria Sakkari şi gluma se cam îngroaşă. Simona Halep nu a avut nici un fel de emoţii cu poloneza Magdalena Frech, dar acum va da proba adevărului.

Doi olandezi au ajuns în optimile de finală la masculin

Luni şi marţi este momentul în care cei 16 jucători şi cele 16 jucătoare rămase pe iarba de la All England Club se vor înfrunta în optimile de finală. De departe, în turneul masculin cel mai tare meci va fi cel al noii generaţii, între italianul Jannik Sinner şi spaniolul Carlos Alcaraz. Sunt doi dintre puştii care promit mult pentru următorii ani.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic îl are în faţă pe olandezul Tim Van Rijthoven, locul 104 ATP şi e clar că se anunţă o nouă victorie lejeră. Alt batav, Botic Vanden Zandschulp, va fi adversarul lui Rafael Nadal iar Nick Kyrgios e favorit în faţa americanului cu origini nipone Brandon Nakashima, dar cu australianul niciodată nu ştii ce face, una bună sau rea.

Programul optimilor de finală masculin Wimbledon 2022

Duminică, 3 iulie

ora 14:30 Goffin – Tiafoe

ora 16:30 Norrie – Paul

ora 17:00 Sinner – Alcaraz

ora 19:00 Djokovic – van Rijthoven

Luni, 4 iulie

Garin – De Minaur

Kubler – Fritz

Nakashima – Kyrgios

Nadal – Vanden Zandschulp

 

Adversara învingătoarei dintre Simona Halep şi Paola Badosa se va alege din meciul Anisimova – Tan

În concursul feminin Simona Halep – Paola Badosa este clar capul de afiş. O partidă care e greu să îi dai un pronostic, pentru că absolut orice se poate întâmpla. E drept, Simona a învins-o recent pe Paola chiar pe zgură, suprafaţa ei favorită, dar Badosa a demonstrat multă forţă şi feterminare în turul 3, unde a trecut la mare luptă de Petra Kvitova.

ADVERTISEMENT

Altă prezenţă incredibilă în optimi este Harmony Tan din Franţa, care a făcut-o praf în turul 3 pe Katie Boulter, dar Amanda Anisimova ar trebui în mod normal să îi stopeze drumul acum. Din acest duel se va alege adversara pentru învingătoarea dintre Simona Halep şi Paola Badosa în sferturile de finală. Luni se va afla pe teren  a doua româncă, Raluca Olaru, în proba de dublu, alături de ucraineanca Nadia Kichenock, dar misiunea lor e forte grea, pentru că vor da de tandemul Mertens-Zhang, pereche favorită la titlu.

Programul optimilor de finală feminin Wimbledon 2022

Duminică, 3 iulie

ora 13:00 Bouzkova – Garcia

ora 15:00 Maria – Ostapenko

ora 15:30 Watson – Niemeier

ora 18:30 Mertens – Jabeur

Luni, 4 iulie

HALEP – Badosa

Anisimova – Tan

Cornet – Tomljanovic

Martic – Rîbakina

N. Kichenock-OLARU – Mertens-Zhang

ADVERTISEMENT