Sport

Wimbledon 2022, semifinale. Novak Djokovic, victorie în 4 seturi în fața lui Cameron Norrie. Programul complet al finalelor de simplu

FANATIK vă prezintă detalii despre meciurile din cadrul semifinalelor turneului de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon, cu Simona Halep încercând să ajungă din nou în finală.
08.07.2022 | 18:39
Wimbledon 2022 semifinale Novak Djokovic victorie in 4 seturi in fata lui Cameron Norrie Programul complet al finalelor de simplu
Novak Djokovic âl va întâlni pe Cameron Norrie în semifinale la Wimbledon. foto: hepta
ADVERTISEMENT
08-07-2022
17:04

Programul finalelor de simplu feminin și masculin de la Wimbledon 2022

Sâmbătă și duminică, vom afla câștigătorii ediției 2022 a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, una atipică, la care sportivii ruși și bieloruși au fost interziși din cauza războiului cu Ucraina.

Sâmbătă va fi finala de simplu feminin, iar duminică cea de simplu masculin, după următorul progra:

Finala feminină: sâmbătă, 9 iulie

  • ora 16:0o Ons Jabeur – Elena Rybakina

Finala masculină: duminică, 10 iulie

  • ora 16:00 Novak Djokovic – Nick Kyrgios

08-07-2022
14:18

Novak Djokovic - Cameron Norrie 2-6, 6-3, 6-2, 6-4

6-4: Cu oarece emoții, Novak Djokovic reușește să câștige pe propriul serviciu și se califică în finala de duminică.

5-4: Norrie se apropie la un singur game, dar Djokovic servește pentru a câștiga ,eciul.

4-2: Nole continuă să aibă un break avans.

3-1: Cei doi jucători își fac serviciul, dar Djokovic este tot mai aproape de victorie.

2-0: Jucătorul sârb începe perfect și setul 4, cu un break. Îl reconfirmă apoi pe propriul serviciu și se distanțează de britanic.


6-2: Djokovic închide setul pe propriul serviciu.

5-2: Fiecare jucător își face serviciul, dar sârbul este foarte aproape de câștigarea setului.

4-1: Nole reușește un nou break, Norrie nu se regăsește deloc.

3-1: Novak Djokovic își câștigă fără probleme serviciul și, cu un break avans, pare favorit la câștigarea setului.

1-0: Djokovic pare că și-a regăsit cadența și începe cu break setul al treilea.


6-3: Djokovic revine de la 0-30, câștigă game-ul și, implicit, setul.

5-3: Cei doi jucători merg cap la cap până la 3-3, apoi Djokovic face două game-uri la rând și va servi pentru set.

2-2: Echilibru la începutul celui de-al doilea set, cu fiecare jucător câștigându-și propriul serviciu.


2-6: Cameron Norrie își face serviciul și câștigă de o manieră categorică primul set, în doar 32 de minute.

2-5: Probleme mari pentru Djokovic la serviciu, Norrie face un nou break.

2-4: Norrie se desprinde la două game-uri, după un nou break.

2-2: Echilibru în debutul meciului.

1-1: Djokovic recuperează imediat break-ul.

0-1: Britanicul începe bine și reușește break-ul.

A început semifinala masculină de la Wimbledon dintre Novak Djokovic și Cameron Norrie. Primul servește Djokovic.

Meciul poate fi urmărit în România în direct pe postul de televiziune Eurosport 2.

08-07-2022
13:26

Novak Djokovic și Cameron Norrie, a doua semifinală

De la ora 17:00, pe terenul Central de la All England Club, Novak Djokovic și Cameron Norrie se vor duela în semifinalele tabloului pentru un loc în finala de duminică.

Învingătorul îl va întâlni pe Nick Kyrgios, care s-a calificat deja în ultimul act fără să joace. El a profitat de retragerea spaniolului Rafael Nadal, obligat să abandoneze din cauza unor probleme medicale.

08-07-2022
06:18

Nick Kyrgios s-a calificat în premieră în finala unui Grand Slam

Nick Kyrgios (27 de ani, locul 40 ATP) va juca pentru prima dată o finală de Grand Slam, dar fără să joace în semifinale. Australianul a beneficiat de retragerea rivalului Rafael Nadal, care a suferit o ruptură musculară abdominală de 7 milimetri. 

„Suntem jucători diferiți, avem personalități diferite. Rafa, sper că recuperarea ta va decurge bine și sperăm cu toții să te revedem sănătos. Pe data viitoare”, a fost mesajul lui Nick Kyrgios, după ce a aflat de abandonul lui Rafael Nadal.

07-07-2022
18:22

Rafael Nadal s-a retras de la Wimbledon

Rafael Nadal a fost nevoit să se retragă din turneul de la Wimbledon. Ibericul a suferit o accidentare în sfertul de finală cu Taylor Fritz. Diagnosticul medicilor a fost ruptură musculară abdominală de 7 milimetri.

„Nu sunt genul de persoană care să revină asupra unei decizii. Nu am vrut să mă retrag în mijlocul sfertului de finală, nu am făcut niciodată asta în carieră. 

Simțeam o jenă de câteva zile, dar ieri a fost mult mai serios. Am făcut teste suplimentare, iar intensitatea durerii a crescut.

În mod normal, sper ca în 3-4 săptămâni voi depăși această accidentare. Sper ca mai departe să urmez calendarul obișnuit”, a spus Rafa Nadal în cadrul unei conferințe de presă.

În urma abandonului, Nick Kyrgios avansează automat în ultimul act. Va fi prima finală de Grand Slam pentru sportivul australian.

07-07-2022
12:40

Ons Jabeur - Tatjana Maria 6-2, 3-6, 6-1

6-2, 3-6, 6-1: Ons Jabeur o învinge în trei seturi pe Tatjana Maria și se califică în prima finală de Grand Slam a carierei.

6-2, 3-6, 5-1: Tunisianca a mai pus în cont un break și e la un singur game de finală.

6-2, 3-6, 3-0: Jabeur începe în forță setul decisiv și are o șansă mare la calificarea în finală.

6-2, 3-6: Nemțoaica revine spectaculos în meci și câștigă setul secund. Finalista se va stabili în decisiv.

6-2, 2-4: Maria este cea care reușește desprinderea în actul secund.

6-2, 1-2: Setul secund începe lin, fiecare jucătoare făcându-și serviciul.

6-2: Jabeur își trece în cont cu lejeritate primul set.

4-2: Tunisianca își menține avansul la mijlocul primului set.

2-1: Pornită ca favorită, Jabeur confirmă statutul și face break în startul meciului.

A început meciul.

07-07-2022
09:12

Durerile au revenit, Rafael Nadal e la un pas să declare forfait

Cel mai titrat tenisman din istorie, Rafael Nadal, suferă și ar putea decide să se retragă de la Wimbledon înaintea semifinalei cu australianul Nick Kyrgios.

Spaniolul a mărturisit că are dureri mari și că nu este convins că va putea face față unui duel cu Kyrgios. Nadal a suferit vizibil în duelul din sferturi cu Taylor Fritz 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

”Corpul meu e bine, dar este ceva în neregulă cu abdomenul. De la 3-1 în primul set, de fiecare dată când serveam aveam un junghi acolo. Am crezut că nu voi putea termina partida.

E adevărat că tatăl și sora mea mi-au tot cerut să abandonez. Dar energia publicului m-a ajutat, așa că vă mulțumesc. Nu știu dacă voi participa în semifinale, am nevoie să mă informez, să îmi fac niște teste și trebuie să ascult de cei care se pricep.

Este o decizie de jucător, dar și una de echipă. Când nu am o anumită problemă, dau de alta. Sunt îngrijorat pentru că știu ce dureri am avut și prin ce am trecut”, a declarat Nadal, citat de Marca

Wimbledon 2022 se pregătește de cele mai așteptate momente în fiecare an de când regalul tenisului pe iarbă se desfășoară pe terenurile complexului de la All England Club din Londra. Joi, 7 iulie, și vineri, 8 iulie, intrăm în anticamera marilor finale cu partidele care vor desemna jucătorii și jucătoarele ce se vor bate pentru trofee atât la simplu, cât și la dublu.

Trei meciuri de cinci seturi în turneul masculin în sferturile de finală

Sferturile de finală la masculin au mers conform așteptărilor în privința jucătorilor care au reușit să obțină calificarea în penultimul act. Dar nici pe departe nu au avut lejeritatea care era scontată în trei dintre cele patru confruntări, ceea ce a dat o notă specială de dinamism și dramatism, iar calitatea spectacolului a crescut astfel foarte mult.

ADVERTISEMENT

Doar australianul Nick Kyrgios a reușit să treacă în trei seturi de chilianul Christian Garin. În rest, câștigătorii au fost desemnați după disputarea a cinci seturi, iar la partida Nadal – Fritz verdictul a fost dat după un maxi tie-break în setul decisiv. Novak Djokovic a fost condus cu 2-0 de puștiul Jannik Sinner, care apoi  a capotat, Cameron Noorie a făcut fericit publicul britanic după un meci maraton cu David Goffin, iar Nadal s-a impus la tie-break la americanul Taylor Fritz.

Doar Simona Halep s-a impus cu 2-0 în sferturi la feminin

La feminin, de asemenea marile favorite au confirmat, Simona Halep, Ons Jabeur și Elena Rybakina mergând mai departe. Iar cea mai frumoasă poveste a turneului continuă după un meci dramatic între două jucătoare germane, Tatjana Maria revenind, ca în optimea cu Ostapenko, și nimicind-o pe Julie Niemeier.

ADVERTISEMENT

Ons Jabeur a avut și ea ceva emoții cu cehoaica Maria Bouzkova, pentru că a pierdut primul set, după care a făcut legea autoritar. La fel și Elena Rybakina, întorcând în stil de mare jucătoare de la 0-1 cu Ajla Tomljanovic. Doar Simona Halep a rezolvat în două seturi confruntarea cu Amanda Anisimova, cu ceva emoții în setul doi, când de la 5-1 pentru ea s-a făcut 5-4 și 0-40 pe serviciul său, dar în cele din urmă a câștigat acel game și meciul.

Nadal și Kyrgios, episodul 11 al meciurilor directe

Semifinalele turneului masculin vor avea loc vineri, 8 iulie. Este clar că Novak Djokovic este uriașul favorit la un nou titlu la Wimbledon. Este greu de crezut că vreunul dintre jucătorii rămași în concurs l-ar putea învinge. În semifinală, Djokovic va avea de înfruntat ostilitatea tribunelor, care îl vor susține necondiționat pe compatriotul lor, Cameron Noorie.

ADVERTISEMENT

Mult mai echilibrată și mai pasionantă se anunță disputa din a doua semifinală, Rafael Nadal – Nick Kyrgios, în care scorul întâlnirilor directe este de 6-4 pentru iberic. La Wimbledon, cei doi s-au înfruntat de două ori: victorie Kyrgios în optimi în 2014, succes Nadal în 32-imi, în 2019, ambele meciuri încheindu-se cu scorul de 3-1.

Programul semifinalelor masculin simplu Wimbledon 2022

Vineri, 8 iulie

Djokovic (favorit 1) – Norrie (9)

Nadal (2) – Kyrgios

Programul semifinalelor masculin dublu Wimbledon 2022

Joi, 7 iulie

ora 15:00 Ram/Salisbury (favoriți 1) – Ebden/Purcell (14)

ora 16:30 Cabal/Farah (6)- Mektic/Pavic (2)

Simona Halep are în față un obstacol periculos

La feminin, pentru noi, timpul se va opri în loc joi, 7 iulie, de la ora 17:00, când Simona Halep va încerca să pătrundă din nou în finala celui mai greu Grand Slam. Dar are în față o rivală extrem de periculoasă, chiar dacă bookmakerii aproape că nu o iau în seamă, kazaha Elena Rybakina, în fața căreia conduce la general cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT

A doua semifinală ar trebui să fie, în mod normal, capătul de drum pentru incredibila aventură pe iarba londoneză a sportivei de 35 de ani din Germania, Tatjana Maria. Ons Jabeur e favorită să obțină biletul de intrare în finala primului ei Grand Slam din carieră. E greu de crezut că Maria ar mai putea provoca încă o surpriză și să fie ea finalistă.

Programul semifinalelor feminin simplu Wimbledon 2022

Joi, 7 iulie

ora 15:30 Jabeur (favorit 3)- Maria

ora 17:00 HALEP (16) – Rîbakina (17)

Programul semifinalelor feminin dublu Wimbledon 2022

Vineri, 8 iulie

L. Kichenok/Ostapenko (favorite 4) – Krejcikova/Siniakova (2)

Mertens/Zhang (1) – Collins/Krawczyk

Finala la dublu mixt Wimbledon 2022

Joi, 7 iulie

ora 18:30 Ebden/Stosur – Skupski/Krawczyk (favoriți 2)

ADVERTISEMENT