Sport

Wimbledon 2022, sferturi de finală. Nadal, victorie dramatică cu Fritz: ”M-am gândit că nu pot să termin meciul”. Video

FANATIK vă oferă amănunte despre meciurile din cadrul sferturilor de finală, la masculin și la feminin, ale turneului de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon.
05.07.2022 | 11:55
Wimbledon 2022 sferturi de finala Nadal victorie dramatica cu Fritz Mam gandit ca nu pot sa termin meciul Video
Spaniolul Rafael Nadal s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2022, după o victorie epică în cinci seturi în fața americanului Taylor Fritz. Sursă foto: Twitter Wimbledon
ADVERTISEMENT
06-07-2022
18:42

Nadal, victorie în 5 seturi

Spaniolul Rafael Nadal s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2022, după o victorie epică în cinci seturi în fața americanului Taylor Fritz.

Ibericul s-a impus cu scorul de 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10/4), după o partidă care a durat patru ore și 21 de minute. În semifinale, Nadal îl va întâlni pe australianul Nick Kyrgios. În cealaltă semifinală se vor afla față în față sârbul Novak Djokovic și britanicul Camerin Norrie.

Nadal a avut probleme abdominale în timpul partidei cu Fritz. În setul doi abia se putea mișca pe teren, iar tatăl și sora sa i-au făcut chiar semn să iasă de pe teren și să abandoneze întâlnirea.

La finalul întâlnirii, spaniolul a dezvăluit că la un moment a crezut că nu poate duce partida până la sfârșit: ”Corpul în general e bine, în zona abdominală ceva nu e în regulă, trebuie să recunosc.

A trebuit să găsesc o cale pentru a servi diferit. În multe momente m-am gândit că nu voi putea termina meciul. Terenul, energia, ceva în plus m-au ajutat să merg mai departe însă.

Sincer, m-am bucurat să joc un asemenea meci în fața voastră, a fanilor. Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijin. A fost o după-amiază grea în fața unui jucător foarte bun. Merită felicitat Taylor, a jucat bine tot sezonul. N-a fost ușor deloc”.

06-07-2022
16:59

Kyrgios, victorie entuziasmantă cu Garin

Tenismenul australian Nick Kyrgios, locul 40 ATP, s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2022, aceasta fiind cea mai bună performanță a sa la un turneu de Grand Slam.

Kyrgios l-a învins în sferturi pe chilianul Cristian Garin, scor 6-4, 6-3, 7-6 (5), după două ore și 13 minute. În semifinale, australianul îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre americanul Taylor Fritz și spaniolul Rafael Nadal.

06-07-2022
14:22

Elena Rybakina, în premieră în semifinalele unui Grand Slam

Jucătoarea Elena Rybakina din Kazahstan, locul 23 WTA şi cap de serie 17, s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon, fază în care o va întâlni pe Simona Halep.

Rybakina, care devine prima sportivă din țara sa ajunsă în careul de ași al unui Grand Slam, a trecut în sferturi de sportiva australiană Ajla Tomljanovic, locul 44 WTA, scor 4-6, 6-2, 6-3, într-o oră şi 51 de minute. Halep, locul 18 mondial şi cap de serie 16, a învins-o în sferturi pe americanca Amanda Anisimova, locul 25 mondial şi cap de serie 20, scor 6-2, 6-4.

Cealaltă semifinală le va avea protagoniste pe sportiva tunisiană Ons Jabeur, numărul 2 mondial şi cap de serie 3, şi germana Tatjana Maria, locul 103 WTA.

06-07-2022
07:31

Programul complet al zilei de miercuri

Astăzi vom afla și celelalte două semifinale de la Wimbledon 2022. Pe tabloul băieților s-a stabilit deja că Novak Djokovic îl va înfrunta pe Cameron Norrie, în timp ce la fete, Ons Jabeur va da piept cu Tatjana Maria.

Programul zilei de miercuri. Se decid ultimele semifinale de la Wimbledon 2022

Pe terenul central, nu mai devreme de ora 15:30 (ora României), Simona Halep se va duela cu Amanda Anisimova, iar Rafael Nadal va juca Taylor Fritz pentru un loc în semifinale.

Pe terenul 1 de la Wimbledon 2022, nu mai devreme de ora 15:00 (ora României), Ajla Tomljanovic o va întâlni pe Elena Rybakina, iar Cristian Garin va juca împotriva lui Nick Kyrgios.

 

05-07-2022
18:47

Ons Jabeur, în premieră în semifinale la Wimbledon

Tunisianca Ons Jabeur, a doua jucătoare a lumii şi favorită 3, s-a calificat pentru prima oară în semifinale la Wimbledon.

Jabeur a trecut de sportiva cehă Marie Bouzkova, locul 66 mondial, scor 3-6, 6-1. 6-1, după o oră și 47 de minute. În semifinale, ea va juca împotriva germanei Tatjana Maria (locul 103 WTA).

Pe tabloul masculin, britanicul Cameron Norrie, poziția 12 în ierarhia mondială și cap de serie numărul 9, l-a învins, în sferturi, pe belgianul David Goffin, locul 58 ATP, scor 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 7-5, după aproape trei ore și jumătate.

Norrie îl va întâlni în semifinale pe sârbul Novak Djokovic, principalul favorit al competiției și locul 3 ATP.

05-07-2022
14:31

Tatjana Maria s-a calificat în semifinale

Jucătoarea germană Tatjana Maria, locul 103 WTA, s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2022, aceasta fiind cea mai bună performanță a sa la un Grand Slam.

Maria a învins-o, în sferturi, scor 4-6, 6-2, 7-5, după două ore și 17 minute, pe compatrioata sa Jule Niemeier, poziția 97 în ierarhia mondială.

În semifinale, Tatjana Maria o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Marie Bouzkova (Cehia), locul 66 WTA, și Ons Jabeur (Tunisia), poziția a doua în clasamentul mondial și cap de serie numărul 3.

05-07-2022
13:40

Djokovic, calificare dramatică

Mare favorit la câștigarea trofeului de la Wimbledon, Novak Djokovic a pierdut primele două seturi în fața italianului Jannik Sinner.

Sârbul a început în forță, a avut 3-0, 4-1 și minge de break pentru a face 5-1, dar din acel moment tânărul italian și-a crescut jocul și în cele din urmă a luat setul cu 7-5 după 57 de minute.

Sinner și-a continuat jocul admirabil și s-a impus extrem de clar în actul secund cu 6-2, după 36 de minute. Din acel moment, Nole nu mai avea voie să facă pași greșiți dacă dorea să ajungă în semifinale.

Și sârbul și-a revenit din pumni. Fostul lider mondial a dominat autoritar setul al treilea și l-a trecut în cont cu 6-3 după 41 de minute. Djokovic și-a continuat revenirea de senzație și câștigă setul al patrulea cu 6-2, după 45 de minute.

În decisiv, Novak Djokovic a rămas la același nivel impresionant și s-a impus cu 6-2. Astfel, sârbul merge în semifinale, scor 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2, după un meci care a durat trei ore și 35 de minute.

În penultimul act, Nole îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre belgianul David Goffin, locul 58 ATP, și britanicul Cameron Norrie, poziția 12 în ierarhia mondială și cap de serie numărul 9.

Wimbledon se pregătește de marile meciuri din fazele decisive, când de la o rundă la alta calitatea tenisului arătat de cei rămași în lupta pentru trofee crește exponențial. Și ne face plăcere să spunem că, după evoluția perfectă din partida cu Paola Badosa din optimi, Simona Halep arată din ce în ce mai bine, elementul care schimbă jocul în bine fiind evidentul plus de agresivitate.

Goffin – Tiafoe, considerat cel mai spectaculos meci al turneului

Marți, 5 iulie, și miercuri, 6 iulie, au loc partidele din cadrul sferturilor de finală la toate probele aflate în concurs. Evident, pentru noi, tot universul Wimbledonului se va concentra pe evoluția Simonei Halep, care ne-a dat mari speranțe și nu sunt puțini cei care au început să viseze foarte departe, la o nouă mare performanță a constănțencei.

ADVERTISEMENT

Optimile de finală din turneul masculin au avut în prim plan trei meciuri. Unul a fost duelul tinerei generații a sportului alb și, surprinzător, italianul Jannik Sinner l-a depășit clar pe spaniolul Carlos Alcaraz. Celelalte două au fost jocuri extrem de disputate, de cinci seturi, partida Goffin – Tiafoe candidând la titlul neoficial de jocul turneului. Novak Djokovic și Rafael Nadal și-au eliminat oponenții olandezi, iar Cameron Noorie este singurul britanic ajuns în sferturile de finală.

Tatjana Maria își continuă povestea fabuloasă la Wimbledon

La feminin, spectacolul l-a oferit Simona Halep, dar un spectacol rapid, cu o execuție fără drept de apel în fața numărului 4 mondial, care a luat doar trei ghemuri. Dar dramatismul și incredbila putere de luptă vin de la jucătoarea germană Tatjana Maria, care a recuperat fenomenal în disputa cu Jelena Ostapenko, pe care a și învins-o într-un final.

ADVERTISEMENT

Alize Cornet, cea care a trimis-o acasă pe Iga Swiatek, liderul mondial, a început bine jocul cu australianca Ajla Tomljanovic, însă jucătoarea de la Antipozi a evoluat tot mai bine, a egalat și în decisiv franțuzoaica nu a mai existat pe teren. Amanda Anisimova a pus capăt aventurii fabuloase a altei jucătoare din Franța, Harmony Tan.

Programul sferturilor de finală masculin Wimbledon 2022

Marți, 5 iulie

  • ora 15:30 Djokovic – Sinner
  • ora 16:30 Norrie – Goffin

Miercuri, 6 iulie

  • Fritz – Nadal
  • Kyrgios – Garin

Britanicul Norrie și australianul Kyrgios au toate șansele să ajungă în semifinale

Novak Djokovic îl va înfrunta pe italianul Jannik Sinner, cel care a rămas singurul reprezentant al noului val la această ediție de Wimbledon. Evident, Nole este mare favorit, o spune și cota de nici 1,15 acordată sârbului la victorie dar toată lumea curioasă să vadă ce poate puștiul în fața unuia dintre cei mai mari jucători din istoria acestui sport.

ADVERTISEMENT

Norrie are toate șansele să continue visul britanicilor, fiind favorit în fața belgianului Goffin. Rafa Nadal nu va avea meci ușor în compania americanului Taylor Fritz, un jucător cu serviciu foarte puternic și precis. Nick Kyrgios ar trebui și el să avanseze în semifinale, fiind clar favorit în fața chilianului Christian Garin.

Programul sferturilor de finală feminin Wimbledon 2022

Marți, 5 iulie

  • ora 15:00 Niemeier – Maria
  • ora 17:30 Bouzkova – Jabeur

Miercuri, 6 iulie

  • HALEP – Anisimova
  • Tomljanovic – Rîbakina

Războiul german în sferturi la feminin

Simona Halep – Amanda Anisimova este cea mai interesantă partidă din sferturile de finală ale competiției feminine. Simona e privită deja, după eliminarea lui Iga Swiatek și după felul autoritar în care s-a impus în optimi în fața Paolei Badosa, drept marea favorită la câștigarea trofeului, deși în cursă a rămas și Ons Jabeur, tunisianca fiind mult mai clasată în ierarhia WTA decât românca.

ADVERTISEMENT

Foarte interesant va fi războiul german, între două jucătoare pe care nimeni nu le-ar fi văzut că vor ajunge la acest nivel în turneu. Julie Niemeier va avea de înfruntat experiența și dârzenia Tatjanei Maria. Deși prima este favorită, Maria are o șansă mare să urce în semifinale. Ons Jabeur trebuie să fie atentă la cehoaica Maria Bouzkova, o jucătoare foarte ofensivă și cu lovituri extrem de puternice.

ADVERTISEMENT