Sport

Wimbledon 2022, turul 2. Cori Gauff – Mihaela Buzărnescu 6-2, 6-3. Gauff, ultima calificată în turul 3. România rămâne doar cu Halep și Begu. Video

România a rămas cu doar două sportive pe tabloul de simplu de la Wimbledon 2022, care a ajuns la turul al treilea: Simona Halep și Irina Begu. Buzărnescu a fost eliminată de Gauff, scor 2-6, 3-6.
29.06.2022 | 11:52
Wimbledon 2022 turul 2 Cori Gauff  Mihaela Buzarnescu 62 63 Gauff ultima calificata in turul 3 Romania ramane doar cu Halep si Begu Video
Ploaia de la Londra întârzie ultimul meci al zilei, cel dintre Cori Gauf și Mihaela Buzărnescu. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
30-06-2022
19:28

Cori Gauff - Mihaela Buzărnescu 6-2, 6-3

Vezi video cele mai importante faze AICI!

6-3: România rămâne doar cu Begu și cu Halep în turneul de simplu. Gauff merge în turul 3 după o serie incredibilă de ași, iar în runda următoare va da peste Amanda Anisimova.

5-3: Gauff face breakul și va servi pentru câștigarea meciului!

3-3: Miki egalează și la trei după un game maraton!

2-2: Românca se impune pe propriul serviciu și egalează la doi!

2-1: Miki Buzărnescu încearcă să pună mai multe probleme în setul 2, dar jocul americancei rămâne consistent, în special pe linia de fund.

A început actul secund!

6-2: Finalista de la Roland Garros câștigă primul set fără prea mari probleme.

4-1: Americanca domină primul set și se îndreaptă încet, dar sigur spre câștigarea lui.

2-1: Coco preia din nou conducerea, după ce reușește să revină de la 0-30.

1-0: Americanca reușește să câștige pe propriul serviciu primul game al meciului!

30-06-2022
19:09

Coco Gauff - Miki Buzărnescu, întârziat de ploaie

Mihaela Buzărnescu așteaptă de mai bine de trei ore să înceapă meciul contra finalistei de la Roland Garros, Cori Gauff. Partida din turul 2 trebuia să aibă loc la ora 19:00, dar a tot fost amânată din cauza ploii care a început la Londra.

Startul confruntării a fost întârziat cu mai bine de două ore, din cauza celorlalte dueluri care s-au mai jucat înainte pe Arena Centrală de la Wimbledon. Apoi, vremea rea din capitala Angliei a făcut ca meciurile programate înaintea celui al româncie să fie întrerupte, astfel că tot restul programului a fost dat peste cap.

30-06-2022
14:22

Se înmulțesc cazuri de Covid-19 la Wimbledon

Spaniolul Roberto Bautista Agut, locul 19 ATP, s-a văzut nevoit să abandoneze înaintea meciului din turul 2 de la Wimbledon, după ce a fost testat pozitiv la Covid-19.

”Am fost testat pozitiv la Covid-19. Din fericire, simptomele nu sunt foarte grave, dar cred că este cea mai bună decizie să mă retrag. Vă mulțumesc pentru susținere. Sper să revin aici”, a scris ibericul pe rețelele de socializare.

Bautista Agut, care ar fi trebuit să întâlnească joi, în turul secund, pe columbianului Daniel Elahi Galan (locul 109 ATP), este al treilea jucător nevoit să se retragă din cauza coronavirusului, după croatul Marin Cilic și italianul Matteo Berrettini.

Mai mulți jucători se tem că numărul infectărilor ar putea fi mai mare, dar cazurile nu sunt depistate întrucât testarea Covid-19 nu este obligatorie. Britanicul Liam Broady (locul 132 ATP) este de părere că mulți jucători evită să se testeze, chiar dacă au simptomele unei răceli, pentru a nu risca să fie eliminați din turneu.

”Chiar dacă ești puțin răcit, joci pe tabloul principal la Wimbledon pentru cel puțin 50.000 de lire sterline. Nu știu câți jucători sunt dispuși să ia decizia onorabilă de a se testa, cu riscul de a părăsi competiția”, a spus Broady.

30-06-2022
10:06

Ana Bogdan - Petra Kvitova 1-6, 6-7 (5), Irina Bara - Paula Badosa 3-6, 2-6

Ana Bogdan și Irina Bara părăsesc competiția de la Wimbledon, în turul 2, după partide foarte grele. Ana Bogdan a avut o revenire de excepție în setul doi cu Petra Kvitova, dar a cedat în cele din urmă la tiebreak. Nici Irina Bara nu a putut produce surpriza cu Paula Badosa.

Bogdan – Kvitova 1-6, 6-7 (5). Petra Kvitova se impune în tiebreak și obține calificarea în turul 3.

Bogdan – Kvitova 1-6, 6-6. Ana Bogdan a avut două mingi de set, dar Kvitova duce în cele din urmă manșa în tiebreak.

Bogdan – Kvitova 1-6, 5-5. Ana Bogdan face un nou break și egalează în setul doi.

Bogdan – Kvitova 1-6, 3-5. Ana Bogdan face primul ei break și partida continuă.

Bara – Badosa 3-6, 2-6. Badosa obține calificarea în turul 3.

Bara – Badosa 3-6, 2-3. Badosa face break și în manșa secundă.

Bogdan – Kvitova 1-6, 1-4. Kvitova face un nou break în setul doi.

Bogdan – Kvitova 1-6, 1-3. Românca ratează mingi de break, Kvitova își face serviciul după un game de peste 11 minute.

Bara – Badosa 3-6, 2-1. Echilibru în setul doi. Se merge cu serviciul în primele 3 game-uri.

Bogdan – Kvitova 1-6, 0-2. Kvitova domină clar și setul doi.

Bara – Badosa 3-6. Iberica își face serviciul și ia primul set.

Bara – Badosa 3-5. Românca își face serviciul și rămâne în setul 1.

Bogdan – Kvitova 1-6. Jucătoarea din Cehia joacă excelent și închide primul set fără probleme.

Bara – Badosa 2-4: Sportiva din Spania face break-ul și se distanțează în set.

Bogdan – Kvitova 1-4: Jucătoarea din Cehia continuă să conducă autoritar întâlnirea.

Bara – Badosa 1-1: Românca are probleme la serviciu, dar reușește să stea bine în joc.

Bogdan – Kvitova 0-2: Ana Bogdan începe cum nu se poate mai prost meciul și își pierde serviciul din start.

Au început cele două meciuri.

30-06-2022
07:36

Cîrstea crede că a pierdut singură meciul

Sorana Cîrstea a fost învinsă în turul doi de Tatjana Maria, însă este de părere că singură a pierdut meciul, deoarece adversara sa a jucat numai la așteptare.

”Da, genul ăsta de joc, slice și cu dreapta, și cu stânga merge doar pe iarbă. Din păcate, suntem pe iarbă. Nu e ușor, în același timp, odată ce te obișnuiești cât de cât, și intri în ritm, ar trebui să poți să-l controlezi, având în vedere că totul stă în mâna ta, o adversară ca cea de azi nu-ți face niciun winner.

Cred că de la 0-5 am început să greșesc mai puțin, am mers mai mult în față și de acolo a mers destul de bine, 6-1, 3-0. Acolo un pic serva m-a lăsat un pic pe final. Dacă serva era mai bună reușeam să închid meciul.

Și câteva veniri la care n-am închis cu voleu, cred că au fost niște greșeli tehnice și tactice, dar asta e. Per total, trebuia să găsesc soluții. Am reușit să găsesc în marea majoritate, însă nu suficient cât să câștig meciul.

Și e singura suprafață pe care ești tot timpul jos și trebuie să ridici mingea. Pe orice altă suprafață poți să dai în minge, full power. Poți să intri și să imprimi câtă viteză vrei. Pe iarbă e mai dificil, de asta se știe că slice-ul e destul de deranjant. Am găsit soluții trei sferturi din meci. Din păcate, pe final, am lăsat un pic moale ritmul și am pierdut.

Am forțat să vin în față pentru că era mai ușor să încerc să fac puncte. Doar că la 3-0 am greșit câteva voleuri. Sincer, nu prea e voie să ai 6-1, 3-0 și două break-uri și să pierzi.

De asta zic, serviciul nu prea m-a ajutat, câteva erori cu voleul, am început să am câteva dubii. Dacă până în momentul ăla veneam liniștită sus, îmi făceam treaba, acolo am început să am câteva dubii și de acolo s-a schimbat momentul.

De la atâta stat jos și încercat să ridic mingea, la un moment dat, când îmi venea mingea la retur încet, în loc să îmi fac returul normal de winner, de multe ori doar îl puneam în teren. Sunt câteva chestii tehnice și tactice care au contat azi. Asta e, n-am cum să dau rezultatul înapoi, am luptat, am încercat ce-am putut azi, se mai întâmplă și d-astea.

Nu e neapărat frustrant, pentru că ești obișnuit, ca sportiv, ca atunci când intri pe teren să găsești soluții la ce-ți vine din partea cealaltă. Ăla era jocul ei, știam în mare măsură ce va face. Important e cum gestionezi tu. Și trei sferturi din meci l-am gestionat bine, din păcate sfertul pe care nu l-am gestionat a fost fix pe final”, a declarat Cîrstea, conform treizecizero.ro.

29-06-2022
21:10

Ons Jabeur și Angelique Kerber, calificări en fanfare în runda a treia

În întrecerea feminină nu s-au înregistrat rezultate care să poate fi încadrate în categoria marilor surprize. Dimpotrivă, favoritele au avut meciuri ușoare.

Cap de serie numărul 3, Ons Jabeur a avut nevoie de doar 59 de minute pentru a trece de ploneza Katarzyna Kawa, scor 6-4, 6-0. Și Maria Sakkari, a 5-a favorită, a trecut de sportiva din Bulgaria Viktoriya Tomova cu 6-4, 6-3.

În sfârșit, fosta câștigătoare a turneului de la Londra, Angelique Kerber s-a calificat în turul 3 după două seturi similare, 6-3, 6-3, cu o altă poloneză, Magda Linette.

Iată rezultatele complete ale zilei:  

29-06-2022
21:01

Andy Murray și finalistul de la Roland Garros, Casper Ruud, eliminați

A treia zi a oferit noi surprize pentru fanii tenisului. Finalistul de la Roland Garros, Casper Ruud, a părăsit întrecerea masculină de la Londra în turul secund.

Norvegianul, al treilea favorit la All England Club, a fost învins în patru seturi de francezul Ugo Humbert, scor 6-3, 2-6, 5-7, 4-6, după două ore și 39 de minute de joc. 

Un alt favorit, al publicului de această dată, scoțianul Andy Murray, a cedat și el în fața americanului John Isner 4-6, 6-7, 7-6, 4-6, după 3 ore și 18 minute de joc. Americanul a servit nu mai puțin de 39 de ași.

Iată rezultatele complete ale zilei: 

29-06-2022
18:26

Surprize mari în meciurile din turul 2

Meciurile de miercuri, din turul 2, au adus câteva surprize majore. Mai mulţi capi de serie au părăsit prematur competiţia, cele mai importante nume fiind Anett Kontaveit, Emma Răducanu sau Casper Ruud.

  • Anett Kontaveit (cap de serie 2) – Jule Niemeier 4-6, 0-6
  • Sorana Cîrstea (cap de serie 26) – Tatjana Maria 3-6, 6-1, 5-7
  • Emma Răducanu (cap de serie 10) – Caroline Garcia 3-6, 3-6
  • Casper Ruud (cap de serie 3) – Ugo Humbert 6-3, 2-6, 5-7, 4-6

De asemenea, Garbine Muguruza, cap de serie numărul 9, a fost eliminată miercuri, însă din turul 1, de Greet Minnen, scor 4-6, 0-6. Meciul a fost întrerupt marţi şi reluat a doua zi, însă jucătoarea din Spania nu s-a regăsit şi a părăseşte turneul.

29-06-2022
15:57

Irina Begu - Elisabetta Cocciaretto 6-4, 6-4în turul 2 de la Wimbledon 2022

6-4, 6-4: Irina Begu închide meciul, pe propriul serviciu, după ce obţinuse anterior un break, şi obţine calificarea în turul 3. Jelena Ostapenko, cap de serie numărul 12, este următoarea adversară a jucătoarei de 31 de ani. Pentru calificarea în turul 3, Irina Begu va încasa 120.000 de lire sterline.

6-4, 4-4: Cocciaretto a recuperat break-ul şi a reuşit să egaleze în setul 2.

6-4, 4-2: Irina Begu domină autoritar jocul şi se apropie de calificarea în turul 3.

6-4, 3-1: Irina Begu continuă să conducă şi îşi face serviciul foarte bine.

6-4, 2-0: Irina Begu începe foarte bine şi setul 2, după un break în primul game.


6-4: Irina Begu a jucat foarte bine, arătând multă siguranţă pe teren, şi a câştigat setul 1.

5-3: Elisabetta Cocciaretto a salvat două mingi de break şi a câştigat game-ul al şaptelea. Begu a câştigat game-ul al optulea la zero.

4-2: Irina Begu menţine distanţa obţinută cu ajutorul break-ului.

3-1: Irina Begu face break-ul şi îl consolidează pe propriul serviciu.

1-1: Ambele jucătoare şi-au făcut serviciul în startul setului 1.

A început meciul dintre Irina Begu şi Elisabetta Cocciaretto.

Meciul Irina Begu – Elisabetta Cocciaretto se va disputa după ora 19:15. Înaintea acestei partide, pe terenul 15 se joacă meciul dintre Marie Bouzková şi Ann Li.

29-06-2022
13:27

Sorana Cîrstea - Tatjana Maria 3-6, 6-1, 5-7 în turul 2 de la Wimbledon 2022

3-6, 6-1, 5-7: Tatjana Maria a făcut break-ul în ultimul game şi a obţinut calificarea în turul 3. Sorana Cîrstea a ratat victoria după ce a avut 3-0 în setul decisiv, când şi-a pierdut serviciul şi adversara a făcut primul break.

3-6, 6-1, 5-5: Continuă echilibrul din finalul setului decisiv.

3-6, 6-1, 4-4: Sorana Cîrstea a făcut break pentru 4-3, însă adversara a obţinut imediat rebreak-ul.

3-6, 6-1, 3-3: De la 0-3, Tatjana Maria egalează după ce reuşeşte şi al doilea break din setul decisiv.

3-6, 6-1, 3-1: Sorana Cîrstea a făcut un nou break, însă şi-a pierdut imediat serviciul.

3-6, 6-1, 2-0: Sorana Cîrstea a început bine setul decisiv, cu break în primul game.

3-6, 6-1: Sorana Cîrstea serveşte perfect şi trimite meciul în setul decisiv.

3-6, 5-1: Sorana Cîrstea mai obţine un break şi va servi pentru câştigarea setului secund.

3-6, 3-1: Sorana Cîrstea face break-ul şi a luat conducerea în setul al doilea.

3-6, 1-1: Sorana Cîrstea a câştigat primul game al setului 2 şi a avut două mingi de break în al doilea game, dar Tatjana Maria le-a anulat.


3-6: Tatjana Maria câştigă până la urmă primul set, după ce a servit bine în game-ul 9.

3-5: Sorana Cîrstea dă semne de revenire după ce a câştigat trei game-uri la rând.

1-5: Sorana Cîrstea reuşeşte să câştige primul game, după ce adversara a avut o serie de cinci game-uri consecutive.

0-4: Tatjana Maria controlează cu autoritate meciul şi obţine încă un break.

0-2: Tatjana Maria a început foarte bine meciul, cu un break în game-ul al doilea.

A început meciul dintre Sorana Cîrstea şi Tatjana Maria.

Sorana Cîrstea şi Tatjana Maria se pregătesc să intre pe terenul 18 de la Wimbledon, unde se va disputa meciul din turul 2, programat să înceapă de la ora 16:40.

29-06-2022
11:45

Meciuri întârziate din cauza ploii

Ziua de miercuri a început cum nu se poate mai prost la Wimbledon, meciurile fiind întârziate cu o oră și 45 de minute din cauza ploii.

Astfel, întâlnirile de pe terenurile care au acoperiș, și care erau programate să înceapă la ora 13:00, au fost amânate pentru 14:45, ceea ce înseamnă că tot programul zilei va fi dat peste cap.

Doar pe Terenul Central, acolo unde există acoperiș retractabil, se va juca așa cum s-a stabilit, cu începe de la ora 15:00.

Miercuri, 29 iunie, și joi, 30 iunie, se vor juca la Wimbledon 2022 meciurile din cadrul turului 2, atât în întrecerea masculină cât și în cea feminină. Totodată, vor avea loc și primele partide din turneele de dublu, masculin și feminin. România a ieșit cu un procentaj extraordinar din primul tur, șase jucătoare pătrunzând în turul 2.

Marii favoriți la masculin nu au câștigat fără emoții în turul 1

Spre deosebire de ultimul turneu de Grand Slam, cel de la Roland Garros, unde a plouat cu surprize, în special în competiția feminină, încă din primul tur, la Wimbledon favoriții au făcut legea și merg mai departe. La masculin, să consemnăm nedorita retragere a italianului Matteo Berrettini, testat pozitiv la COVID, care și-a exprimat în lacrimi într-un mesaj video marea dezamăgire.

ADVERTISEMENT

Marii favoriți Novak Djovic, Stefanos Tsitsipas sau Carlos Alcaraz nu au obținut victorii categorice. Djokovic s-a impus cu 3-1 în fața sud-coreeanului Kwon și la fel a făcut Tsitsipas cu elvețianul Ritschard. Foarte multe emoții a avut puștiul Alcaraz, care l-a depășit pe germanul Struff doar după ce s-au jucat cinci seturi.

Serena Williams, eliminare dramatică la maxi tie-break în decisiv

Marea noastră bucurie a fost oferită de fete, care au fost la un pas de o performanță uluitoare, de a se califica în bloc în turul 2. Doar Gabi Ruse, care a avut cel mai greu adversar, locul 5 mondial Cori Gauff, a pierdut absolut dramatic, 7-5 în decisiv. Simona Halep, Irina Begu și Sorana Cîrstea și-au respectat statutul de favorite, iar bonusurile le-au oferit Irina Bara, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.

ADVERTISEMENT

Liderul mondial Iga Swiatek nu a jucat nici un meci pregătitor pe iarbă, dar a rezolvat în două seturi jocul cu croata Fett. Merg mai departe și cele două jucătoare cu origini românești, Bianca Andreescu și Emma Răducanu. Revenită după foarte multe luni pe teren, la mai bine de 40 de ani, americanca Serena Williams a fost învinsă de o puștoaică din Franța, Harmony Tan, într-un tie-break dramatic în decisiv. Este regula ca la scorul de 1-1 la seturi și 6-6 în set decisiv la femei să se joace maxi tie-break, ca la dublu, până la 10.

Griekspoor – Alcaraz, duelul lupilor tineri în turul 2 la Wimbledon 2022

La masculin, din programul zilei de luni, 29 iunie, se remarcă partidele Novak Djokovic – Tanasos Kokkinakis, Andy Murray – John Isner, unde se anticipează multe seturi, și cel puțin unul sau două cu tie-break, și mai ales confruntarea lupilor tineri, olandezul Griekspoor și ibericul Alcaraz.

ADVERTISEMENT

Joi, 30 iunie, va evolua campionul de la Roland Garros, Rafael Nadal, contra lituanianului Berankis. Tot joi vor mai juca și Stefanos Tsitsipas, adversar australianul Thompson iar un alt meci atractiv, care poate avea cinci seturi, este Nick Kyrgios – Filip Krajinovic, sârbul fiind capabil de o replică foarte puternică.

Programul  principalelor meciuri din turul 2 masculin Wimbledon 2022

Miercuri, 29 iunie

  • ora 13:00 Ruud – Humbert
  • ora 15:30 Djokovic – Kokkinakis
  • ora 18:00 Griekspoor – Alcaraz
  • ora 19:00 Murray – Isner
ADVERTISEMENT

Joi, 30 iunie

  • Nadal – Berankis
  • Thompson – Tsitsipas
  • Cressy – Sock
  • Krajinovic – Kyrgios

Adversare imposibile pentru Buzărnescu, Bara și Bogdan

În turneul feminin, evident, vom fi concentrați asupra evoluțiilor fetelor noastre. Primele care intră pe teren miercuri, 29 iunie, sunt Irina Begu, care o întâlnește pe Elisabeta Cocciarreto din Italia, și Sorana Cîrstea, care joacă în compania sportivei germane Tatjana Maria. Șanse uriașe la califcare are și Simona Halep, care se va duela cu belgianca Kirsten Flipkens.

În schimb, tocmai performerele din turul 1 nu au avut deloc noroc de adversare mai ușoare. Cori Gauff pare a avea în program numai românce, după Gabi Ruse urmând acum Mihaela Buzărnescu. Nici Irina Bara nu poate spera prea mult în fața altei jucătoare din top 10, iberica Paola Badosa, iar Ana Bogdan o va avea în față pe cehoiaca Petra Kvitova.

Programul principalelor meciuri feminin simplu și dublu turul 2 Wimbledon 2022

Miercuri, 29 iunie

  • ora 14:30 BARA/Gorgodze – Collins/Krawczyk
  • ora 15:00 Maria – CÎRSTEA
  • ora 15:00 Niemeier – Kontaveit
  • ora 16.30 Cocciarreto – BEGU
  • ora 16:30 Kerber – Linette
  • ora 17:00 N.Kichenok/OLARU – Korpatsch/Tan
  • ora 17:00 NICULESCU/RUSE – Flipkens/Sorribes Tormo
  • ora 17:30 Garcia – Răducanu
  • ora 18:30 Kawa – Jabeur
  • ora 20:00 Sakkari – Tomova

Joi, 30 iunie

  • HALEP – Flipkens
  • BARA – Badosa
  • BUZĂRNESCU – Gauff
  • BOGDAN – Kvitova
  • Rosolska/Routliffe – BEGU/Kalinina
  • Andreescu – Rîbakina
  • Swiatek – Patanama Kerkhove
ADVERTISEMENT