Sporturi

Wimbledon, șanse mici să se dispute. Suprafața de joc, unul dintre motivele amânării

27.03.2020 | 13:52
Wimbledon sanse mici sa se dispute Suprafata de joc unul dintre motivele amanarii
ADVERTISEMENT

Turneul de Mare Șlem de la Wimbledon are șanse minime să se dispute în perioada stabilită inițial din cauza pandemiei de coronavirus. Pregătirea suprafeței de joc, de iarbă, necesită o serie de tratamente speciale, realizate de un grup mare de oameni, lucru imposibil în această perioadă.

Wimbledon, șanse mari să fie amânat

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat că o ședință săptămâna viitoare, în care se va stabili disputarea competiției de Mare Șlem în perioada stabilită inițial, 29 iunie – 11 iulie.

ADVERTISEMENT

Totuși, Grand Slam-ul câștigat anul trecut de Simona Halep are șanse minime să înceapă în trei luni. Principalul motiv care ar duce la o amânare sau chiar o anulare a turneului de Wimbledon este legat de suprafața de joc.

Spre deosebire de hardul de la Melbourne sau New York și zgura de la Paris, suprafața de joc de la All England Club, de iarbă, necesită o pregătire specială, iar organizarea turneelor din complexul londonez ar presupune munca colectivă a unui grup numeros de persoane, lucru practic imposibil în perioada de stare de urgență, cauzată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Primul Grand Slam amânat

Până la o decizie finală luată de organizatorii turneului de la Wimledon, Roland Garros, turneu de Mare Șlem programat inițial în perioada 24 mai – 6 iunie, a fost amânat.

Președintele Federației Franceze de Fotbal a transmis că Open-ul de la Paris va avea loc, dacă situația o va permite, începând cu 20 septembrie, iar finalele s-ar juca pe 3 și 4 octombrie.

ADVERTISEMENT

Dacă situația creată de pandemia de coronavirus se va îmbunătăți, circuitul feminin de tenis ar urma să se reia începând cu 6 iune, odată cu turneul de la ‘s-Hertogenbosch, în timp ce competițiile masculine vor începe cu Stuttgart.

Începând cu luna martie, turnee majore din circuitul profesionist de tenis, precum Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Madrid Open, Roma au fost anulate, în timp ce Roland Garros a fost amânat.

ADVERTISEMENT