ADVERTISEMENT
Sporturi

Wimbledon, șanse mici să se dispute. Suprafața de joc, unul dintre motivele amânării

Autor: Francisc Oprea | 27.03.2020 | 13:52
Wimbledon, șanse mici să se dispute. Suprafața de joc, unul dintre motivele amânării
Simona Halep a câștigat Wimbledon în 2019. FOTO: Hepta

Turneul de Mare Șlem de la Wimbledon are șanse minime să se dispute în perioada stabilită inițial din cauza pandemiei de coronavirus. Pregătirea suprafeței de joc, de iarbă, necesită o serie de tratamente speciale, realizate de un grup mare de oameni, lucru imposibil în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Wimbledon, șanse mari să fie amânat

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat că o ședință săptămâna viitoare, în care se va stabili disputarea competiției de Mare Șlem în perioada stabilită inițial, 29 iunie – 11 iulie.

Totuși, Grand Slam-ul câștigat anul trecut de Simona Halep are șanse minime să înceapă în trei luni. Principalul motiv care ar duce la o amânare sau chiar o anulare a turneului de Wimbledon este legat de suprafața de joc.

Spre deosebire de hardul de la Melbourne sau New York și zgura de la Paris, suprafața de joc de la All England Club, de iarbă, necesită o pregătire specială, iar organizarea turneelor din complexul londonez ar presupune munca colectivă a unui grup numeros de persoane, lucru practic imposibil în perioada de stare de urgență, cauzată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Primul Grand Slam amânat

Până la o decizie finală luată de organizatorii turneului de la Wimledon, Roland Garros, turneu de Mare Șlem programat inițial în perioada 24 mai – 6 iunie, a fost amânat.

Președintele Federației Franceze de Fotbal a transmis că Open-ul de la Paris va avea loc, dacă situația o va permite, începând cu 20 septembrie, iar finalele s-ar juca pe 3 și 4 octombrie.

Dacă situația creată de pandemia de coronavirus se va îmbunătăți, circuitul feminin de tenis ar urma să se reia începând cu 6 iune, odată cu turneul de la ‘s-Hertogenbosch, în timp ce competițiile masculine vor începe cu Stuttgart.

ADVERTISEMENT

Începând cu luna martie, turnee majore din circuitul profesionist de tenis, precum Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Madrid Open, Roma au fost anulate, în timp ce Roland Garros a fost amânat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!