News

Windows 10 aduce moartea DVD-urilor: va fi livrat pe stick

Având în vedere că din ce în ce mai puţine calculatoare se bazează pe DVD-uri, Microsoft a confirmat că Windows 10 se va vinde pe stick USB. Apple a renunţat deja de câţiva ani să ofere...
19.07.2015 | 21:38
Windows 10 aduce moartea DVDurilor va fi livrat pe stick

Având în vedere că din ce în ce mai puţine calculatoare se bazează pe DVD-uri, Microsoft a confirmat că Windows 10 se va vinde pe stick USB. Apple a renunţat deja de câţiva ani să ofere noile versiuni de OS X pe medii de stocare fizice de orice fel. Într-o oarecare măsură, Microsoft a adoptat acelaşi sistem odată cu lansarea Windows 8. Cu Windows 10 însă, tranziţia către un mod complet nou de comercializare al unui sistem de operare se finalizează.

Windows 10 nu va putea fi achiziţionat de nicăieri sub formă de CD-uri sau DVD-uri bootabile. Un purtător de cuvând al Microsoft a confirmat zilele trecute pentru VentureBeat că noul SO al gigantului din Redmond va fi comercializat doar în format digital online sau pe stick USB în magazine. ,,Windows 10 va fi disponibil pentru achiziţie pe drive-uri USB în magazinele retail la scurt timp după lansare. Preţurile recomandate de achiziţie pentru Windows 10 în SUA sunt aceleaşi ca cele pentru Windows 8.1.”

În altă ordine de idei, existau de mult timp speculaţii precum că Microsoft va folosi stick-uri USB pentru distribuţia Windows 10, dar doar acum au fost confirmate oficial pentru prima oară. Astfel, dacă vă creaţi un PC nou din componente sau achiziţionaţi un laptop fără sistem de operare preinstalat, fie descărcaţi kit-ul de instalare pentru Windows 10 pe PC-ul unui prieten şi vă creaţi propriul stick bootabil, fie îl cumpăraţi din magazin în acelaşi format.

Dacă nu aţi aflat încă, Windows 10 va fi disponibil începând cu 29 iulie. Din păcate, pentru că partea de propagare se va desfăşura pe etape, există o vagă posibilitate să nu vi-l puteţi instala până la sfârşitul acestei luni.

Sursă: www.playtech.ro