News

Wizz Air anulează încă 12 rute de zbor din România. Vor fi suspendate curse din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara

Wizz Air anulează 12 rute de zbor din România, fiind afectate mai multe zboruri importante care plecau de pe aeroporturi din București, Cluj, Iași sau Timișoara.
30.05.2023 | 12:55
Wizz Air anuleaza inca 12 rute de zbor din Romania Vor fi suspendate curse din Bucuresti Cluj Iasi si Timisoara
Wizz Air anulează încă 12 rute de zbor. Foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Compania aeriană low-cost a decis să anuleze, sau mai bine zis să suspende aceste zboruri, în iarna anului 2023, din motive necunoscute. Așadar, Wizz Air anulează 12 rute de zbor, fiind vorba de rute spre și dinspre România, pe aeroporturile din Cluj, Iași și Timișoara.

Wizz Air anulează 12 rute de zbor

Potrivit boardingpass.ro, Wizz Air nu va mai zbura de la finele lunii octombrie din București spre Aarhus (Danemarca), Alghero (Italia), Malmo (Suedia) și Santander (Spania). Vor fi anulate și zborurile dinspre Iași spre Catania și Treviso (Italia), dar și ruta Timișoara – Treviso. Decizia Wizz Air va afecta și aeroportul din Cluj-Napoca, unde zborurile nu vor mai pleca spre Catania (Italia), Larnaca (Cipru), Liverpool (Marea Britanie), Luqa (Malta) și Napoli (Italia).

ADVERTISEMENT

Sursa citată menționează că e neclar ce a dus la această decizie a Wizz Air. Nu este primul anunț de gen al Wizz Air, la începutul lunii mai fiind deja anunțate mai multe anulări de zboruri importante, cum ar fi Cluj – Antalya sau București – Antalya. Paradoxal, zborurile de pe aeroportul din Cluj spre Antalya urmau să debuteze pe 18-19 mai 2023, însă au fost anulate înainte de a ”prinde aripi”.

După anularea acestor rute, Wizz Air va opera o singură rută regulată din România spre Turcia, mai exact Iași – Istanbul. Asta, în timp ce ruta Iași – Santorini (Grecia) a fost anulată. Ca și alternativă, românii vor putea folosi zborurile cursei Pegasus Airlines, singura companie care îi va mai duce în Turcia, în zona Antalya. Desigur, nu pot fi ignorate zecile de zboruri de tip charter care vor duce românii pe stațiunile de pe litoralul turcesc, independente de Wizz Air.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, Wizz Air sărbătorește 15 ani de când și-a inaugurat baza din Cluj-Napoca, cândva în mai 2008. Wizz Air rămâne cel mai mare transportator aerian din România și ”continuă să îşi îndeplinească promisiunea de a oferi ocazii de călătorie la preţuri accesibile şi oferte cu tarife reduse pentru zboruri către şi dinspre România. De la primul zbor internaţional de la Cluj-Napoca la Budapesta în 2007, un total de aproape 17 milioane de pasageri au rezervat bilete cu Wizz Air către şi dinspre Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj”. Cel puțin asta arată compania într-un comunicat de presă.

”Compania aeriană s-a dezvoltat semnificativ din 2007, extinzându-şi reţeaua de rute şi crescând numărul de zboruri, către 40 de destinaţii şi 16 ţări. Astfel, baza din Cluj-Napoca a devenit a doua cea mai mare bază WIZZ din România. În prezent, Wizz Air conectează Clujul cu Viena, Bruxelles, Larnaca, Lyon, Nisa, Paris, Berlin, Dortmund, Frankfurt, Memmingen, Nuremberg, Chania, Corfu, Zakynthos, Tel-Aviv, Bari, Bologna, Catania, Milano, Napoli, Perugia, Roma, Veneţia, Malta, precum şi Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Valencia şi Zaragoza. În afară de aceste rute, compania aeriană efectuează zboruri şi către Abu Dhabi, Dubai, Malmö, Basel, Birmingham, Leeds, Liverpool şi Londra”, a mai transmis Wizz Air.

ADVERTISEMENT

Statistic, Wizz Air estimează că în 2023 va transporta 2.5 milioane de oameni din Cluj-Napoca spre alte destinații și înapoi. Wizz Air anunță că a mărit numărul însoțitorilor de zbor de la Cluj-Napoca la 200, în timp ce cei 100 de piloți conduc 7 aeronave, care contribuie ”la dezvoltarea comunităţii şi economiei locale, precum şi la stimularea pieţei locale de muncă în aviaţie şi în sectorul turismului, se mai arată în comunicat”.

Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a oferit mai multe detalii: “Suntem bucuroşi să sărbătorim cea de-a 15-a aniversare a operaţiunilor din Cluj-Napoca, care este o bază importantă pentru noi încă din 2008. În ultimii 15 ani, am observat o creştere semnificativă a numărului de pasageri care călătoresc spre şi dinspre Cluj şi suntem mândri că am jucat un rol important în conectarea oraşului cu alte destinaţii din Europa şi nu numai. Wizz Air rămâne dedicată pasagerilor români şi misiunii de a oferi ocazii de călătorie la preţuri accesibile, pentru a descoperi noi destinaţii minunate”.

ADVERTISEMENT

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj, David Ciceo, a salutat prezența Wizz Air la Cluj. ”Din 2007, când Wizz Air a început să opereze în Cluj-Napoca şi mai apoi din 15 mai 2008, când aici a fost înfiinţată o bază operaţională Wizz Air, compania aeriană şi-a dezvoltat semnificativ operaţiunile şi a creat un efect de undă constructiv pentru economia locală, fapt care a adus multe alte beneficii pentru întreaga regiune. În calitatea mea de Director General al Aeroportului Internaţional «Avram Iancu» Cluj, vreau să subliniez importanţa operaţiunilor Wizz Air, deoarece asigură un flux de trafic consistent şi de încredere, care este esenţial pentru eficienţă operaţională şi profitabilitate. Aeroportul Internaţional Cluj şi Wizz Air au stabilit atunci un parteneriat de lungă durată, care se dovedeşte astăzi că a fost de un real succes, livrând un număr de 40 de destinaţii în Europa şi Orientul Mijlociu, pentru călătorii noştri din Transilvania şi nu numai”, a declarat Ciceo.

ADVERTISEMENT