News

Emoții pentru 200 de pasageri ai unei curse Wizz Air care a aterizat de urgență în Norvegia!

15.08.2019 | 17:22
Emotii pentru 200 de pasageri ai unei curse Wizz Air care a aterizat de urgenta in Norvegia

A fost panică joi pentru pasagerii cursei Wizz Air dintre Budapesta și ReyKjavik, după ce avionul a fost forțat să aterizeze de urgență în Norvegia. Totul a pornit din cauza unui pasager turbulent, care a încercat să pătrundă cu forța în cabina de pilotaj, lucru care a declanșat panica printre cei 200 de pasageri aflați la bord.

Avion Wizz Air a aterizat de urgență în Norvegia

Potrivit poliției din orașul norvegian Stavanger, pasagerul scos din avion a fost un sexagenar. Din fericire, niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost rănit. Din informațiile inițiale bărbatul ar fi fost în stare de ebrietate, dar purtătorul de cuvânt al poliției din Stavanger a spus că pasagerul a declarat oamenilor legii că a luat medicamente și nu își aduce aminte nimic despre incident.

Bărbatul era un cetățean islandez și urmează să fie supus unui examen medical. Incidentul nu a fost tratat ca o tentativă de deturnare a avionului, însă pasagerul turbulent ar putea fi anchetat pentru nerespectarea ordinelor pilotului, a completat purtătorul de cuvânt al poliţiei. Aeronava Wizz Air, cu circa 200 de persoane la bord, a decolat după aceea de pe Aeroportul Sola, de lângă Stavanger, cu destinaţia Reykjavik, anunță The Sun.

Un avion Wizz Air a aterizat de urgență în Norvegia *foto: the sun
Un avion Wizz Air a aterizat de urgență în Norvegia *foto: the sun

Un avion în Rusia a aterizat în câmp după ce a explodat un motor

Nu a fost singura aterizare de urgență de joi. În Rusia, un avion care transporta 238 de pasageri a avut parte de un zbor mai puțin lin. Astfel, aeronava a fost nevoită să aterizeze pe camp, în apropiere de un aeroport din Moscova. Asta după ce unul dintre motoarele aeronavei a luat foc. Din primele informații, se pare că o pasăre a lovit motorul, ceea ce a dus la un incendiu care a făcut ca aeronava să rateze pista. Din fericire toți cei 234 de pasageri, dar și echipajul din avion, au reușit să coboare din aernonavă nevătămați.