Life

Wizz Air schimbă aeroportul pentru o destinație de vacanță adorată de români. Unde se vor muta zborurile de pe Henri Coandă

Wizz Air mută zborurile către una dintre cele mai vizitate țări de către români. Ce trebuie să știe toți cei care își planifică o vacanță aici.
09.07.2024 | 21:51
Wizz Air schimba aeroportul pentru o destinatie de vacanta adorata de romani Unde se vor muta zborurile de pe Henri Coanda
Wizz Air mută temporar zborurile către trei destinații celebre. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În sezonul vacanțelor, Wizz Air a pregătit o schimbare radicală pentru românii care călătoresc în străinătate. Compania aeriană a mutat temporar câteva zboruri către unele dintre cele mai adorate destinații.

Wizz Air mută pe Aeroportul Băneasa zborurile către trei destinații populare

Începând cu luna iulie, Wizz Air a mutat temporar câteva zboruri de pe Aeroportul Otopeni. Mai exact, aeronavele care operează zboruri către Spania vor fi mutate pe Aeroportul Băneasa din București.

ADVERTISEMENT

Potrivit comunicatului oficial emis de compania de zbor low-cost, pe Aeroportul Băneasa vor fi mutate trei zboruri. Românii care vor să ajungă în Spania, în momentul achiziționării biletelor, vor observa că au la dispoziție două aeroporturi de plecare.

Pe toată perioada verii, mai exact, pe durata celor trei luni, Wizz Air a comunicat faptul că va opera zece aterizări și zece decolări pe săptămână la Aeroportul Băneasa din Capitală.

ADVERTISEMENT

Modificările au început din data de 9 iulie 2024, atunci fiind înregistrat și primul zbor către Madrid de pe Aeroportul Băneasa. Zborurile de pe Aeroportul Băneasa către Madrid se efectuează doar în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Wizz Air va opera zboruri de pe aeroportul secundar din Capitală pe tot sezonul verii

Potrivit boardingpass.ro, schimbarea zborurilor va dura până pe 22 septembrie. Tot până atunci, românii pot zbura către Malaga, tot de pe Aeroportul Băneasa, în zilele de marți, joi, sâmbătă. În continuare, către Malaga se va putea zbura și de pe Aeroportul Otopeni, însă, doar în zilele de luni, miercuri și vineri.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de ruta București – Malaga care va fi operată atât de pe Aeroportul din Băneasa, cât și de pe Aeroportul Otopeni, ruta București – Sevilla va fi operată exclusiv de pe Aeroportul Băneasa. Pasagerii care vor să se îmbarce către această destinație vor observa schimbarea în momentul în care vor fi rugați să selecteze aeroportul de plecare.

Nu este pentru prima dată când Wizz Air operează zboruri de pe Aeroportul din Băneasa. Înainte ca acesta să se închidă, Wizz Air a avut zboruri comerciale regulate cu decolare și aterizare pe Aeroportul Băneasa.

ADVERTISEMENT

Activitatea Wizz Air pe Aeroportul Băneasa s-a încheiat în data de 25 martie 2012. În prezent, nicio altă companie nu mai operează zboruri comerciale regulate pe Aeroportul Băneasa. În schimb, există câteva zboruri de tip charter către unele destinații de vacanță.

În continuare, Spania rămâne una dintre destinațiile de vacanță preferate de către români. Deși românii își doresc să își petreacă concediile aici, spaniolii au început deja să protesteze împotriva turismului în masă. Zilele acestea, mai mulți turiști au fost atacați cu pistoale cu apă, semn că spaniolii nu îi mai tolerează la ei în țară.

ADVERTISEMENT