News

Wizz Air şi-a închis baza dintr-un mare oraş al României. “Mediul macroeconomic complicat face imposibilă continuarea operațiunilor”

După Ryanair, un alt operator lowcost îşi restrânge activităţile din România. Wizz Air anunţă că îi este imposibil să-şi mai continue operaţiunile dintr-un important oraş
10.01.2023 | 14:32
Wizz Air sia inchis baza dintrun mare oras al Romaniei Mediul macroeconomic complicat face imposibila continuarea operatiunilor
Wizz Air pleacă de la Bacău Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Compania low-cost Wizz Air a anunțat marţi ajustarea rețelei și planuri de optimizare a pieței în ceea ce privește operațiunile sale din România, pentru a reflecta contextul economic în schimbare, lucru care se transpune concret în închiderea bazei operaţionale de la Bacău.

Clienţii afectaţi pot beneficia de rambursarea a 120% din tarif

Într-un comunicat de presă al companiei se precizează că din data de 10 ianuarie 2023 Wizz Air își va închide baza din Bacău și va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-și capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată.

ADVERTISEMENT

Wizz Air mai anunţă că va continua să opereze o serie de rute din Bacău, incluzându-le pe cele către Londra Luton și Milano Malpensa, iar angajaților afectați de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunități în alte zone ale rețelei Wizz Air.

De asemenea, clienții afectați care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

ADVERTISEMENT

Referitor la această situaţie, Tischner Roland, Officer Wizz Air Hungary General Operations, a declarat: “Mediul macroeconomic complicat a făcut imposibilă continuarea operațiunilor noastre în Bacău. Ne cerem scuze clienților noștri români pentru orice inconveniențe pe care această decizie le va cauza.

Prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că toți clienții afectați sunt contactați direct, primind sfaturi clare cu privire la opțiunile lor, și să avem grijă de colegii și echipajul nostru din Bacău. Wizz Air continuă să ofere tarife reduse de pe alte aeroporturi din România, inclusiv din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și Sibiu”.

ADVERTISEMENT

Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacău în data de 29 octombrie 2020, iar de atunci, compania aeriană și-a extins constant operațiunile, transportând aproape jumătate de milion de pasageri pe rutele sale către și dinspre Bacău.