Sport

Vladimir Kliciko, primul mesaj după ce a părăsit Ucraina: “Trebuie să secăm cu orice preț izvoarele care finanțează această mașinărie de ucis”

Vladimir Kliciko a renunțat, temporar la armă, și a părăsit Ucraina. Însă, după cum a dezvăluit fratele său, Vitali, primarul orașului, doar temporar, pentru a solicita, în Germania, sprijin suplimentar.
31.03.2022 | 23:50
Vladimir Kliciko primul mesaj dupa ce a parasit Ucraina Trebuie sa secam cu orice pret izvoarele care finanteaza aceasta masinarie de ucis
ADVERTISEMENT

Caracterul de luptători al lui Vladimir Kliciko și al fratelui său, Vitali, a ieșit în evidență încă din primele zile ale războiului din Ucraina. Apără Kievul, oraș al cărui primar este cel din urmă, umăr la umăr, cu arma în mână. Dar nu numai.

Vladimir Kliciko a părăsit Ucraina pentru a lua parte la niște întâlniri în Germania

Ultima dovadă este faptul că Vladimir Kliciko a părăsit, temporar, prima linie. Și a îmbrăcat costumul. Pentru a face parte dintr-o delegație ucraineană care s-a deplasat în Germania, solicitând sprijin suplimentar.

ADVERTISEMENT

”Prieteni, este foarte important pentru noi să ne unim forțele. Trebuie să ne consolidăm poziția și acțiunile țărilor care vin în sprijinul nostru. Vladimir a părăsit Ucraina pentru a lua parte la niște întâlniri în Germania alături de o delegație ucraineană.

Sunt planificate întâlniri cu oficialii germani pentru a beneficia de mai mult sprijin politic, economic, umanitar și militar în Ucraina”, a precizat Vitali Kliciko.

ADVERTISEMENT

Mesajul video al campionului: ”Rezistența eroică a ucrainenilor nu poate exista la nesfârșit”

Informația a fost confirmată și de Vladimir Kliciko. Care a folosit aceeași platformă pentru a transmite un mesaj video.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wladimir Klitschko (@klitschko)

”Prima victimă a războiului este adevărul. Nu este un conflict sau o operațiune specială, este un război. Asta înseamnă lacrimi, sânge, fum, țipete și tăcerea celor morți. Lumea liberă nu trebuie să ne transmită doar condoleanțe.

ADVERTISEMENT

Ar trebui să ne trimită și arme pentru a ne apăra. Ne puteți ajuta și din punct de vedere economic izolând și punând presiune pe Rusia lui Putin care a început acest război criminal în Ucraina și care mizează pe indiferența voastră.

Trebuie să secăm cu orice preț izvoarele care finanțează această mașinărie de ucis. Oameni din Europa, din lumea liberă, nu este timpul să vă obișnuiți cu ororile războiului. Rezistența eroică a ucrainenilor nu poate exista la nesfârșit.

ADVERTISEMENT

Ori suntem cu toții ucraineni, ori suntem cu toții pierduți. Fie vom neglija unitatea noastră și apoi vom pica unul câte unul, fie suntem cu adevărat uniți și vom construi pacea împreună”, spune Vladimir Kliciko.

ADVERTISEMENT