World Rugby a decis: doi englezi şi un sud-african vor analiza arbitrajul românilor la meciul Belgia – Spania

Sorin Dumitrescu   
in Sporturi
11/04/2018, 09:20
World Rugby a decis: doi englezi şi un sud-african vor analiza arbitrajul românilor la meciul Belgia – Spania

Calificarea naţionalei de rugby a României la Cupa Mondială din 2019, care va avea loc în Japonia, nu este nici acum sigură, ca urmare a faptului că plângerea înaintată la World Rugby, forul suprem al sportului cu balonul oval, poate întoarce cu 180 de grade situaţia calificării dacă se va decide rejucarea partidei Belgia – Spania. Pentru a prinde locul 2, după Georgia, în preliminarii, România, care fusese învinsă, neaşteptat, la Madrid, de către spanioli, avea nevoie de un miracol la meciul Belgia – Spania. 

Miracol pentru că Belgia era una dintre codaşele grupei, iar Spania nu putea avea, în mod normal, probleme cu un asemenea adversar inferior, chiar dacă meciul urma să se dispute în Belgia. Partida a fost însă condusă de o o brigadă din România, condusă de Vlad Iordăchescu, iar deciziile acestuia au fost considerate de iberici drept grave erori cu scop premeditat, de a facilita calificarea stejarilor, marii beneficiari ai rezultatului.

Spaniolii vor rejucarea meciului

A contat mult pentru declanşarea unui uriaş scandal şi faptul că şeful Rugby Europa, organismul conducător la nivelul continentului nostru, este tot un român, Octavian Morariu, iar acest for are în atribuţii delegarea brigăzilor de arbitri. Numirea lui Vlad Iordăchescu la un meci decisv de calificare al rivalului direct al României pune într-o lumină foarte proastă poziţia lui Morariu, deşi acesta a justificat decizia prin faptul că a numit arbitrii cu mult înainte de ultima etapă.

World Rugby a decis să analizeze serios această situaţie şi a desemnat o comisie de litigii formată din trei membri,  englezii James Dingemans şi Peter Fraser şi sud-africanul Lex Mpati. Nu s-a anunţat data la care va fi comunicat verdictul, dar ceea ce speră spaniolii este rejucarea partidei cu Belgia, pe care dacă o câştigă iau locul României la Cupa Mondială, în timp ce stejarii ar trebui să treacă printr-un baraj pentru a prinde in extremis un loc. VEZI VIDEO CU INCIDENTELE DE DUPĂ MECI

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×