Sporturi

Wozniacki, eliminată în optimi la Tokyo! Simona Halep îşi măreşte iar avansul în fruntea WTA

20.09.2018 | 15:48
Wozniacki eliminata in optimi la Tokyo Simona Halep isi mareste iar avansul in fruntea WTA
ADVERTISEMENT

Caroline Wozniacki a fost eliminată în optimile de finală la Tokyo, turneu pe care îl câştigase de nu mai puţin de trei ori, în 2010, 2016 şi 2017. La prima sa apariţie în 2018, însă, daneza şi-a continuat forma foarte modestă arătată în ultimele săptămâni. A fost învinsă de Camila Giorgi, scor 2-6, 6-2, 4-6. Este o lovitură grea pentru Wozniacki, care va pierde puncte importante faţă de Simona Halep în clasamentul WTA.

Cum Wozniacki avea de apărat nu mai puţin de 900 de puncte la Tokyo, turneu din categoria Premier 5, eliminarea suferită joi înseamnă că daneza va pierde 469 de puncte la actualizarea care se va face pe 24 septembrie. Va rămâne, totuşi, pe locul 2, indiferent de rezultatele care se vor înregistra în această săptămână, cu 5.506 puncte. Dar distanţa faţă de prima clasată, Simona Halep va fi una foarte mare.

ADVERTISEMENT
Simona Halep are motive de bucurie. Eliminarea Carolinei Wozniacki de la Tokyo o ajută să îşi mărească avansul în fruntea WTA
Simona Halep este prima avantajată de eliminarea suferită de Caroline Wozniacki la Tokyo.

Caroline Wozniacki a fost eliminată în optimile de finală la Tokyo. Diferenţă de 2575 de puncte faţă de Halep

Cum Simona Halep nu a jucat la Tokyo nici anul trecut, va începe săptămâna viitoare cu acelaşi număr de punctep e care l-a avut cu ocazia actualizării din 17 septembrie. Adică 8061 de puncte, ceea ce înseamnă că avantajul româncei va ajunge la 2.575 de puncte. Iar avansul va creşte şi faţă de a treia clasată în clasamentul WTA, Angelique Kerber, cea care a decis să nu participe la Tokyo, din cauza unor probleme medicale.

Angelique Kerber va pierde 130 de puncte faţă de ultima actualizare a clasamentului şi va rămâne cu 5.295 începând de luni. Nemţoaica ar putea fi pusă sub mare presiune de Caroline Garcia, a patra clasată, în cazul în care aceasta ar reuşi să se impună la turneul din Japonia. Franţuzoaica ar acumula, în acest caz, 5.095 de puncte. Pe locul 5 va rămâne Petra Kvitova, chiar dacă aceasta nu joacă în această săptămână.

ADVERTISEMENT

Eclipsă totală de formă pentru Wozniacki! Doar două victorii în ultimele 3 luni!

Camila Giorgi, cea care a trecut de Wozniacki în optimile de finală, va avea o nouă misiune foarte complicată şi în faza sferturilor. O va înfrunta pe Victoria Azarenka, după ce aceasta a învins-o pe Ashleigh Barty. Naomi Osaka – Barbora Strykova, Karolina Pliskova – Alison Riske şi Donna Vekic – Caroline Garcia sunt celelalte meciuri programate în faza sferturilor.

Încă din luna iulie, după turneul de la Eastbourne, Caroline Wozniacki a intrat într-o adevărată criză de formă. A câştigat un singur meci la Wimbledon, fiind eliminată în turul 2, la fel cum s-a întâmplat şi la ultimul turneu de Grand Slam al anului, cel de la US Open. În plus, a fost învinsă încă de la meciurile inaugurale la turneele de la Montreal şi Cincinnati. La fel cum s-a întâmplat şi acum, la Tokyo. De la Washington, Caroline Wozniacki a decis să se retragă din cauza unor probleme medicale.

ADVERTISEMENT