Simona Halep

Wozniacki, noul lider mondial! Halep, pe 2, după 16 săptămâni!

Simona Halep este în finală la Australian Open. Campioana noastră a învins-o pe Angelique Kerber şi are şanse bune de a rămâne lider mondial.
Wozniacki noul lider mondial Halep pe 2 dupa 16 saptamani
ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 ianuarie / După victoria Carolinei Wozniacki în finala Australian Open, daneza este noul lider mondial, cu 7.965 de puncte. Halep, cu 7.715 puncte, coboară pe locul 2, după 16 săptămâni în fotoliul de lider mondial.


UPDATE, 26 ianuarie / Înaintea finalei de la Australian Open, diferenţa dintre cele două jucătoare este de 450 de puncte. Simona Halep are 7.715 puncte, în timp ce Caroline Wozniacki a ajuns la 7.265 de puncte. În scenariul fericit în care actualul lider WTA câştigă finala, românca va acumula 8.415 puncte, diferenţa faţă de jucătoarea daneză ajungând la 1.150 de puncte. În cazul victoriei Carolinei Wozniacki, daneza urcă pe primul loc cu 7.965 de puncte, în timp ce românca coboară pe locul 2, cu 7.715 puncte.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 09:55 / După ce s-au calificat în finală la Australian Open, Simona Halep şi Caroline Wozniacki, ocupantele primelor două locuri în clasamentul WTA, îşi vor disputa fotoliul de lider. Cine se va impune la Melbourne va fi luni pe primul loc. Finala va avea loc sâmbătă.


Update. După victoria Simonei Halep în sferturi la Karolina Pliskova, calculele s-au simplificat. Doar Simona sau Caroline Wozniacki se luptă pentru fotoliul de lider după Australian Open. În cazul în care ambele pierd în semifinale, românca rămâne numărul unu, dacă se vor califica ambele în finală, atunci câştig de cauză va avea jucătoarea care va cuceri trofeul de la Melbourne. În cazul în care Simona va pierde meciul cu Kerber, iar Wozniacki se va califica în finală, daneza va deveni lider WTA.

ADVERTISEMENT

Update, ora 11:15. Simona Halep a câştigat cu 6-3, 6-2 meciul împotriva lui Naomi Osaka. Caroline Wozniacki, Elina Svitolina şi Karolina Pliskova sunt jucătoarele care o mai pot detrona pe campioana noastră de pe primul loc. 

Singura condiţie prin care Simona Halep poate să-şi păstreze primul loc, fără să stea la mâna adversarelor, este să câştige turneul de la Australian Open. Caroline Wozniacki este cel mai aproape de campioana noastră şi dacă Halep va fi eliminată în sferturi, daneza va avea nevoie de o calificare în semifinală. În acest scenariu, Svitolina poate deveni lider mondial dacă joacă finala, iar singura şansă a Karolinei Pliskova este câştigarea turneului.  

ADVERTISEMENT

Simona Halep a ajuns în turul 4 la Australian Open, însă românca luptă pe două fronturi la Melbourne. Jucătoarea de tenis de 26 de ani încearcă să câştige primul turneu de Mare Şlem din carieră, dar şi să-şi apere poziţia de lider în ierarhia WTA.

În prezent, Caroline Wozniacki, Elina Svitolina si Karolina Pliskova sunt sportivele care o pot detrona pe Simona Halep. Dintre cele trei, daneza este deja calificată în sferturile de finală şi a adunat 6.395 de puncte, cu 260 de puncte mai puţin decât sportiva din România.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă Simona Halep este eliminată de Naomi Osaka

Dacă va fi eliminată de Naomi Osaka, Simona Halep va avea probleme mari în a-şi apăra primul loc. Caroline Wozniacki ar avea nevoie de calificarea în semifinalele turneului pentru a trece pe primul loc. Celelalte două jucătoare au nevoie de o performanţă superioară. Elina Svitolina trebuie să ajungă în finală, iar Karolina Pliskova trebuie să câştige turneul.

Singura condiţie prin care Simona Halep poate să-şi păstreze primul loc, fără să stea la mâna adversarelor, este să câştige turneul de la Australian Open. În prezent, românca are 6.655 de puncte, în timp ce Caroline Wozniacki a ajuns la 6.395 de puncte după calificarea în sferturi. Elina Svitolina are 5.895 de puncte, însă dacă va trece duminică de Denisa Allertova, jucătoarea de tenis din Ucraina va ajune la 6.085 de puncte. Karolina Pliskova are 5.255 de puncte.

ADVERTISEMENT