Life

WRS, primele declarații după ce s-a calificat în finala Eurovision 2022. A vorbit cu lacrimi în ochi despre românii din Diaspora: „Am plâns foarte tare”

WRS a participat la conferința de presă de după semifinala cu numărul 2 a competiției Eurovision 2022. Reprezentantul României a fost extrem de emoționat.
13.05.2022 | 01:43
WRS primele declaratii dupa ce sa calificat in finala Eurovision 2022 A vorbit cu lacrimi in ochi despre romanii din Diaspora Am plans foarte tare
WRS, primele declarații după ce s-a calificat în finala Eurovision 2022. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Reprezentanții celor 10 țări calificate au participat la tradiționala conferință de presă de după semifinală. Concurenții au extras dintr-un bol poziția pe care o vor avea în finala din 14 mai.

WRS, primele declarații după ce s-a calificat în finala Eurovision 2022

Mai precis, aceștia au aflat dacă vor cânta în prima sau în a doua parte a competiției. Înainte de fiecare extragere a bilețelelor, artiștii au făcut câteva declarații, răspunzând la una, maximum două întrebări.

ADVERTISEMENT

WRS s-a emoționat foarte tare atunci când a fost întrebat dacă el consideră că interesul românilor pentru Eurovision va crește din nou după ce a reușit să se califice.

Artistul a spus că speră că acest lucru s-a întâmplat deja, mai ales că e convins că a fost votat de românii aflați în Diaspora. Buzoianul a mărturisit că la Torino a trăit câteva momente pe care nu le va uita niciodată, la o școală de dansuri populare unde dansează copii români.

ADVERTISEMENT

„Am plâns foarte mult”

„În primul rând, trebuie să mulțumesc românilor de pretutindeni care au votat. Avem români peste tot prin lume. Le e dor de casă. Nu e doar despre mine pe scenă. Îi unesc pe acești oameni din toată lumea, care au votat pentru mine amintindu-și de casa lor.

Am plâns foarte tare când i-am văzut pe niște copii dansând dansurile noastre populare. Pentru mine a fost ceva extrem de emoționant, pentru că și părinții mei sunt dansatori de muzică populară. M-am gândit că românii au plecat din țară în mai toată lumea ca să o ducă mai bine, iar copiii lor și-au urmat visul de a dansa indiferent de locul unde s-au stabilit. Asta m-a făcut să plâng și să mă emoționez”, a declarat WRS în conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Majoritatea artiștilor își doresc să cânte în a doua jumătate, asta deoarece se spune că melodiile care intră în a doua parte a show-ului au șanse mai mari să câștige.

Explicația este una destul de logică. Cei care privesc show-ul în seara finalei rămân în minte cu ultimele piese ascultate.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, în prima jumătate din cele 10 calificate din a doua semifinală vor cânta Cehia, România și Finlanda. În a doua parte a show-ului vor fi prezente Belgia, Azerbaijan, Polonia, Estonia, Australia, Suedia și Serbia.

 

 

 

ADVERTISEMENT