Sporturi

WTA a anunţat la ce turnee pe zgură vor participa jucătoarele din Top 20! Care este programul Simonei Halep pe suprafaţa preferată

17.04.2019 | 15:30
WTA a anuntat la ce turnee pe zgura vor participa jucatoarele din Top 20 Care este programul Simonei Halep pe suprafata preferata

WTA a anunţat la ce turnee pe zgură vor participa jucătoarele din Top 20. Se apropie cu paşi repezi crema sezonului de zgură, turneele la care miza este uriaşă, premiile de asemenea, iar WTA a anunţat care este programul starurilor din Top 20, cele mai bune jucătoare ale momentului au decis deja care le sunt destinaţiile pentru suprafaţa roşie începând de săptămâna viitoare.

La ce turnee vor evolua starurile din Top 20 WTA

Turneul de la Stuttgart, care debutează pe 22 aprilie, are parte de un tablou spectaculos. 8 dintre cele 10 jucătoare aflate la cârma clasamentului WTA vor evolua la competiţia organizată în Germania. Liderul mondial din WTA, Naomi Osaka, Simona Halep, Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Angelique Kerber, Elina Svitolina, Kiki Bertens şi Sloane Stephens vor merge la Stuttgart. Campioana en-titre este cehoaica Pliskova.

Mai apoi, la turneul imediat următor, organizat la Praga, din Top 20 vor participa doar patru jucătoare. Este vorba despre Karolina Pliskova, Anastasija Sevastova, Qiang Wang şi Belinda Bencic. După aceea, la competiţia de la Madrid, dintre primele 20 de jucătoare ale lumii vor fi prezente 19, excepţie făcând Serena Williams, care va evolua la doua două evenimente în acest sezon competiţional pe zgură: Roma şi Roland Garros, acolo unde speră să cucerească trofeul cu numărul 24 şi să-i doboare recordul australiencei Margaret Court.

WTA a anunţat la ce turnee pe zgură vor participa jucătoarele din Top 20

Simona Halep, presiunea cea mai mare pe suprafaţa roşie

Simona Halep are cea mai dificilă misiune dintre toate jucătoarele în perioada următoare. Jucătoarea noastră are cele mai multe puncte de apărat în perioada următoare, nu mai puţin de 2900! Simona Halep a câştigat anul trecut pe suprafaţa roşie nu mai puţin de 16 meciuri şi a fost învinsă de doar trei ori, având un procentaj de victorie pe acest tip de suprafaţă de 72.2%! Halep este campioana en-titre de la Roland Garros, finalistă la Roma în 2017 şi 2018, sfertfinalistă la Madrid în 2018, finalistă la Roland Garros în 2014 şi 2017 şi campioană la Madrid în 2016 şi 2017.

Tags: