Sporturi

WTA a publicat calendarul noului sezon! Ce modificări au fost făcute şi ce se întâmplă cu turneul de la Bucureşti

01.11.2018 | 15:45
WTA a publicat calendarul noului sezon Ce modificari au fost facute si ce se intampla cu turneul de la Bucuresti

Asociaţia Tenisului Feminin a publicat calendarul noului sezon! Care sunt modificările. WTA a publicat de curând noul calendar competiţional, dezvăluind că sezonul 2019 va al 46-lea de când circuitul feminin de tenis a luat fiinţă, din 1973. Totuşi, WTA a anunţat şi o serie de câteva modificări care vor intra în vigoare încă de la începutul noului sezon competiţional.

Startul noului an va debuta chiar în ultima zi din 2018, pe 31 decembrie, cu turneul organizat în Australia, la Brisbane, şi se va încheia pe 4 noiembrie 2019, cu finala Cupei Federaţiei, competiţie care aparţine tot de Asociaţia Tenisului Feminin. O modificare surprinzătoare este faptul că Turneul Campioanelor se va disputa după Turneul Elitelor de la Zhuhai. Aşadar, Elite Trophy se va disputa între 22 și 27 octombrie, iar mai apoi, Turneul final al WTA, care va fi organizat în premieră la Shenzhen, se va desfăşura în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie.

WTA a făcut public calendarul competiţional pentru sezonul următor

Este interesant de precizat că au revenit în calendarul competiţional două turnee, ambele de categoria Internaţional, având premii totale în valoare de 250.000 de dolari: “Thailand Open” între 28 ianuarie și 3 februarie și “Palermo Ladies Open” între 22 și 28 iulie, care se disputase până în 2013 la Bangkok, iar acum va reîncepe la Hua Hin. Turneul International “Jiangxi Open” de la Nanchang (China) a fost mutat din săptămâna 30 în săptămâna 37, după US Open, între 6 și 15 septembrie. S-au inversat turneele de categorie Premier “Qatar Total Open” Doha (11-16 februarie) şi WTA Premier 5 “Dubai Duty Free Tennis Championships” (17-23 februarie).

De asemenea, foarte important de notat este că turneul BRD Bucharest Open va continua să fie organizat în capitala României. În acest sens existau dubii serioase, mai ales că după ediţia de anul trecut, organizatorii au declarat că nu ştiu dacă România va mai găzdui un turneu WTA şi din 2019 deoarece licenţa expiră. Totuşi, Federaţia Română de Tenis a reuşit să ajungă la un acord cu deţinătorii licenţei, iar BRD Bucharest Open va avea loc tot la Arenele BNR, în periaoda 15 – 21 iulie 2019, imediat după Wimbledon.

Calendarul competiţional al noului sezon (2019)
Tags: