Sporturi

WTA ia prima măsură după finala feminină de la US Open 2018. Serena Williams, amendată!

09.09.2018 | 19:50
WTA ia prima masura dupa finala feminina de la US Open 2018 Serena Williams amendata

WTA ia prima măsură după finala feminină de la US Open 2018. Finala feminină de la US Open  2018 a fost predominată de imprevizibil.

Naomi Osaka a câştigat primul turneu de Grand Slam din carieră la US Open, după o finală în care a învins-o pe Serena Williams, scor 6-4, 6-2. Finala a fost umbrită de scandalul făcut de Serena Williams, care a primit o avertizare de coaching, iar ulterior a avut o ieşire nervoasă la adresa arbitrului de scaun Carlos Ramos. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

“Ambele au jucat un tenis de un nivel excelent pe parcursul turneului, dar sunt probleme din timpul meciului care trebuie investigate. Dar, în această seară, e timpul să celebrăm ce s-a întâmplat şi ce au obţinut cele două jucătoare. Naomi e o campioană meritorie şi Serena a judecat momentul cu o clasă care ne face mândri”, e mesajul celor de la WTA. De asemenea, Serena Williams a fost amendată cu 17.000 dolari după scandalul din finala US Open. La Flushing Meadows, Serena Williams a câştigat 1.8 milioane de dolari pentru parcursul său la US Open.

WTA ia prima măsură după finala feminină de la US Open 2018

WTA ia măsuri după evenimentele din finala feminină de la US Open 2018. Imediat după finală, cei de la US Open au emis un comunicat oficial în care au explicat penalităţile primite de Serena Williams în timpul finalei feminine: “În al 5-lea punct al game-ului doi din setul secund din confruntarea Naomi Osaka-Serena Williams, arbitrul de scaun a observat că antrenorul Serenei Williams îi acorda indicaţii jucătoarei. Chiar dacă antrenorul ei a confirmat faptul că făcea coaching, Williams a spus clar că nu a primit nicio indicaţie. În concordanţă cu regulile, Williams a primit un avertisment.”

În game-ul 5 din setul secund, Williams a primit un al doilea avertisment pentru că a aruncat cu racheta, ceea ce înseamnă un punct de penalizare. La schimbul dintre terenuri, la scorul de 4-3, Williams a mai primit un al treilea avertisment pentru că l-a insultat pe arbitrul de scaun, care înseamnă un game de penalizare. Decizia arbitrului de scaun a fost definitivă şi ireversibilă. Nici arbitrul turneului şi nici supervizorul turneului de Grand Slam care au fost chemaţi pe teren, nu puteau întoarce decizia”, se arată în comunicat.

Serena Williams: “Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”

Totul a plecat de la indicațiile pe care Serena le-a primit în timpul meciului de la antrenorul Patrick Mourtagolu, practică interzisă clar de regulamentele WTA. Serena s-a simţit insultată şi a spus pe teren că s-a simţit ca o trişoare: “Nu este adevărat că am primit indicaţii de la antrenor. Eu nu am trişat niciodată! Prefer să pierd decât să trişez”, a strigat Serena la Carlos Ramos. Ibericul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei. Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

La următoarea pauză, Serena Williams şi-a continuat războiul cu arbitrul spaniol şi a dus lucrurile mult prea departe. “Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”, a fost replica pentru Ramos. Aceste nu a stat pe gânduri şi i-a dat un nou avertisment Serenei. De această dată a însemnat game penalty. I s-a oferit un game niponei, care astfel a ajuns să conducă, 5-3. La final, Osaka a câştigat finala cu 6-4, 6-2, Serena a îmbrăţişat-o, dar a refuzat să dea mâna cu arbitrul Carlos Ramos.