WTA schimbă regulamentul pentru Serena Williams! “Clasament special” pentru americancă la Madrid

Irina Aldea   
in Sporturi
28/03/2018, 20:51
WTA schimbă regulamentul pentru Serena Williams! “Clasament special” pentru americancă la Madrid

Revenită în circuit în acest an, Serena Williams se va bucura în sfârşit de schimbarea mult dorită în circuitul WTA, urmând să beneficieze de clasament protejat la turneele din acest an. Iniţial, schimbarea urma să fie implementată începând cu sezonul viitor, însă şefii din WTA au decis în cele din urmă ca regula să fie aplicată începând  cu turneul de la Madrid. Serena Williams e marea beneficiară a acestei schimbări.

Organizatorii turneului de la Madrid, care va începe în luna mai, îi vor acorda amerincancei privilegiul de a fi favorită 2 a competiţiei, chiar dacă Serena ocupă în prezent locul 491, după ce a absentat mai bine de un an, perioadă în care a fost însărcinată. Astfel, Serena se va bucura de privilegiul “clasamentului protejat”, la fel ca bielorusa Viktoria Azarenka, jucătoare ce va fi favorită 8 la Madrid, deşi în prezent e în afara TOP 100.

Susţinere puternică pentru Serena Williams

Mai multe voci din lumea tenisului au cerut ca jucătoarele care revin după naşterea unui copil să aibă clasamentul protejat. Prima şi cea mai vegementă a fost cea a lui Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep. Apoi şi James Blake, fost număr 4 ATP, a luat atitudine. Fără clasament, Serena a beneficiat de trageri la sorţi complicate în turneele pe care le-a jucat până acum, la Indian Wells şi Miami.

Închide ×