News

Wuhan a testat peste 850.000 de locuitori într-o singură zi. Decizia, luată după apariția unor cazuri noi COVID-19

20.05.2020 | 17:25
Wuhan a testat peste 850000 de locuitori intro singura zi Decizia luata dupa aparitia unor cazuri noi COVID19
ADVERTISEMENT

Wuhan, considerat locul de origine al noului coronavirus, a testat peste 850.000 de locuitori într-o singură zi, un nou record pentru autoritățile chineze.

Wuhan a testat peste 850.000 de locuitori într-o singură zi

Autorităţile din Wuhan au transmis că au testat peste 850.000 de locuitori într-o singură zi, potrivit CNN, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Mai exact, autoritățile orașului din China au transmis că au efectuat un număr record de 856.128 de teste pentru coronavirus, pe 19 mai.

Cu o zi înainte, pe data de 18 mai, în Wuhan au fost făcute 457.847 de teste, potrivit informațiilor transmise de către Comisia Municipală de Sănătate.

ADVERTISEMENT

De pe 12 mai și până în prezent, autoritățile din Wuhan au efectuat 2.178.581 de teste pentru depistarea noului coronavirus, arătând încă o dată capacitatea de care dispune China.

Ce scop are campania de testare în masă a populației

Campania de testarea în masă face parte dintr-un program anunțat recent, ce presupune testarea tuturor locuitorilor din Wuhan, dar și a altor cetățeni, chiar dacă aceștia nu prezintă simptome de boală.

ADVERTISEMENT

China a luat decizia testării în masă după ce au apărut noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în acest oraș, dar și în alte regiuni ale țării.

Câte despre cazurile noi din Wuhan, acestea nu au fost importante, astfel că autoritățile locale au intrat din nou în alertă, după ce se credea inițial că transmiterea locală a noului coronavirus fusese eradicată.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, datele oficiale arată că nu au mai existat noi cazuri de pe data de 19 mai în Wuhan, a anunțat Comisia Naţională de Sănătate.

Până acum, la nivel mondial au fost confirmate în jur de 4,9 milioane de cazuri de coronavirus, dintre care aproximativ 323.000 de persoane și-au pierdut viața.

În același timp, 1,69 milioane de oameni au fost declarați vindecați.

ADVERTISEMENT
Tags: