News

Wuhan, libertate după 76 de zile de carantină totală. Imagini video spectaculoase

08.04.2020 | 10:38
Wuhan libertate dupa 76 de zile de carantina totala Imagini video spectaculoase
ADVERTISEMENT

Wuhan, capitala provinciei Hubei, de unde a plecat coronavirusul, se bucură de libertate după 76 de zile de carantină totală. Epicentrul focarului cu noul coronavirus COVID-19 din China a fost redeschis în noaptea de 8 Aprilie, la ora zero.

Wuhan, libertate după 76 de zile de carantină totală.

Între timp, ambasada Chinei a postat mai multe imagini spectaculoase. Vă readucem aminte că la 23 ianuarie, orașul cu peste zece milioane de locuitori, a fost închis total.

ADVERTISEMENT

Vorbim de economie, transport, administrație, educație, circulație pietonală, parcuri, absolut tot ceea ce avea viață odinioară a fost trecut pe „hold”.

Wuhan Restart! Incepând cu 8 Aprilie, adica dupa 76 de zile, orasul Wuhan, capitala provinciei Hubei, se deschide total!!????

Posted by 中国驻罗使馆Ambasada Chinei on Tuesday, April 7, 2020

Imagini video spectaculoase

Mai mult de atât, pe durata perioadei de blocaj, la Wuhan au fost trimise, din întreaga Chină, peste 40.000 de cadre medicale.

ADVERTISEMENT

Doctorii au acționat în aproximativ 100 de spitale. Două unități medicale speciale au fost improvizate în doar câteva zile, în timp ce alte 13 spații temporare s-au construit în timp record. Întreaga acțiune a fost coordonată de cei mai renumiți cercetători și academiciei chinezi.

Acum, ridicarea totală a restricțiilor la Wuhan are loc după ce, în ultimele trei luni, au fost înregistrate peste 50.000 de cazuri confirmate, din care peste 47.000 au fost vindecate.

ADVERTISEMENT

Între timp, mai mult de 100 de pisici din oraşul Wuhan, unde a izbucnit pandemia de Covid-19 la finalul anului trecut, au fost testate, iar 15 dintre ele au rezultat infectate. Anunțul a fost făcut de presa chineză și confirmat de cadrele medicale care au explicat că animalele pot lua virusul în urma contactul cu oamenii.

În cazul a 11 dintre cele 15 teste pozitive, au fost descoperiţi anticorpi neutralizanţi pentru coronavirus. Trei dintre probele luate de la pisici ai căror stăpâni au avut Covid-19 au arătat o prezenţă mai mare a acestor anticorpi, ceea ce indică faptul că pisicile ar fi putut fi infectate în urma contactului cu aceştia.

ADVERTISEMENT

Raportul a fost publicat de cercetători de la Huazhong Agricultural University şi de Wuhan Institute of Virology, iar rezultatele au fost publicate de Global Times din China.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: