Sport

Wuhan Three Towns, probleme mari fără Nicolae Stanciu. Cu românul convocat la națională, liderul din China a pierdut primul meci din actualul campionat

Nicolae Stanciu a revenit la echipa națională și chinezii i-au simțit din plin absența. Wuhan Three Towns a pierdut primul meci în campionat.
24.09.2022 | 17:43
Wuhan Three Towns probleme mari fara Nicolae Stanciu Cu romanul convocat la nationala liderul din China a pierdut primul meci din actualul campionat
Nicolae Stanciu a revenit la echipa națională pentru ultimele meciuri din Liga Națiunilor. În China, echipa lui a pierdut primul meci din campionat. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fără Nicolae Stanciu, revenit în Europa pentru ultimele meciuri ale României din Liga Națiunilor, Wuhan Three Towns, echipa de club a ”tricolorului” a pierdut în premieră în campionat.

Wuhan Three Towns nu se descurcă fără Nicolae Stanciu

Lideră detașată în campionatul Chinei, echipa la care este legitimat internaționalul român a resimțit șocul absenței mijlocașului ”tricolor”, care a răspuns convocării lui Edi Iordănescu pentru ultimele meciuri din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Wuhan Three Towns a pierdut, sâmbătă, primul meci din actuala ediție de campionat în China, în fața modestei Cangzhou Mighty Lions, locul 15 în clasament.

Eșecul este cu atât mai dureros cu cât Wuhan Three Towns a fost învinsă în fața propriilor suporteri de o formație care luptă pentru evitarea retrogradării, Cangzhou plasându-se exact deasupra liniei roșii a clasamentului.

ADVERTISEMENT

Echipa românului nu s-a regăsit fără el în formula de joc și a încasat primul gol în minutul 18. Wuhan a egalat prin Davidson (min. 34), dar oaspeții au ripostat imediat și au intrat la cabine în avantaj după reușita din minutul 38.

Kante, autorul primelor două goluri și-a desăvârșit evoluția reușind să înscrie pentru a treia oară în minutul 49. Lidera campionatului din China a început cursa de urmărire. Davidson a înscris pentru 2-3, iar Zhang Xiaobing a punctat pentru 3-3 (min. 84).

ADVERTISEMENT

Ultimul cuvânt l-au avut tot oaspeții, prin același Kante care a înscris golul victoriei în cel de al doilea minut adițional al întâlnirii. În urma acestui eșec distanța dintre Wuhan (47 de puncte) și principala urmăritoare Shandong TaiShan (43) s-a redus la 4 lungimi.

Stanciu s-a remarcat în Finlanda

Nicolae Stanciu a disputat, vineri, primul meci în tricoul echipei naționale în actuala campanie din Liga Națiunilor. În cele 24 de minute în care a evoluat contra Finlandei, mijlocașul a intrat foarte bine în meci.

ADVERTISEMENT

A fost la originea câtorva încercări ofensive periculoase ale ”tricolorilor” și chiar a fost aproape să marcheze golul decisiv. Până să se accidenteze, și în China Stanciu a fost cel mai important jucător al liderului Wuhan.

În 15 meciuri disputate a marcat 7 goluri și a pasat decisiv de 7 ori. Deși transferul său în Asia a fost criticat, mijlocașul de 29 de ani s-a adaptat perfect la rigorile campionatului. Este una dintre vedetele Super Ligii și a dus-o pe Wuhan, club înființat abia în 2013, până pe primul loc.

5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Nicolae Stanciu, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT