News

Wuhan vrea să își testeze de COVID-19 toți cei 11 milioane de locuitori! Câte teste s-au făcut în România până acum

12.05.2020 | 16:43
Wuhan vrea sa isi testeze de COVID19 toti cei 11 milioane de locuitori Cate teste sau facut in Romania pana acum
ADVERTISEMENT

Îngrijorările cresc în China după ce în ultimele zile au fost înregistrate noi cazuri de COVID-19 în Wuhan după aproape o lună. Astfel că, autoritățile pregătesc măsuri fără precedent și anunță că vor testa toți cei 11 milioane de locuitori ai orașului.

Wuhan vrea să își testeze de COVID-19 toți cei 11 milioane de locuitori!

Ar fi cel mai mare efort făcut de o națiune în ceea ce privește testarea în masă. Anunțul a fost făcut de mass-media de stat din China, oficialii solicitând un plan de testare a tuturor cetățenilor din Wuhan.

ADVERTISEMENT

“Fiecare district trebuie să facă planuri și aranjamente pentru a putea efectua teste pe întreaga populație din jurisdicția sa într-un termen de zile”, se arată în aviz, însă nu se știe clar când va începe testarea.

Noi cazuri de infectare în China!

Aceste teste sunt planificate după ce Wuhan a raportat un nou grup de infecții de COVID-19, primul de la redeschiderea orașului după o carantină de 76 de zile. Wuhan a fost redeschis pe data de 8 aprilie.

ADVERTISEMENT

Șase cazuri au fost raportate duminică și luni dintr-un ansamblu rezidențial din districtul Dongxihu. Un oficial al biroului de comandă pentru prevenirea și controlul epidemiei a spus că deocamdată nu au primit alte știri despre notificare.

China a reușit să controleze virusul, însă este precaută vis-a-vis de un nou val de infecții, mai ales în condițiile în care restricțiile de carantină sunt ridicate în toată țara. Noile grupuri de îmbolnăviri au apărut în provinciile din nord-est: Jilin și Heilongjiang, la granița cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Odată cu apariția virusului în alte țări, China a interzis majoritatea intrărilor din străinătate.

În România s-au înregistrat 269.183 de teste! Firea vrea testarea în masă a bucureştenilor

Spre deosebire de China, care plănuiește să facă 11 milioane de teste în 10 zile, țara noastră a înregistrat până acum 269.183 de teste la nivel național, în ultimele două luni de zile, o diferență colosală.

ADVERTISEMENT

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că vrea să recurgă la o testare în masă a bucureștenilor în următoarea perioadă. Astfel, ar urma să fie testați 11.000 de bucureșteni:

„Această testare din București ne va da imaginea infectării din acest moment. PMB va realiza parteneriate cu toate spitalele de stat și clinicele private care dețin PCR și vor să intre în acest proiect. Vom lansa o platformă unde se vor înscrie bucureștenii voluntar pentru testare, repet, teste PCR, cele care sunt folosite în întreaga lume pentru depistarea coronavirusului. 11.000 de persoane vor fi testate voluntar”, a declarat Primarul Capitalei.

  • 11 milioane de teste pregătesc chinezii pentru orașul Wuhan
  • 269.183 de teste COVID-19 s-au făcut până acum în România
ADVERTISEMENT
Tags: