Fotbal international

Wuhan Zall pregătește revenirea în China, după ce pandemia de coronavirus a lovit Spania. Jucătorii au stat trei luni în cantonament

15.03.2020 | 10:33
Wuhan Zall pregateste revenirea in China dupa ce pandemia de coronavirus a lovit Spania Jucatorii au stat trei luni in cantonament
ADVERTISEMENT

Wuhan Zall, echipă de fotbal originară din orașul din care a izbucnit pandemia de coronavirus, se află în Spania de aproape trei luni, fiind blocată de situația gravă din China. Totuși, starea din Asia s-a îmbunătățit, când pandemia a lovit crunt Europa, iar fotbaliștii și antrenori de la Wuhan sunt deciși să revină în China.

Wuhan Zall, cantonament de trei luni

Wuhan Zall a început perioada de pregătire pentru următorul sezon în ianuarie, inițial în China, apoi în Spania, însă, la scurt timp după ajungerea în Peninsula Iberică, în țara asiatică a izbucnit epidemia de coronavirus, care i-a obligat pe jucători și antrenori să rămână în Europa.

ADVERTISEMENT

La aproape trei luni de la startul cantonamentului iberic, situația cauzată de coronavirus în China s-a îmbunătățit mult, opus față de ceea ce se întâmplă în Europa în această perioadă, iar Spania este printre țările cel mai afectate.

Jose Gonzalez, antrenorul iberic al lui Wuhan Zall, a declarat că delegația clubului se va întoarce în China în următoarele zile, din cauza situației create de coronavirus în Spania.

ADVERTISEMENT

Lucrurile merg bine, acolo, în China, acum. Cel mai probabil, liga chineză va începe în mai. Va trebui să intrăm în carantină când ajungem, deci cu cât plecăm mai repede, cu atât mai bine”, a declarat antrenorul spaniol, conform Euronews.

Campionatul din China ar începe cu o întârziere de trei luni

Cantonamentul programat inițial de cei de la Wuhan Zall urma să dureze puțin peste o lună, la Guanghzhou și în Spania, însă pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planificările.

ADVERTISEMENT

Jucătorii și staff-ul celor de la Wuhan sunt departe de familii de trei luni și, cel mai probabil, la revenirea în China va urma o perioadă de vacanță, urmată de un nou cantonament, la Shenzhen.

Ca și în China, fotbalul în Spania este suspendat în aceste momente, cel puțin până la începutul lunii viitoare.

ADVERTISEMENT