Sport

Xabi Alonso, discurs fabulos înainte de Atalanta – Leverkusen, finala UEFA Europa League: „În 10 zile poate mă voi gândi la ce am făcut excepțional”

Xabi Alonso a vorbit despre Atalanta - Leverkusen, finala UEFA Europa League. Antrenorul are ocazia de a-și trece în cont al doilea trofeu al sezonului pe banca nemților.
21.05.2024 | 14:59
Xabi Alonso discurs fabulos inainte de Atalanta  Leverkusen finala UEFA Europa League In 10 zile poate ma voi gandi la ce am facut exceptional
Xabi Alonso și-a dezvăluit filosofia înainte de Atalanta - Leverkusen, finala UEFA Europa League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Xabi Alonso a impresionat cu discursul său înainte de Atalanta – Leverkusen. Finala UEFA Europa League are loc miercuri, 22 mai, ora 22:00. Nemții își pot prelungi seria remarcabilă cu un triumf în a doua competiție europeană inter-cluburi. De asemenea, Leverkusen urmărește „tripla istorică”.

Xabi Alonso, discurs fabulos înainte de Atalanta – Leverkusen, finala UEFA Europa League: „În 10 zile poate mă voi gândi la ce am făcut excepțional”

Leverkusen nu are timp de respiro după ce a câștigat titlul în Bundesliga, primul din istorie. Echipa antrenată de Xabi Alonso a pus stop unei perioade de dominare a celor de la Bayern, care câștigaseră ultimele 11 titluri în Germania.

ADVERTISEMENT

Următorul pas pentru Leverkusen este finala UEFA Europa League care va avea loc pe Aviva Stadium din Dublin. „Am destule lucruri la care să mă gândesc decât la ‘cât de buni’ sau ‘cât de drăguți suntem’.

În 10 zile poate mă voi opri și mă voi gândi că facem ceva excepțional. Nu suntem atât de proști să spunem ‘oh, nu, nu-mi pasă’. Sunt foarte bucuros de asta.

ADVERTISEMENT

Ca să nu mai spun că de multe ori, devii mai bun pentru că ești capabil să o arăți încă o dată. Încerc să-i motivez pe băieți. Nu luăm niciun joc de la sine înțeles și nu ne odihnim. Asta e treaba mea”, a declarat Xabi Alonso, potrivit TNT Sports.

Xabi Alonso și-a dezvăluit filosofia înainte de Atalanta – Leverkusen: „Nu antrenăm lucrurile spectaculoase. Lucrăm la principiile de bază”

Leverkusen este prima echipă din istorie care termină sezonul neînvinsă în Bundesliga. „Farmaciștii” au obținut 28 de victorii și 6 remize în întrecerea internă. Mai mult decât atât, trupa lui Xabi Alonso poate încheia sezonul neînvinsă în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Pe lângă finala UEFA Europa League împotriva lui Atalanta, Leverkusen dispută finala Cupei Germaniei împotriva lui Kaiserslautern, sâmbătă, 25 mai, ora 21:00. Leverkusen are șansa de a bifa „tripla istorică”.

„Îmi place să jucăm un fotbal bun. Distrează-te cu un joc bun, nu cu unul spectaculos. Lucrurile bune din fotbal înțeleg că sunt pasele bune, sprinturile, apărare organizată. Acestea sunt. După aceea, odată ce ai acele lucruri ca principii, vezi lucrurile spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Dar noi nu lucrăm la lucrurile sclipitoare sau la lucrurile spectaculoase. Lucrăm la lucrurile de bază, clasice. O situație unu la unu în care nu antrenezi acele lucruri… o ultimă pasă grozavă către Patrik [Schick] sau Jeremie [Frimpong]. Acesta este talentul. Talentul este greu de lucrat. Fie îl ai, fie nu-l ai”, a mai spus Xabi Alonso.

Leverkusen, 51 de meciuri consecutive fără înfrângere

Leverkusen a învins-o la limită pe Augsburg, scor 2-1, în ultima etapă a sezonului din Bundesliga. Campioana Germaniei a ajuns la 51 de meciuri consecutive fără înfrângere, record absolut în istoria fotbalului.

Prima plecare de la Leverkusen după un sezon incredibil este cea a lui Josip Stanisic. Fundașul croat a fost împrumutat de Leverkusen de la Bayern Munchen până la finalul acestui sezon. Internaționalul croat a adunat 4 goluri și 6 pase decisive în tricoul „farmaciștilor”.

”Stanisic are contract cu Bayern Munchen, iar atâta timp cât nimic nu se va schimba, mă aștept ca el să se întoarcă la Munchen. Dacă are altă dorință, vom sta de vorbă, dar nu este cazul în acest moment”, a declarat CEO-ul lui Leverkusen, Fernando Carro, conform BILD.

ADVERTISEMENT