Sport

Xavi a luat foc după ce catalanii nu au primit un penalty în Inter – Barcelona 1-0: “Este o mare nedreptate ceea ce am trăit noi”

Inter - Barcelona 1-0 s-a terminat cu o fază controversată, în care catalanii au cerut un penalty pentru un henţ. Ce a spus Xavi la finalul meciului
05.10.2022 | 00:35
Xavi a luat foc dupa ce catalanii nu au primit un penalty in Inter  Barcelona 10 Este o mare nedreptate ceea ce am trait noi
Ce a spus Xavi despre faza în care Barcelona trebuia să primească o lovitură de la 11 metri în meciul cu Inter
ADVERTISEMENT

În minutul 90+2, când Inter conducea cu 1-0, jucătorii Barcelonei au cerut o lovitură de la 11 metri, după ce Denzel Dumfries a comis un henţ în careu. Slavko Vinčić nu a arătat punctul cu var, dar nici nu a fost chemat să consulte imaginile cu ajutorul Sistemului de Arbitraj Video.

Sergi Roberto, primul jucător care a atacat arbitrajul din Inter – Barcelona 1-0. Xavi se simte nedreptăţit

La finalul partidei, Xavi a comentat faza în care Barcelona ar fi putut să primească o lovitură de la 11 metri. Antrenorul Barcelonei era vizibil dezamăgit de decizia luată de Slavko Vinčić.

ADVERTISEMENT

“Sunt foarte supărat. Este o mare nedreptate ceea ce am trăit noi. Nu înţelegem nimic. Ar trebui să vorbească cel care a fluierat. Nu ne-a explicat nimic”, a declarat Xavi, la scurt timp după finalul meciului.

Imediat după finalul meciului Inter – Barcelona 1-0, Sergi Roberto a comentat, la rândul lui, faza controversată din minutul 90+2. Fundaşul dreapta al catalanilor a susţinut că arbitrul trebuia să acorde penalty-ul la faza din prelungirile partidei.

ADVERTISEMENT

“Nu înţeleg. Nici ei nu ştiu regulile henţului. Au fluierat mai devreme un henţ şi, apoi, la o fază asemănătoare nu au semnalat nimic. A fost o oportunitate pe care noi am ratat-o, dar peste o săptămână avem returul de pe Camp Nou. Cu o victorie aici şi una pe teren propriu eram siguri de calificare”, a spus Sergi Roberto.

Decizia specialistului la faza penalty-ului din prelungirile meciului Inter – Barcelona 1-0

Iturralde González, specialistul pe probleme de arbitraj al ziarului AS, a susţinut că trebuia acordată o lovitură de la 11 metri la henţul comis de Denzel Dumfries.

ADVERTISEMENT

“Este penalty. Dacă îi atinge mâna, este penalty. Mâna lui este ridicată, într-o poziție nefirească, și îl împiedică pe Ansu să joace mingea”, a fost verdictul fostului arbitru spaniol.

Barcelona a avut un gol anulat pentru un henţ, în minutul 67, când mingea centrată de Ousmane Dembele a fost ştearsă de Andre Onana şi, apoi, l-a lovit în mână pe Ansu Fati. Pedri a reluat balonul în poartă, dar Slavko Vinčić a anulat reuşita pentru henţul internaţionalului spaniol.

ADVERTISEMENT

După cele trei etape din Grupa C, Bayern Munchen este lider, cu 9 puncte, urmată de Inter, 6 puncte, Barcelona, 3 puncte, şi Viktoria Plzen, fără niciun punct. Catalanii ar putea să părăsească Liga Campionilor, dacă Inter va câştiga şi meciul de pe “Camp Nou”, care se va juca peste o săptămână.

ADVERTISEMENT