Fotbal international

Xavi a refuzat încă o dată postul de antrenor al Barcelonei: „Nu este momentul potrivit”

13.08.2020 | 13:00
Xavi a refuzat inca o data postul de antrenor al Barcelonei Nu este momentul potrivit
ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist Xavi Hernandez a refuzat încă o dată postul de antrenor al echipei FC Barcelona, menționând faptul că încă nu a venit momentul său.

Xavi este unul dintre jucătorii legendari ai catalanilor, iar în acest moment deste antrenorul formației Al-Sadd din Qatar, acolo unde și-a încheiat cariera de fotbalist.

ADVERTISEMENT

Xavi a vorbit în mai multe despre dorința sa de a ajunge antrenorul Barcelonei, dar a recunoscut că nu are de gând să se grăbească, pentru că vrea să stăpânească mult mai bine meseria de tehnician.

Barcelona refuzată să fie antrenaată de Xavi

Presa din Spania scrie tot mai des că FC Barcelona se va despărți de antrenorul Quique Setien la finalul actualului sezon, iar Xavi Hernandez este numele cel mai vehiculat, însă acesta a refuzat încă o dată postul.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că este momentul să antrenez Barcelona. În ianuarie i-am refuzat, iar acum nu m-au contactat. În calitate de suporter le doresc mult succes. Îl respect mult pe Quique Setien, el propune un stil de joc foarte apropiat de ce are nevoie Barcelona, stilul implementat de Cruyff”, a spus Xavi într-un interviu pentru El Pais.

”Sunt încântat să câștig experiență, să progresez și, bineînțeles, ar fi un privilegiu pentru mine să antrenez la Barca într-o zi, alături de foști sau actuali jucători. Aș dori să fac o echipă cu oameni care cunosc clubul, oameni în care am încredere și lângă care am jucat”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește zvonurile care anunță o plecare a lui Lionel Messi de pe Camp Nou, fostul internațional spaniol crede că argentinianul își va încheia cariera la Barcelona: ”Messi are nevoie de Barca, iar Barca are nevoie de Messi. Clubul trebuie să-l mulțumească pe Messi, pentru că alături de Leo se vor câștiga mai multe trofee”.

”Mențin o mare prietenie cu el, îl respect mult. Este un fotbalist competitiv, își dorește mereu să câștige și de zece ani este cel mai bun fotbalist din lume. A avea cel mai bun jucător din istorie în echipa ta înseamnă să ai un mare câștig”, a menționat Xavi.

ADVERTISEMENT

Președintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a declarat în urmă cu o lună că nu se află în căutarea unui antrenor care să-l înlocuiască pe Quique Setien, dar a precizat că într-o zi Xavi va fi tehnicianul catalanilor.

ADVERTISEMENT