Sport

Xavi, atac frontal la Joan Laporta după ce a fost dat afară de la Barcelona: ”Nu mi-am imaginat acest adio”

Xavi va părăsi Barcelona în această vară, iar la ultima sa conferință de presă nu a ratat momentul de a trimite câteva săgeți către Joan Laporta.
25.05.2024 | 15:40
Xavi atac frontal la Joan Laporta dupa ce a fost dat afara de la Barcelona Nu miam imaginat acest adio
Xavi va părăsi Barcelona în această vară, iar la ultima sa conferință de presă nu a ratat momentul de a trimite câteva săgeți către Joan Laporta. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele a decis demiterea tehnicianului, iar anunțul oficial a fost făcut în urmă cu 24 de ore, înaintea partidei cu Sevilla din ultima etapă din La Liga. Principalul favorit la înlocuirea lui Xavi este germanul Hansi Flick.

Xavi, prima reacție după ce Joan Laporta a anunțat plecarea sa de la Barcelona

Povestea de dragoste dintre Xavi și Barcelona se va încheia după ultimul joc din campionat, programat duminică, 26 mai, de la ora 22:00, iar antrenorul s-a arătat dezamăgit de decizia luată de Joan Laporta.

ADVERTISEMENT

”Am vorbit cu președintele, mi-a spus motivele pentru care crede că trebuie schimbat antrenorul. Nu pot decât să accept, el este cel care ia toate deciziile clubului. Voi fi mereu la dispoziția Barcei. Ne-am strâns mâna.

Ne dorim binele unul altuia. Voi fi un alt suporter și le doresc tot binele președintelui, directorului sportiv și jucătorilor. Ei au luat această decizie și cred că au nevoie de o schimbare de direcție la club. Eram încă motivat și aveam ambiția intactă cu această echipă, dar nu a fost să fie.

ADVERTISEMENT

Mi-aș dori să mă întorc într-o zi. Este clubul vieții mele. Am trecut printr-un carusel de emoții și sper să mi se ofere ocazia să mă întorc. Nu mi-am imaginat acest adio, dar nu am de ales decât să-l respect”, a declarat Xavi.

Ce urmează pentru Xavi

Întrebat despre motivul pentru care a fost demis deși mai avea un an de contract, Xavi Hernandez a arătat încă o dată cu degetul către conducerea clubului și a mărturisit că nu este interesat de compensațiile financiare.

ADVERTISEMENT

”Nu este o întrebare pentru mine, este pentru președinte, pentru directorul sportiv… Mi-ar fi plăcut să merg mai departe, am crezut în acest proiect. Eram încântat să continui, dar asta este o întrebare pentru ei.

Nu va fi nicio problemă în privința compensațiilor financiare, am spus-o și cu alte ocazii. Nu știu ce va urma, vreau să iau o pauză. De acum încolo, voi vedea ce îmi rezervă viitorul. De odihnă sunt sigură că am nevoie”, a spus Xavi.

ADVERTISEMENT

Vestea este una neașteptată după ce în urmă cu o lună Xavi anunțase că s-a răzgândit în privința plecării de pe banca tehnică a Barcelonei. El a afirmat atunci că vrea să-și ducă la bun sfârșit contractul scadent în 2025.

ADVERTISEMENT
Tags: