Sport

Veşti proaste pentru Xavi înainte de Barcelona – Real Madrid. Doi titulari au fost re-testați pozitiv la Covid-19

Antrenorul Barcelonei, Xavi, a primit vești neplăcute înaintea plecării spre Riad, unde catalanii vor juca, miercuri, Supercupa Spaniei cu Real Madrid, doi titulari fiind re-testați pozitiv la Covid-19.
10.01.2022 | 09:02
Vesti proaste pentru Xavi inainte de Barcelona  Real Madrid Doi titulari au fost retestati pozitiv la Covid19
ADVERTISEMENT

Barcelona joacă miercuri, la Riad, Supercupa Spaniei împotriva lui Real Madrid, iar antrenorul catalan Xavi Hernandez are bătăi de cap din cauza numărului mare al jucătorilor români infectați cu Covid-19.

Lui Xavi i-a pierit buna dispoziție înainte de Barcelona – Real Madrid

La conferința de presă dinaintea meciului cu Granada, tehnicianul și-a permis să glumească pe tema numărului mare de jucători infectați pe care-i are în lot. „Avem cele mai pozitive cazuri din lume”, spunea Xavi.

ADVERTISEMENT

Doar că, între timp, buna dispoziție a tehnicianului s-a transformat în disperare. Duminică la amiază, doi dintre jucătorii de bază, Pedri și Ferran Torres, au fost re-testați pozitiv la Covid-19, informează as.com.

Xavi vrea ca jucătorii să fie pe teren la Barcelona – Real Madrid

Barcelona pleacă luni, la prânz, spre Arabia Saudită, deoarece miercuri, de la ora 21:00 a României, va juca, la Riad, Supercupa Spaniei împotriva lui Real Madrid. O nouă re-testare a celor doi va avea loc în cursul dimineții, iar dacă rezultatele vor fi tot pozitive, fotbaliștii vor rămâne în Spania.

ADVERTISEMENT

Pedri și Ferran Torres au fost testați pozitiv pentru prima dată pe 3 ianuarie, dar starea lor de sănătate este foarte bună. Niciunul nu are simptome ale bolii, deși testele pentru Covid-19 continuă să fie pozitive.

Xavi insistă să-i aibă pe cei doi în teren la ora partidei, motiv pentru care a cerut clubului, dacă este necesar, ca ambilor fotbaliști să li se permită să facă deplasarea marți, dacă și testele de luni vor fi pozitive. Totul pentru ca miercuri să fie pe teren.

ADVERTISEMENT

Meciul de miercuri dintre Barcelona și Real Madrid este primul dintre cele două care vor avea loc la Riad, pe stadionul King Fahd International în turneul final al Supercupei Spaniei. A doua zi se desfășura partida Atletico Madrid – Athletic Bilbao, de la aceeași oră.

Finala competiției este programată pe 16 ianuarie, de la ora 20:30 a României.

Diferența dintre Real Madrid și Barcelona este de 7 puncte

Barcelona nu are un moral prea bun înaintea partidei cu Real Madrid din Supercupa Spaniei. În ultima etapă de campionat, echipa catalană a pierdut două puncte prețioase în deplasarea cu Granada, fiind egalată în minutul 89, după ce Luuk de Jong deschisese scorul în minutul 56.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Real Madrid nu a avut niciun fel de emoții pe teren propriu cu Valencia, în aceeași rundă, a 21-a, de care a trecut cu 4-1. Golurile au fost marcate de Benzema (43 pen, 88) și Vinicius (52, 61), respectiv, Guedes (76).

În urma acestor rezultate, Real Madrid continuă să fie lide în LaLiga Santander, cu 39 de puncte, urmată de Sevilla (44 p) și Betis (34 p), ambele cu un meci mai puțin. Barcelona este pe 6, cu 32 de puncte din 20 de partide.

Celelalte două participante la Supercupa Spaniei, Atetico Madrid și Athletic Bilbao, au remizat în ultima etapă de campionat, ambele în deplasare. Prima a scos un punct pe terenul lui Villareal, 2-2, iar cealaltă a fost ținută în șah de mai modesta Alaves, 0-0. De menționat că Villareal a ratat două lovituri de la 11 metri.

ADVERTISEMENT