Fotbal international

Xavi e convins că Messi poate juca până la 40 de ani: “Ar fi cel mai bun și în apărare”

01.11.2018 | 17:33
Xavi e convins ca Messi poate juca pana la 40 de ani Ar fi cel mai bun si in aparare
ADVERTISEMENT

Legitimat în prezent la Al Sadd, grupare de la care intenționează să se retragă la finalul sezonului, Xavi e convins că fostul său coechipier de la Barcelona, Lionel Messi, mai poate juca la cel mai înalt nivel până la vârsta de 40 de ani. Spaniolul mai crede că Sergio Busquets este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume.

“E păcat că Busquets nu e pe lista celor mai buni jucători din lume. Dacă fotbalul s-ar fi jucat doar dintr-o atingere ar fi fost cel mai bun fotbalist din istorie“, a declarat Xavi despre mijlocașul care a marcat 13 goluri și a dat 33 de pase de gol în cele 496 de partide jucate pentru gruparea blaugrana.

ADVERTISEMENT

Xavi e convins că Messi poate juca fotbal până la 40 de ani

Messi poate juca până la 38, 39, 40 de ani fără probleme. Are nevoie de foarte puţin pentru asta. Viteza mentală nu se pierde, iar el poate juca oriunde. Ar fi cel mai bun şi în apărare“, a declarat Xavi pentru un post de radio din Catalonia. Messi a jucat 649 de meciuri pentru Barcelona și a reușit să marcheze de 564 de ori. De asemenea, starul argentinian a dat 220 de pase de gol pentru catalani.

Xavi și Messi au scris istorie la Barcelona

Xavi a scris istorie la Barcelona (769 de meciuri, 85 de goluri, 183 de pase de gol) înainte de transferul la Al Sadd. A câștigat 4 trofee Champions League, 2 Supercupe ale Europei, 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor, 8 titluri de campion în Primera Division, 3 Cupe ale Spaniei și 6 Supercupe ale Spaniei. Cu naționala Spaniei a devenit campion mondial în 2010 și european în 2008 și 2012. Xavi a plecat de la Barcelona în vara anului 2015, fiind liber de contract. Fotbalistul spaniol a semnat cu gruparea Al Sadd, din Qatar, alături de care a cucerit Cupa Qatarului. A jucat în 70 de partide pentru Al Sadd, a marcat 17 goluri și a dat 24 de pase de gol.

ADVERTISEMENT
Tags: