Sport

Xavi e foarte aproape să rezolve banda dreaptă! Raphinha este așteptat la FC Barcelona. Ce se întâmplă cu Ousmane Dembele

Proiectul lui Xavi începe să prindă contur, iar presa spaniolă scrie că Raphinha poate ajunge luni în Catalunya pentru a semna cu FC Barcelona, chiar dacă și Dembele a acceptat oferta clubului.
10.07.2022 | 14:36
Xavi e foarte aproape sa rezolve banda dreapta Raphinha este asteptat la FC Barcelona Ce se intampla cu Ousmane Dembele
Presa spaniolă scrie că Raphinha ar putea ajunge luni în Barcelona pentru a se alătura echipei conduse de Xavi. Mai mult, și Dembele ar urma să continue cu catalanii. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Xavi începe să contureze forma finală a lotului, chiar dacă FC Barcelona n-a rezolvat încă vânzarea celei de-a doua tranșe din drepturile TV. După discuțiile cu Todd Boehly, legate de Cesar Azpilicueta și Marcos Alonso, sunt vești bune și în zona din dreapta a tridentului ofensiv. Raphinha este așteptat în Catalunya luni, iar Dembele a acceptat ultima ofertă a clubului.

55 de milioane de euro plus bonusuri ar urma să primească Leeds United pentru Raphinha

Raphinha s-a prezentat la reunirea lui Leeds United. Însă i-a informat pe conducătorii clubului că decizia sa este fermă. Își dorește să meargă la FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Este și motivul pentru care clubul a sistat discuțiile cu Chelsea, care făcuse o ofertă considerabil mai bună. Mai mult, nu iau în calcul nici eventualele tratative cu Arsenal, Tottenham sau Liverpool. Grupări care îl aveau în vizor pe brazilian.

Și, scrie presa spaniolă, Leeds este decisă să se mulțumească cu 55 de milioane de euro plus bonusuri. De altfel, potrivit SPORT, deja clubul din Yorkshire a renunțat la ideea de a-l pune pe Raphinha pe lista pentru turneul de vară din Australia.

ADVERTISEMENT

Iar jucătorul ar putea ajunge chiar luni în Catalunya. Pentru a oficializa, cît mai repede, contractul cu o durată de cinci ani. Iar pe 16 iulie ar urma să facă parte din lotul deplasat de Xavi în America.

Desigur, vă întrebați cum se va rezolva problema banilor. Ei bine, oficialii clubului englez par mai toleranți decât cei ai lui Bayern. Care, dornici să scoată cât mai mulți bani pe Lewandowski, dau ultimatum după ultimatum.

ADVERTISEMENT

Deși se știe că FC Barcelona nu va avea banii pentru transferuri înainte de vânzarea celui de-al doilea pachet din drepturile TV. Operațiune care le va aduce în cont 400 de milioane de euro. Din care, jumătate, se vor cheltui pentru noile achiziții.

Astfel, Leeds ar accepta parafarea contractului, Xavi l-ar putea avea pe jucător la dispoziție în pregătiri, iar banii ar urma să ajungă în conturile englezilor la finalul acestei luni.

ADVERTISEMENT

Și Dembele pare o certitudine

Raphinha nu este singura veste bună pentru Xavi. Se știe, acesta s-a întors mai repede din vacanță pentru a se implica în tratativele cu Ousmane Dembele.

Iar implicarea sa a dat roade, tehnicianul jucând rolul de mediator între directorul sportiv Mateu Alemany și impresarul jucătorului, Moussa Sissoko.

SPORT scrie că s-a ajuns deja la un acord. Iar Dembele a acceptat să primească un salariu similar cu Ansu Fati. Ceea ce înseamnă cu 40% mai puțin decât în vechiul acord. Ar mai rămâne de pus la punct doar bonusurile de performanță.

Mai mult, jurnaliștii au lămurit și misterul prezenței lui Sissoko la Milano, în birourile lui Inter, în cursul zilei de vineri. Și spun că acesta nu discuta situația lui Dembele, ci a fundașului central Dan-Axel Zagadou, care în această vară și-a încheiat contractul cu Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT