ADVERTISEMENT
Sport

Xavi Hernandez, critici dure pentru selecționerul Spaniei. ”E greu să câștigi când nu ai în lot jucători de la Real Madrid”

Fostul internațional spaniol, Xavi Hernandez, l-a criticat pe selecționerul Luis Enrique înaintea meciului din sferturile Euro 2020. Hernandez îi reproșează că nu a convocat nici un jucător de la Real Madrid.
Autor: Patrice Podina | 02.07.2021 | 09:30
Xavi Hernandez, critici dure pentru selecționerul Spaniei. ”E greu să câștigi când nu ai în lot jucători de la Real Madrid”
Xavi Hernandez a câștigat Euro 2008, World Cup 2010 și Euro 2012

Spania va înfrunta Elveția pentru un loc în semifinalele Campionatului European, vineri, de la ora 19:00, la Sankt Petersburg.

ADVERTISEMENT

Fostul star al Barcelonei, Xavi Hernandez, a găsit explicația pentru startul greoi al ”Furiei Roja”. Acesta a criticat selecția făcută de Luis Enrique și-i reproșează absența jucătorilor de la rivala Real Madrid.

Învățăturile lui Xavi pentru luis Enrique, fostul său coleg de la Barcelona

Selecția făcută de Luis Enrique pentru Campionatul European a stârnit un val de critici în Spania, din cauză că nici un jucător de la Real Madrid nu se regăsește în lotul iberic.

ADVERTISEMENT

Fostul adversar al trupei de pe Santiago Bernabeu, Xavi Hernandez este de părere că selecționerul Spaniei a greșit când a decis să nu convoace nici un fotbalist de la Real Madrid, club care se luptă an după an pentru toate trofeele puse în joc.

”Critica mi se pare normală, trăim din asta. Cei din jurul naționalei Spaniei sunt foarte critici, au așteptări mari. De ceea este și mai complicat ca Spania să câștige titluri. 

ADVERTISEMENT

Am cucerit cu generația noastră, dar a fost complicat. Este cu atât mai dificil pentru un antrenor care nu are în lot jucători de la Real Madrid”, a spus Xavi, pentru as.com.

În ciuda evoluțiilor modeste din primele meciuri din faza grupelor, Xavi a ținut să transmită și un mesaj pozitiv fanilor Spaniei și selecționerului Luis Enrique, cu care a fost coechipier la Barcelona.

ADVERTISEMENT

”În cele din urma trebuie sa accepți criticile, să le eviți și să te concentrezi pe jocul tău. Se descurcă bine și sunt deja în sferturi”, a mai spus fostul star al Barcelonei.

Xavi scrie istorie în Qatar

Xavier Hernández Creus, pe scurt Xavi, a evoluat aproape un sfert de secol pentru Barcelona. De la meciurile din campionatele de juniori şi până în finalele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

În 2015, la 35 de ani a decis ca finalul carierei să și-l dedice fotbalului din Zona Golfului. În tricoul Barcei și al Spaniei câștigase absolut tot ce putea să câștige. A semnat cu Al Sadd și a continuat să scrie noi și noi pagini din istoria fotbalului.

A cucerit titlul, Cupa, Supercupa și Cupa Emirului, ca jucător. Au urmat alte șase trofee în calitate de antrenor, carieră pe care a început-o în 2019: Cupa Qatar Super Cup 2019, Qatari Stars Cup 2019/20, Emir Qatar Cup 2020, Qatar Cup 2020 și 2021.

ADVERTISEMENT

Și-a completat colecția de trofee cucerind anul acesta și titlul de campion al Qatarului ca antrenor. Și nu oricum, ci încheind competiția fără să cunoască înfrângerea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1