Fotbal international

Fostul căpitan al Barcelonei pune ghetele în cui. Se retrage la 38 de ani

Încă un nume uriaş din fotbalul spaniol, de la FC Barcelona, pune ghetele în cui. Xavi Hernandez încheie cariera la 38 de ani.
21.03.2018 | 12:51
Fostul capitan al Barcelonei pune ghetele in cui Se retrage la 38 de ani
ADVERTISEMENT

A fost unul dintre oamenii cheie cu ajutorul căruia Pep Guardiola a reuşit să implementeze între 2008-2012 celebrul său tiki-taka la Barcelona. Format la celebra academie a clubului catalan, La Masia, Xavi a intrat pe porţile clubului pe când avea 11 ani şi nu a mai plecat decât în vara lui 2015, când şi-a ales a doua casă din cariera sa, clubul qatarez Al Sadd.

Xavi a jucat 505 meciuri şi a marcat 58 de goluri pentru catalani, cucerind multe trofee şi făcând parte din acel lot de jucători care a reuşit sub conducerea lui Guardiola să îşi adjudece într-un an toate trofeele posibile atât la nivel intern cât şi internaţional.  Xavi este primul jucător al Barcelonei care a ajuns la cota 150 la meciuri la echipa naţională.

ADVERTISEMENT

Xavi a fost creierul Barcelonei

Despre el Pep Guardiola a spus că “are ADN-ul Barcelonei în el şi că de prima dată când l-a văzut a ştiut că el va fi creierul echipei pe care a preluat-o el, acea minte deosebit de cerebrală, care să ştie să interpreteze perfect partitura cerută.

Din 2015 Xavi a ieşit de sub reflectoarele Primerei Division şi a ales clubul Al Sadd din Qatar, unde jucase cu puţin înainte un mare rival de la Real Madrid, Raul Gonzalez. Xavi a decis să pună stop carierei de jucător fie în vară, fie în noiembrie, în funcţie de ce va face Al Sadd în Liga Campionilor Asiei. El va merge la naţionala Qatarului, viitoarea gazdă a turneului final al CM din 2022 (dacă FIFA nu va revoca şi acorda dreptul de organizare altei ţări), unde îl va ajuta pe compatriotul Felix Sanchez.

ADVERTISEMENT