Sport

Xavi, mesaj categoric după ce Lionel Messi a câștigat a șaptea oară Balonul de Aur: ”E cel mai bun din toate timpurile”

Multă lume a contestat în acest an Balonul de Aur câștigat de Lionel Messi, însă Xavi Hernandez consideră că argentinianul a meritat din plin trofeul.
04.12.2021 | 10:01
Xavi mesaj categoric dupa ce Lionel Messi a castigat a saptea oara Balonul de Aur E cel mai bun din toate timpurile
Multă lume a contestat în acest an Balonul de Aur câștigat de Lionel Messi, însă Xavi Hernandez consideră că argentinianul a meritat din plin trofeul. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Argentinianul a câștigat pentru a 7-a oară în carieră acest premiu, devansându-i în clasament pe Robert Lewandowski și Jorginho. Starul lui PSG a mai cucerit trofeul în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 și 2019.

Faptul că Messi a câștigat din nou Balonul de Aur a deschis multe discuții contradictorii, iar presa germană a făcut un scandal monstru considerând că trofeul ar fi trebuit să ajungă la Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Xavi crede că Lionel Messi a meritat din plin Balonul de Aur

Chiar dacă au existat multe comentarii negative după ce Lionel Messi și-a trecut în palmares cel de-al șaptelea Balon de Aur, antrenorul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, este de părere că succesul argentinianului este pe deplin meritat.

”Cred că s-a făcut dreptate în fotbal. El este cel mai bun fotbalist din lume și cel mai bun din toate timpurile. Și merită acest al șaptelea premiu. Fără îndoială.

ADVERTISEMENT

Ne putem gândi că poate și Lewandowski a meritat, sau alți jucători, dar este aceeași dezbatere în fiecare an… În momentul în care deschid plicul și spun că Messi l-a câștigat, atunci e corect”, a declarat Xavi, conform Reuters.

Xavi a ratat șansă să-l antreneze pe Messi

Xavi Hernandez și Lionel Messi au fost coechipieri la FC Barcelona în perioada 2004-2015 și au cucerit împreună nu mai puțin de 24 de de trofee, dintre care de patru ori Champions League și de șapte ori La Liga.

ADVERTISEMENT

Sosit în această toamnă pe banca tehnică a catalanilor, Xavi nu l-a mai găsit pe argentinian în lot, acesta plecând înainte de startul sezonului la PSG, după ce Barca a intrat într-un impas financiar uriaș și nu l-a mai putut plăti pe argentinian.

La doar câteva luni după ce a semnat cu PSG, Messi a dezvăluit că marele său vis este să revină într-o zi la Barcelona, chiar dacă s-a arătat supărat pe modul în care președintele Joan Laporta a gestionat plecarea sa. Argentinianul a mărturisit că după ce se va retrage i-ar plăcea să fie secretar tehnic la clubul catalan.

ADVERTISEMENT

Generația de Aur, păreri împărțite despre succesul lui Messi

Lionel Messi a câștigat cel de-al șaptelea Balon de Aur, spre nemulțumirea multora, care îl vedeau câștigător pe Robert Lewandowski. E și cazul  agentului polonezului, care a contestat vehement decizia France Football.

De aceeași părere este și fostul mare internațional Ionuț Lupescu. Vorbind pentru FANATIK despre acest subiect, actual director tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită susține că decernarea Balonului de Aur ar trebui să se realizeze în baza unor criterii bine stabilite, deoarece oamenii care votează sunt subiectivi.

În schimb, Gică Popescu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că nu este surprins de faptul că Messi a cucerit încă un Balon de Aur și e convins că dacă va continua să joace la fel pentru PSG  va reuși și anul viitor să câștige acest trofeu.

ADVERTISEMENT