Sport

Xavi Pascual aduce un handbalist de top la Dinamo! ”Dulăii” visează frumos pentru Liga Campionilor

Dinamo a dominat autoritar întrecerile interne, dar visul cel mare îl reprezintă un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor. Pentru acest lucru, Xavi Pascual a adus un handbalist de mare clasă.
26.05.2022 | 23:12
Xavi Pascual aduce un handbalist de top la Dinamo Dulaii viseaza frumos pentru Liga Campionilor
Dinamo a dominat autoritar întrecerile interne, dar visul cel mare îl reprezintă un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor. Pentru acest lucru, Xavi Pascual a adus un handbalist de mare clasă. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

”Dulăii” s-au încoronat campioni cu două etape înainte de finalul sezonului, chiar dacă au pierdut întâlnirea din deplasare cu Potaissa Turda, scor 29-32, din runda cu numărul 24.

Handbalist brazilian, transferat de Xavi Pascual la Dinamo

La câteva zile, elevii lui Xavi Pascual au reușit eventul, după o finală câștigată clar în fața rivalilor de la Steaua, dar tehnicianul spaniol nu a intrat imediat în vacanță pregătind campania de transferuri pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Unul dintre handbaliștii pe care Xavi Pascual a reușit să-l convingă să vină la Dinamo este coordonatorul de joc brazilian Joao Pedro da Silva, care a evoluat în ultimul sezon la echipa spaniolă Angel Ximenez Puente Genil.

Sud-americanul în vârstă de 28 de ani a jucat în cariera sa la formații de top din handbalul european, precum Ademar Leon (Spania), Chambery (Franța) sau Benfica Lisabona (Portugalia).

ADVERTISEMENT

Internaționalul brazilian este triplu medaliat cu aur la Campionatul Panamerican 2016 și la Campionatul Americii Centrale și de Sud 2022 și a câștigat bronzul la Jocurile Panamericane 2019. Joao Pedro da Silva a mai jucat în România în sezonul 2019-2020, când a fost legitimat la Steaua.

”Dulăii” au oficializat deja 3 transferuri

”Sunt foarte fericit pentru această nouă provocare din cariera mea. Abia aștept să încep pregătirile cu echipa și să joc în EHF Champions League. Sper să facem un sezon foarte bun și să obținem rezultate importante”, a declarat brazilianul.

ADVERTISEMENT

Joao Pedro da Silva este al treilea transfer oficializat de Dinamo în vederea viitorului sezon, după interul dreapta Stanislav Kasparek (de la Meşkov Brest) şi extrema dreaptă Andrii Akimenko (de la Azoty).

Dar ”dulăii” nu vor să se oprească aici în ceea ce privește transferurile, deoarece vor să-și întărească lotul pentru participarea în Liga Campionilor. Pe lista lui Pascual sunt şi doi jucători din Liga Naţională: Alexandru Bucătaru de la CSM Bucureşti şi Gabriel Cumpănici de la CSM Vaslui.

ADVERTISEMENT

La capitolul plecări, Răzvan Gavriloaia va evolua la Suceava începând din sezonul viitor. “Dulăii” este posibil să se mai despartă de Christian Dissinger, Amine Bannour, Ahmed Khairy şi Alireza Mousavi.

ADVERTISEMENT