Sport

Xavi Pascual, gata de confruntarea cu fosta sa echipă: “Barcelona este casa mea! Este un meci important pentru România!”

Xavi Pascual a vorbit înainte de meciul dintre Dinamo şi Barcelona, din EHF Champions League. Antrenorul "dulăilor" consideră confruntarea împotriva catalanilor un meci important pentru toată România.
16.02.2022 | 15:58
Xavi Pascual gata de confruntarea cu fosta sa echipa Barcelona este casa mea Este un meci important pentru Romania
ADVERTISEMENT

Dinamo va evolua joi, de la ora 19:45, împotriva Barcelonei. în cel mai important meci din EHF Champions League. Deţinătoarea trofeului vine la Bucureşti, însă dinamoviştii speră să reuşească surpriza.

Xavi Pascual, gata de confruntarea cu fosta sa echipă: “Barcelona este casa mea, dar asta nu îmi schimbă munca”

Xavi Pascual a antrenat între 2009 şi 2021 la Barcelona, ultimul meci pe banca echipei catalane fiind finala EHF Champions League câştigată clar în faţa celor de la Aalborg, scor 36-23. Câteva zile mai târziu, Pascual a fost prezentat pe banca lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul consideră că echipa sa poate câştiga meciul cu Barcelona, însă este nevoie de un joc colectiv aproape de perfecţiune pentru a atinge acest obiectiv:

„Eu cred că mentalitatea corectă este ca echipa să creadă ca echipa sa câștige meciul. Pentru meciul este important, Barcelona este casa mea, dar asta nu îmi schimbă munca. Cred că putem să facem meciul complicat pentru ei.

ADVERTISEMENT

“Acesta este un meci important nu doar pentru Dinamo, ci pentru România”

Eu cred că echipa noastră nu stă într-o persoană, ci în toate. Noi am pregătit meciul cât de bine am putut, vom încerca să facem cel mai bun joc posibil. Este foarte complicat să câștigăm meciul. Toți jucătorii lor sunt buni.

Este un lucru bun că jucăm în Liga Campionilor, că cele mai bune echipe din Europa vin aici. Acesta este un meci important nu doar pentru Dinamo, ci pentru România”, a spus Pascual.

ADVERTISEMENT

Humet: “Ne-am pregătit șansa noastră și să sperăm cu tot cu fanii să reușim acest lucru”

Javier Humet, jucător al naţionalei României, dar născut în Barcelona, speră să poată câştiga în faţa catalanilor şi mizează pe un aport important din partea fanilor pentru această confruntare:

„În sport se întâmplă mai multe chestii, dăm maximul. E foarte greu, e cea mai bună echipă din lume. Ne-am pregătit șansa noastră și să sperăm cu tot cu fanii să reușim acest lucru. Este un cadou să pot să joc în asemenea meciuri.

ADVERTISEMENT

Xavi este un antrenor foarte bun. Barcelona este foarte importantă pentru el, pentru că fost acolo mult timp. Era mai bine dacă se putea 100% capacitatea în tribune, dar astea sunt condițiile acum.

Ei sunt foarte buni, dar dacă vin, de ce să nu-i batem? Sunt la un nivel mai înalt și noi încercăm să ajungem acolo”, a spus Javier Humet.

Dinamo are ca obiectiv calificarea în play-off

Dinamo este ultima în grupa din EHF Champions League însă este la doar două lungimi distanţă de Motor Zaporoje, echipă aflată pe locul şase, ultimul calificant în play-off. “Dulăii” mai au patru meciuri de disputat în faza grupelor.

  • 12 ani a antrenat Xavi Pascual la Barcelona
  • 3 titluri în EHF Champions League a obţinut Pascual cu echipa catalană

 

ADVERTISEMENT