Sport

Xavi Pascual, interviu după ce Dinamo a încheiat pe patru în European League. “Toată echipa are nevoie de o schimbare. În 3 ani putem reuși”

După finala mică făcută de Dinamo în EHF European League, Xavi Pascual vede cu ochi buni viitorul echipei de handbal masculin din România.
26.05.2024 | 20:18
Xavi Pascual interviu dupa ce Dinamo a incheiat pe patru in European League Toata echipa are nevoie de o schimbare In 3 ani putem reusi
Xavi Pascual, prima reacție după finala mică din EHF European League. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Dinamo, condusă de Xavi Pascual, a evoluat în finala mică a Final Four-ului EHF European League împotriva germanilor de la Rhein-Neckar Lowen. În duelul disputat la Hamburg pentru medalia de bronz, “dulăii” au fost învinși, scor 31-32.

Xavi Pascual, interviu după ce Dinamo a încheiat pe 4 în European League

Chiar dacă Dinamo nu a reușit să se impună în finala mică din EHF European League, Xavi Pascual presimte un viitor mai bun pentru formația de la București.

ADVERTISEMENT

Antrenorul spaniol își dorește să dezvolte echipa de handbal din România și este de părere că în 3 ani de zile “dulăii” se pot bate la cel mai înalt nivel în Europa.

Acest lucru nu este ușor, deoarece Xavi Pascual și Dinamo întâmpină mai multe dificultăți din cauza regulilor din handbalul românesc care se bat cap în cap cu cele din Europa.

ADVERTISEMENT

După înfrângerea cu Rhein-Neckar Lowen, tehnicianul iberic a discutat mai pe larg despre viitorul echipei și problemele pe care le întâmpină la Dinamo.

“Avem nevoie de răbdare, de un plan bun și peste 2-3 ani se poate întâmpla”

De ce lui Dinamo îi lipsesc succesele împotriva formațiilor germane din meciurile cu miză mare?

– Prima dată am jucat în Germania și asta e important. Acum, cred că noi suntem aproape aceste echipe. Nu suntem aproape de Flensburg, de Berlin sau de Magdeburg. Dar acesta este următorul pas pentru noi. Trebuie să analizăm ce trebuie să facem, dacă putem să facem ceva pentru a ajunge la acest nivel. Nu e ușor.

ADVERTISEMENT

În trei ani am alergat foarte mult și nu putem să facem așa tot timpul. Avem nevoie de răbdare, de un plan bun și peste 2-3 ani se poate întâmpla. E important să jucăm în Champions League, acolo vom avea meciuri mai puternice și ne putem îmbunătății mai mult. Avem nevoie de jucători cu experiență mare. O să vedem dacă putem reuși. Acum trebuie să terminăm acest sezon și după vom vedea.

“E important să încercăm să revenim mereu”

Care este motivul pentru care echipa nu a putut să treacă în avantaj, deși a revenit de câteva ori?

ADVERTISEMENT

– Problema e că jucăm împotriva unor echipe care sunt foarte bune. Noi vrem mai mult. La meciul de ieri am făcut 2-3 greșeli, dar aici a fost un meci diferit. Nu am jucat acasă. Pentru mulți jucători a fost pentru prima dată un meci de acest fel.

Cred că astăzi am jucători care au făcut un pas în față. Echipa a răspuns bine, deși am avut câțiva jucători lipsă. Sunt fericit pentru asta. Pentru mine e important că echipa luptă și încearcă să stea aproape. Nu suntem fericiți atunci când nu câștigăm. E important că încercăm să revenim mereu și că avem capacitate de luptă.

Cum se simte acest final de sezon după ce ați câștigat tot în campionatul intern și după ce ați ajuns în Final Four?

– Nu știu ce se întâmplă miercuri cu CSM, dar în doi ani nu am pierdut niciun meci în România. În EHF am pierdut un meci la 6 goluri, în rest la 1 gol sau la 2 goluri. Deci, suntem aproape. Avem o problemă atunci când nu suntem toți când jucăm cu echipele bune.

“Nu putem avea două echipe pentru fiecare competiție, iar asta nu e problema lui Dinamo”

Veți întări lotul numeric?

– Nu e o problemă asta. Nu putem avea două echipe pentru fiecare competiție, iar asta nu e problema lui Dinamo. E alta. Nu știu cum se poate rezolva asta. E un conflict constant. În România se gândește una, în Europa e alta. E diferit. Avem jucători incredibili pe care trebuie să îi folosim mai mult și pe care să îi îmbunătățim.

Va fi Dinamo mai puternică în sezonul următor?

– Nu știu, vom încerca. Vrem să avem o echipă mai puternică, dar o să vorbim joi cu președintele să vedem ce putem face. Avem jucători care pot face echipa mai puternică și trebuie să construim echipa.

“E imposibil să ajungem în Final Four-ul din Champions League”

Ce ar însemna pentru Dinamo să ajungă la Koln (n.r. în Final Four-ul din Champions League)?

– E imposibil să ajungem în Final Four-ul din Champions League. Suntem aici. Am pierdut aici, iar la Koln e diferit, e mai greu. Dar ne dorim.

Vor pleca jucători importanți de la Dinamo?

– Toată echipa are nevoie de o schimbare. Echipa are un nivel bun și toată lumea vrea să fie și mai bun. Dacă nu schimbăm, nu poate să fie mai bine, iar dacă schimbăm și nu e bine, e dezastru. Nu sunt decizii ușoare și trebuie să ne gândim foarte bine. E o echipă, nu un jucător.

Xavi Pascual, prima reacție după finala mică din EHF European League

ADVERTISEMENT