Sport

Xavi „dă milităria jos din pod”. Regulile stricte pe care jucătorii Barcelonei vor fi obligați să le respecte

Xavi le-a impus un nou set de reguli jucătorilor Barcelonei și nu are de gând să tolereze nicio abatere. Cine nu se va conforma va fi bun de plată: sancțiunile ar putea ajunge la mii de euro.
10.11.2021 | 08:20
Xavi da militaria jos din pod Regulile stricte pe care jucatorii Barcelonei vor fi obligati sa le respecte
Xavi impune reguli stricte în vestiarul Barcelonei. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Nici nu a fost instalat bine în funcția de antrenor principal, că Xavi a și început să-și pună amprenta asupra Barcelonei. Până la implementarea noii filosofii de joc, legenda formației blaugrana vrea să se asigure că disciplina va deveni cuvântul de ordine în vestiar, așa le-a pregătit o „surpriză” elevilor săi.

Vorbim despre un set de reguli stricte ce vizează nu doar activitatea din cantonament, ci și viața extrasportivă a fiecăruia în parte. Spre exemplu, cine nu respectă cu sfințenie programul stabilit, pierde nopțile sau aduce grave prejudicii de imagine clubului va fi aspru sancționat.

ADVERTISEMENT

Până în „era Xavi”, Luis Enrique a fost ultimul tehnician al catalanilor care nu tolera sub nicio formă abaterile de la regulament. Ulterior, s-a pornit de la premisa că jucătorii din lot sunt profesioniști desăvârșiți și știu deja cum trebuie să se comporte.

Xavi face „revoluție” la Barcelona. Noile reguli impuse jucătorilor odată cu instalarea sa

Când există ordine și disciplină, lucrurile merg bine. În caz contrar, totul se poate încheia prost”, a fost mesajul ferm transmis de noul antrenor al Barcelonei, la prima ședință de pregătire.

ADVERTISEMENT

Nu va avea o misiune  deloc ușoară, în condițiile în care echipa ocupă poziția a noua în clasament, cu doar 17 puncte din 36 posibile. Mult așteptatul său debut se va produce imediat după pauza prilejuită de meciurile internaționale, chiar în compania rivalei locale Espanyol.

Cât despre noul regulament, trebuie spus că jucătorii vor fi obligați să ajungă la antrenament cu o oră și jumătate înainte – pentru a purta discuții individuale cu tehnicianul – și nu vor mai putea lua masa decât în cantonament, la baza de la Ciutat Esportiva. Până acum, alegerea le aparținea în totalitate.

ADVERTISEMENT

Amenzile pot ajunge până la 6.000 de euro

Întrucât activitățile extrasportive afectează randamentul, orice călătorie care depășește câteva ore se va face doar cu aprobarea lui Xavi. Această măsură s-ar putea să nu fie privită cu ochi tocmai buni de veteranul Gerard Pique, în condițiile în care se implică activ în lumea afacerilor. Nici acțiunile care aduc prejudicii de imagine formației blaugrana nu vor fi trecute cu vederea.

Potrivit cotidianului AS, primele abateri se sancționează cu 100 de euro, iar apoi suma se dublează progresiv. Mai precis, cine nu respectă cu sfințenie regulile riscă să scoată din buzunar chiar și 6.000 de euro, cum se întâmpla în mandatul lui Enrique.

ADVERTISEMENT

„Vreau să avem mingea și să atacăm”

Când vine vorba despre filosofia sa de joc, lucrurile sunt cât se poate de clare. Xavi își dorește ca elevii săi să domine în permanență și să marcheze cât mai multe goluri, exact ca în vremurile în care îmbrăca tricoul Barcelonei. De-a lungul celor 17 ani petrecuți pe Camp Nou, la nivel de seniori, fostul mijlocaș a reușit să cucerească nu mai puțin de 25 de trofee, printre care 4 Ligi ale Campionilor și 2 Supercupe ale Europei.

Știu că vin într-o situație complicată, dar îmi plac provocările. Sunt o persoană competitivă și ca fan al Barcelonei nu pot să fiu într-un loc mai bun. Îmi voi da viața pentru ca totul să meargă bine.

Mă simt pregătit pentru cea mai mare provocare a carierei. Vor fi critici și presiune. Obiectivul este să câștigăm titluri sau măcar să fim aproape de a le câștiga. Știu că așteptările sunt mari din partea fanilor. 

M-a sunat președintele și mi-a zis că eu trebuie să fiu antrenorul. Amândoi voiam să fim aici. Sunt pregătit! ADN-ul meu nu s-a schimbat. Vreau să avem mingea și să atacăm. Vreau ca echipa să aibă intensitate.

Trebuie să facem pressing agresiv din nou. Avem multe de recuperat. Dar cred că avem o echipă bună, că avem talent și niște tineri fantastici. Ca antrenor, primul mesaj către jucători e că vreau să-i ajut.

Le voi cere mult, dar îi voi și ajuta. E un avantaj că-l știu pe Busquets, care e extraordinar. Știu cum se antrenează el, Ter Stegen, Jord Alba, Pique și Sergi Roberto. Vreau să la explic ce idei am. Sunt foarte competitiv și vreau să le transmit asta jucătorilor”, a declarat Xavi, la prezentarea oficială.

ADVERTISEMENT
Tags: