Fotbal international

Xavi renunţă la cariera de jucător! Devine selecţioner şi poate debuta într-un meci oficial la Cupa Mondială!

Xavi se retrage din activitatea de jucător şi se pregăteşte pentru a deveni selecţioner. Conform India Times, fostul star al Barcelonei va renunţa la cariera de jucător şi este foarte tentat...
09.10.2017 | 20:10
Xavi renunta la cariera de jucator Devine selectioner si poate debuta intrun meci oficial la Cupa Mondiala
ADVERTISEMENT

Xavi se retrage din activitatea de jucător şi se pregăteşte pentru a deveni selecţioner. Conform India Times, fostul star al Barcelonei va renunţa la cariera de jucător şi este foarte tentat să preia naţionala Qatar-ului, care va găzdui Cupa Mondială din 2022.

Mijlocaşul în vârstă de 37 de ani a declarat că în proporţie de 90% această stagiune va fi ultima în care va fi jucător activ. În acest moment, Xavi evoluează la Al Sadd, în Qatar.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 7 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Xavi, despre postul de selecţioner: “De ce nu?” 

Întrebat dacă ar fi de acord să preia naţionala Qatar-ului şi să fie selecţioner la Campionatul Mondial din 2022, fostul star al Barcelonei a declarat: “De ce nu? Cred că ar fi plăcut să fiu antrenor aici, pentru echipa naţională. Vom vedea. Am nevoie de experienţă, de staff, am nevoie de multe, dar cel puţin cunosc jucătorii şi mediul de aici”Qatar a ratat calificarea la turneul final din Rusia 2018, iar Xavi ar putea debuta într-un meci oficial pe banca formaţiei din Qatar chiar la CM 2022. Până atunci, naţionala are 5 ani la dispoziţie să se pregătească pentru turneul final, fiind calificată direct din postura de ţară gazdă.

Xavi Hernandez a jucat la Barcelona din 1991 până în 2015. În vara anului 2015, Xavi a plecat de la Barcelona în Qatar, la Al Sadd, acolo unde este coleg cu un fost fotbalist al Stelei, Jugurtha Hamroun. Xavi a fost component al echipei de aur a Spaniei care a câştigat titlul european în 2008 şi 2012 şi Cupa Mondială în 2010.

ADVERTISEMENT