Fotbal international

Xavi îşi ţine promisiunea! Revine ca antrenor la Barcelona. Care sunt primele ţinte de transfer

30.03.2020 | 12:11
Xavi isi tine promisiunea Revine ca antrenor la Barcelona Care sunt primele tinte de transfer
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de coronavirus vine şi o veste bună pentru suporterii Barcelonei. Unul dintre cei mai îndrăgiţi şi respectaţi jucători ai perioadei magice cu Pep Guardiola pe bancă, fostul mijlocaş Xavi Hernandez, este gata să revină pe Nou Camp!

Xavi revine, dar ca antrenor, la Barcelona

Nu ca jucător, pentru că anii au trecut şi Xavi a ajuns acum la borna 40. Xavi va prelua, aproape sigur, din sezonul viitor, ca antrenor echipa la care a cunoscut cele mai mari sucese din carieră.

ADVERTISEMENT

Xavi a jucat nu mai puţin de 17 sezoane în tricoul blaugrana, pentru că este un produs al celebrei academii La Masia. A strâns în palmares 25 de trofee cu clubul catalan, dintre care trei au fost în finale de Champions League.

A fost căpitanul Barcelonei la finala Champions League din 2015

A fost căpitanul Barcelonei în 2015, la ultima finală de Champions League adjudecată de catalani în 2015 cu 3-1 în faţa lui Juventus. Avea atunci 35 de ani.

ADVERTISEMENT

Xavi este şi dublu campion european şi campion mondial cu naţionala Spaniei, în a cărei componenţă de bază s-a regăsit de 133 de ori, marcând şi 13 goluri.

Din 2015 a jucat şi a antrenat în Qatar

Catalan get beget Xavi a îmbrăcat de 11 ori şi tricoul echipei regiunii din care provine în puţinele meciuri internaţionale, dar neoficiale, susţinute şi a marcat două goluri.

ADVERTISEMENT

Din 2015 a plecat în Qatar, la Al Sadd, unde se află şi în prezent, dar din acest sezon doar ca antrenor.

Nu a vrut să vină în iarnă, să ia echipa din mers

Suporterii îl doreau de mai de mult, dar în iarnă, după plecarea lui Ernesto Valverde Xavi a refuzată să vină şi să preia echipa din mers.

ADVERTISEMENT

Acum încheie socotelile în vară la Al Sadd şi a anunţat că este pregătit pentru marea încercare, pentru că vrea să înceapă el sezonul, adică să o ia de la zero.

Şi-a fixat şi stafful tehnic

Şi ca orice antrenor ştie ce staff vrea să aibă şi care sunt ţintele de transfer pentru ca Barca să redevină o forţă europeană. Îi vrea pe fostul său coechipier Carles Puyol ca secund şi pe Jordi Cruijff ca director tehnic, iar pe lista de achiziţii doi jucători tineri şi cu o cotă foarte mare: englezul Jadon Sancho de la Borussia Dortmund şi Serge Gnabry, atacantul care începe să îl concureze tot mai mult la goluri pe Robert Lewandowski la Bayern Munchen.

De asemeni, Xavi are în plan şi să discute cu conducerea clubului în privinţa posibilităţilor de readucere a lui Neymar de la PSG.

ADVERTISEMENT