Sport

Xavier Pascual îndeamnă la calm după primul succes al lui Dinamo în Liga Campionilor. ”Credeți-mă, știu ce se întâmplă”

Dinamo a obținut primul succes în Liga Campionilor la handbal masculin 32-29 cu Viva Kielce. Noul tehnician al ”câinilor” a vorbit sincer despre șansele echipei în cea mai importantă competiție europeană intercluburi.
16.09.2021 | 23:27
Xavier Pascual îndeamnă la calm după primul succes al lui Dinamo în Liga Campionilor. ”Credeți-mă, știu ce se întâmplă”
Tomasz Gebala, Seyedalireza Mousavi si Artsem Karalek in meciul de handbal masculin dintre Dinamo Bucuresti si Lomza Vive Kielce, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat in Sala Dinamo din Bucuresti, joi 16 septembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Înfruntarea dintre Dinamo și Viva Kielce din Liga Campionilor a fost și duelul dintre cei doi antrenori de legendă ai handbalului masculin, Xavier Pascual de la Dinamo, respectiv Taulant Dujshebaev de la Kielce.

Pe teren, dinamoviștii s-au impus într-o manieră entuziasmantă, dar Pascual îndeamnă la cumpătare după victoria în fața polonezilor.

Xavier Pascual: ”Muncim să fim o surpriză, nimic mai mult”

Repartizate în grupa B, alături de Paris Saint-Germain, Barcelona (fosta echipă a lui Xavier Pascual), FC Porto, Flensburg, Vezprem și Motor Zaporojie, Dinamo și Viva Kielce pornesc de pe poziții diametral opuse.

ADVERTISEMENT

Dacă Dinamo poate să fie cel mult o surpriză plăcută, polonezii sunt una dintre formațiile cotate cu șanse reale la câștigarea trofeului. De altfel, spaniolul de pe banca lui Dinamo este conștient de diferența de valoare dintre roș-albi și adversarele pe care le vor întâlni în această fază a întrecerii.

”Da, a fost un meci mare. Am jucat foarte, foarte bine. Sunt foarte fericit, deoarece am dat 100% pe teren. Pentru noi este un start incredibil de competiție, cu două puncte.

ADVERTISEMENT

Dacă vrem să câștigăm meciuri în Liga Campionilor, așa vor fi toate duelurile. Știu ce se întâmplă aici. Trebuie să știm exact că sunt doar două puncte. Este imposibil să câștigăm Liga Campionilor. Credeți-mă, știu ce se întâmplă.

Pentru Dinamo înseamnă două puncte, într-o grupă grea. Împotriva unei formații puternice, favorite la câștigarea Ligii Campionilor. Sunt antrenor, nu sunt magician. Bine?

ADVERTISEMENT

Vom munci să fim o surpriză, nimic mai mult. Suntem o echipă în construcție și avem nevoie de timp. Vă rog, păstrați-vă calmul. Vorbim mai puțin și muncim mai mult”, a declarat Xavier Pascual, după succesul cu Kielce.

Dinamo a controlat jocul de la un capăt la celălalt

Dinamo domină autoritar campionatul României, diferența de valoare dintre ”câini” și restul competitoarelor interne înclinând balanța decisiv în favoarea trupei lui Xavier Pascual.

ADVERTISEMENT

Și în meciul cu Viva Kielce, roș-albii au făcut un meci memorabil. Au condus aproape în permanență pe tabela de marcaj, având în anumite momente ale jocului chiar și cinci goluri în față.

Brazilianul Raul Nantes, autor a 11 goluri și internaționalul român Octavian Bizău cu 7 reușite au fost principalii marcatori ai trupei lui Xavier Pascual.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik