Fotbal international

Xhaka și Shaqiri, decizie drastică! BBC anunţă suspendarea jucătorilor

24.06.2018 | 13:47
Xhaka si Shaqiri decizie drastica BBC anunta suspendarea jucatorilor

UPDATE, ora 13:50. Conform bbc.com, FIFA ar urma să-i suspende două meciuri pe Granit Xhaka şi Xherdan Shaqiri, în urma modului în care au sărbătorit golurile din meciul cu Serbia.


Jucătorii echipei naționale a Elveției de origine kosovară, Granit Xhaka și Xherdan Shaqiri, sunt în pericol de a fi suspendați după ce au sărbătorit golurile marcate în partida cu Serbia printr-un gest pro-albanez.

Conform news.ro, FIFA a deschis o procedură disciplinară ce-i vizează pe Granit Xhaka, născut în Elveţia într-o familie din Kosovo, şi Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo. La partida de vineri, cei doi s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez.

Xhaka și Shaqiri sunt în pericol să rateze întâlnirea cu formația Costa Ricăi

”Marea Albanie” face referire la o doctrină naţionalistă, ce doreşte să regrupeze într-un singur stat toţi albanezii din Balcani. FIFA interzice mesajele politice pe stadioane. Shaqiri și Xhaka au fost certați de propriul antrenor, Vladimir Petkovic, pe modul cum au sărbătorit golurile.

Jucătorii elvețieni de origine kosovară Granit Xhaka și Xhardan Shaqiri sunt în pericol să rateze meciul cu formația Costa Ricăi, FIFA analizând gesturile făcute de cei doi după golurile marcate în partida cu Serbia
Jucătorii elvețieni de origine kosovară Granit Xhaka și Xhardan Shaqiri sunt în pericol să rateze meciul cu formația Costa Ricăi, FIFA analizând gesturile făcute de cei doi după golurile marcate în partida cu Serbia

Presa sârbă a denunţat ”provocarea ruşinoasă” după golurile lui Xhaka şi Shaqiri, care au sărbătorit printr-un gest pro-albanez la meciul câştigat de Elveţia în faţa Serbiei, scor 2-1, la Campionatul Mondial: ”Ei au celebrat succesul cu semnul vulturului negru făcut de cei care cred în pretinsa idee a unei Mari Albanii”.

În schimb, la Pristina, capitala Kosovo, presa a salutat ”o prestaţie extraordinară” a celor doi jucători, vorbind despre ”isteria” declanşată de gesturile lui Xhaka şi Shaqiri. Preşedintele Kosovo, Hashim Thaci, i-a felicitat pe cei doi jucători: ”Victoria este binemeritată. Mândru de voi! Kosovo vă iubeşte!”.

Reprezentativa Elveţiei a învins, vineri, cu scorul de 2-1, selecţionata Serbiei, într-un meci din etapa a doua a Grupei E de la Campionatul Mondial. La partida disputată la Kaliningrad, au marcat Mitrovic 5 pentru sârbi şi Xhaka 52 şi Shaqiri 90 pentru Elveţia.

Cu patru puncte acumulate în primele două partide și un ultim meci împotriva naționalei din Costa Rica, reprezentativa Elveției are o șansă foarte mare de a se califica în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Însă, Xhaka și Shaqiri sunt în pericol de a fi suspendați de FIFA și ar putea rata întâlnirea decisivă cu formația Costa Ricăi.

Tags: