Fotbal international

Xherdan Shaqiri, lăsat acasă de Klopp din motive politice. Decizie incredibilă!

05.11.2018 | 14:31
Xherdan Shaqiri lasat acasa de Klopp din motive politice Decizie incredibila

Liverpool face deplasarea la Belgrad pentru meciul cu Steaua Roșie din runda cu numărul 4 din cadrul grupelor Champions League fără mijlocașul Xherdan Shaqiri. Tehnicianul Jurgen Klopp a declarat că gruparea de pe Anfield vrea să se concetreze doar la fotbal pe durata șederii  în Serbia. Shaqiri nu a fost inclus in lot din cauza tensiunilor politice din Balcani, el având origini kosovare.

Xherdan Shaqiri și Granit Xhaka, jucători cu origini kosovare, au marcat golurile elvețienilor în victoria cu Serbia, scor 2-1, la Campionatul Mondial 2018. Cei doi jucători au celebrat golurile imitând vulturul de pe steagul Albaniei, țară aflată în conflict cu Serbia de mulți ani. Tensiunile dintre cele 2 țări au dus la izbucnirea războiului din Kosovo din anii ’90 și în cele din urmă la obținerea independenței de către kosovari. Conflictul încă nu s-a stins, iar antipatiile au rămas între popoarele din Balcani și și-au găsit, din păcate, locul și în fotbal.

Xherdan Shaqiri nu joacă în meciul Steaua Roșie Belgrad – Liverpool

Jucătorul de 27 de ani s-a născut în localitatea Gjilan din fosta Yugoslavie, iar mai târziu a emigrat în Elveția, pentru a cărei reprezentativă joacă la nivel internațional. Shaqiri nu a fost inclus în lot pentru meciul de la Belgrad de către tehnicianul Jurgen Klopp, care s-a ferit să facă declarații cu iz politic pe această temă. “Am citit și am auzit despre modul în care Xherdan ar putea fi primit la Belgrad de către fanii sârbi și chiar dacă nu știm ce se va întâmpla, vrem să mergem acolo și să ne concentrăm 100% la fotbal, fără să fim distrași de alte probleme”, a declarat antrenorul neamț.

Klopp a mai spus că Shaqiri este unul dintre jucătorii importanți de pe Anfield și că va fi reintrodus în lotul cormoranilor la următoarele partide.“Shaqiri a înțeles și a aceptat faptul că nu poate face deplasarea la Belgrad. E jucătorul nostru, îl iubim și va juca în multe meciuri pentru noi, dar nu marți (n.r. – cu Steaua Roșie)”, a adăugat Klopp.