News

Xi Jinping, întâmpinat cu dansuri tradiționale în Serbia. Vizita are loc la 25 de ani de la bombardamentul NATO asupra ambasadei Chinei

Xi Jinping continuă turneul european. A fost întâmpinat cu dansuri tradiționale în Serbia. Astăzi va avea o întrevedere cu președintele Vucic.
08.05.2024 | 12:02
Xi Jinping intampinat cu dansuri traditionale in Serbia Vizita are loc la 25 de ani de la bombardamentul NATO asupra ambasadei Chinei
Xi Jinping, întâmpinat cu dansuri tradiționale în Serbia. Foto captură video
ADVERTISEMENT

Xi Jinping își continuă turneul oficial în Europa, iar după vizita în Franța, marți seara a ajuns în Serbia. Liderul chinez a fost întâmpinat cu muzică și dansuri tradiționale pe aeroportul din Belgrad.

Xi Jinping, întâmpinat de președintele Aleksandar Vucic pe aeroportul din Belgrad

Președintele Chinei a sosit cu un avion special, fiind așteptat de omologul său sârb, Aleksandar Vucic şi de alți oficiali guvernamentali. Cei doi lideri vor avea o întrevedere miercuri, 8 mai 2024.

ADVERTISEMENT

Xi Jinping va discuta cu Aleksandar Vucic despre investițiile de miliarde de dolari ale Chinei în această țară, așa cum transmite Reuters. Serbia este un partener important pentru liderul chinez.

În 2016, în prima vizită a președintelui Xi în Serbia, cele două state au semnat un parteneriat strategic. China a sprijinit Belgradul, împrumutând țara cu miliarde de dolari pentru investiții în drumuri, poduri și alte facilități.

ADVERTISEMENT

„Prietenia dintre China şi Serbia, care este îmbibată de sângele pe care cele două popoare l-au vărsat împreună, a devenit o memorie comună a celor două popoare şi va încuraja ambele părţi să facă împreună paşi uriaşi înainte”, a declarat Xi.

„China nu va permite niciodată ca o astfel de tragedie istorică să se repete”

Vizita are loc la 25 de ani de la bombardamentul NATO asupra ambasadei Chinei din Belgrad. La data de 7 mai 1999, trei jurnaliști chinezi au fost uciși, iar alți 20 de cetățeni au fost răniți în acest atac, pus la cale în timpul unei campanii împotriva Iugoslaviei de atunci.

ADVERTISEMENT

Ulterior, președintele american de la vremea respectivă, Bill Clinton, a recunocut că atacul a fost o greșeală. Însă, evenimentul rămâne un subiect sensibil și continuă să creeze tensiune în relațiile dintre cele două state.

„Poporul chinez apreciază pacea, dar nu va permite niciodată ca o astfel de tragedie istorică să se repete”, declara președintele chinez într-un articol de opinie publicat, recent, de Politika.

ADVERTISEMENT

Amintim că prima vizită a președintelui Chinei, din acest turneu, a avut loc în Franța, luni, 6 mai. Xi Jinping a fost primit la Palatul Elysee de Emmanuel Macron și de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Liderul chinez va ajunge și în Ungaria.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni