News
notix pixel id

Iahtul bogaților se construiește la Tulcea! O cabină va costa 11 milioane de dolari

Iahtul bogaților se construiește la Tulcea, mai exact în șantierul naval.
03.07.2021 | 16:11
Iahtul bogaților se construiește la Tulcea! O cabină va costa 11 milioane de dolari
Yachtul se adresează miliardarilor lumii. Sursa foto - cnn.com
ADVERTISEMENT

Discutăm despre un vapor de lux conceput în Suedia și construit de compania norvegiană Vard. Ar fi bine să stați jos atunci când citiți următoarele informații. Iahtul costă, atenție mare, nu mai puțin de 600 de milioane de dolari.

Somnio urmează să fie cel mai mare iaht din lume. Va avea o lungime de 222 de metri și, ca fapt inedit, coca navei va fi construită la Tulcea.

Iaht bogaților se construiește în Tulcea!

Nu este singura care va prinde viață în România. Tot aici vor fi făcute și primele amenajări ale iahtului, primele detalii aparte.

ADVERTISEMENT

Pentru că, în final, veți vedea, despre detalii aparte discutăm. De remarcat că Somnio, care înseamnă „a visa” în latină, urmează să fie cel mai mare iaht din lume.

Data lansării acestui vapor de lux este preconizată a fi în 2024. Nava va dispune de 39 de apartamente pe șase punți, alături de restaurante, baruri și un club.

ADVERTISEMENT

Interesant este că achiziționarea apartamentelor este posibilă numai pe bază de invitație sau recomandare. De altfel, nici n-ar putea fi în mod diferit.

Prețurile apartamentelor încep de la peste 11 milioane de dolari. Culmea și nu prea, dar un purtător de cuvânt al proiectului a confirmat că unele apartamente au fost deja achiziționate.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm la detalii trebuie să știți că fiecare dintre cele 39 de apartamente va include „caracteristici personalizate” bazate pe preferințele cumpărătorului.

Acestea vor fi prevăzute, probabil, cu sală de sport, bibliotecă, precum și cu spații de luat masa în interior și în exterior, potrivit unui comunicat de presă de la Winch Design. Designerii din spatele Somnio spun că nivelul serviciilor vor fi comparabile cu ale unui hotel de șapte stele.

ADVERTISEMENT

Pentru consumatori, dar și cunoscători, unele dintre facilitățile comune disponibile la bord includ o cramă cu capacitate de 10.000 de sticle și o sală de degustare.

Între timp, The World, în prezent cel mai mare iaht rezidențial privat cu o lungime de 195 de metri, urmează să plece din nou în această lună, după ce a fost ancorată o mare parte din perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT

În România, Vard deține șantiere navale în Brăila și Tulcea, iar în Constanța compania dispune de un birou de design

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri