Fotbal international

Yarmolenko, mai bun ca niciodată! A stat departe de teren 252 de zile, a redevenit titular la echipa de club și a fost unul din killerii Portugaliei. VIDEO

15.10.2019 | 12:59
Yarmolenko mai bun ca niciodata A stat departe de teren 252 de zile a redevenit titular la echipa de club si a fost unul din killerii Portugaliei VIDEO
ADVERTISEMENT

Andriy Yarmolenko a marcat al doilea gol al Ucrainei în meciul cu Portugalia și a contribuit decisiv la calificarea naționalei antrenate de Andrey Shevchenko la Campionatul European din 2020. Yarmolenko a revenit pe teren în iunie, după ce în sezonul trecut a suferit o accidentare horror la un meci din Premier League al lui West Ham United, care l-a ținut departe de teren pentru 252 de zile. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că a revenit, Yarmolenko a muncit mult pentru a-și recăpăta forma pe care a avut-o înainte de accidentare.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.40 este cota pentru o victorie a gazdelor în meciul Slovacia – Țara Galilor. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Revenirea fotbalistului care a fost accidentat 252 de zile. Yarmolenko, mai bun ca niciodată

Andriy Yarmolenko a fost adus în vara anului 2018 de West Ham United de la Borussia Dortmund, unde impresionase, în schimbul sumei de 20.000.000 de euro. Ucrainianul începuse bine în echipa „ciocănarilor” și marcase o „dublă” într-un meci cu Everton. Ghinionul l-a lovit în a 9-a partidă din Premier League, într-un duel cu Tottenham, când mijlocașul s-a „rupt”, iar verdictul a fost crunt: ruprtură de la tendonul lui Ahile.

Timp de 252 de zile a stat departe de terenul de fotbal și abia pe 30 iunie 2019 a primit acordul medicilor să se întoarcă pe teren. Yarmolenko a tras din greu pentru a reveni la forma pe care a avut-o și se pare că a reușit. Fanii „ciocănarilor” îl admiră pe ucrainian și i-au pregătit un standing ovation la primul meci al lui de la accidentare.

ADVERTISEMENT
  • 29 de ani a împlinit Andriy Yarmolenko pe 23 octombrie

Manuel Pellegrini, șocat de accidentarea elevului său: „A fost groaznic ce am văzut!”

Manuel Pellegrini, antrenorul lui West Ham, a vorbit despre accidentarea suferită de Andriy Yarmolenko, chiar sub ochii săi: „A fost una dintre cele mai groaznice accidentări pe care le-am văzut în viața mea. Tendonul lui Ahile este o zonă foarte delicată a corpului, iar el a trebuit să lucreze mult mai mult la recuperare pentru a-și intra în ritm. A fost calm și munca depusă de el a dat roade”.

De când a revenit pe teren, Yarmolenko a marcat 3 goluri  pentru West Ham și a redevenit titular. „Mă simt bine,nu mai am dureri la picior. A fost o perioadă mai grea pentru mine, dar am trecut peste. Tot clubul și suporterii mi-au fost alături și le mulțumesc pentru suportul oferit”, a declarat ucrainianul.

ADVERTISEMENT
  • 20.000.000 de euro este cota de piață a lui Andriy Yarmolenko, conform transfermarkt.com
Accidentarea suferită de Yarmolenko. Sursă foto: hepta.ro
Accidentarea suferită de Yarmolenko. Sursă foto: hepta.ro

Golul cu Portugalia le-a asigurat ucrainienilor prezența la CE 2020

Yarmolenko a lovit din nou și pentru naționala Ucrainei în partida cu Portugalia. Naționala lui Andrey Shevchenko și-a asigurat prezența la Campionatul European din 2020, în urma victoriei pe teren propriu cu lusitanii. Chiar dacă Cristiano Ronaldo a marcat și a atins borna de 700 de goluri înscrise ăn carieră, starul portughez a fost eclipsat de performanța naționalei Ucrainei.

Yarmolenko, unul dintre eroii serii pentru Ucraina în meciul cu Portugalia. Sursă foto: hepta.ro
Yarmolenko, unul dintre eroii serii pentru Ucraina în meciul cu Portugalia. Sursă foto: hepta.ro

Ucrainienii au marcat prin Roman Yaremchuk și Andriy Yarmolenko, distanțându-se la 8 puncte de Portugalia, ocupanta locului doi. Cu toate că au câștigat finala Nations League și Campionatul European din 2016, portughezii sunt în pericol să rateze participarea la turneul final din 2020, ocupând locul 2 în grupă cu 11 puncte, la distanță de un singur punct de Serbia.

ADVERTISEMENT
  • 37 de goluri în 84 de meciuri are Andriy Yarmolenko pentru naționala Ucrainei