Sport

Yaya Toure, propus ca antrenor la Sepsi: “Ar fi o bombă, știu”

Cristiano Bergodi se pregătește pentru o nouă aventură în România. Italianul și patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, au ajuns la un acord.
07.10.2021 | 13:32
Yaya Toure propus ca antrenor la Sepsi Ar fi o bomba stiu
ADVERTISEMENT

Rămasă fără antrenor după rezilierea contractului lui Leo Grozavu așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Sepsi Sfântu Gheorghe putea da o incredibilă lovitură de imagine.

Între CV-urile de pe biroul finanțatorului din secuime s-a aflat și cel al lui Yaya Toure, fostul super star al Barcelonei și a lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Cum a reacționat patronul Laszlo Dioszegi când i-a fost propus Yaya Toure

Oficialii clubului Sepsi Sfântu Gheorghe nu se grăbesc să numească un antrenor pe banca echipei. Ladislau Boloni și Costel Gâlcă au refuzat ofertele lui Laszlo Dioszegi, iar finanțatorul continuă să caute soluția cea mai bună.

Acesta a mărturisit că are pe birou peste o sută de propuneri de antrenori. Impresarul fostului internațional ivorian Yaya Toure l-a recomandat pe fostul câștigător al Ligii Campionilor grupării covăsnene, dar șansele ca acesta să ajungă în România sunt aproape nule.

ADVERTISEMENT

”Sunt și antrenori străini, am primit de la Yaya Toure în sus, foarte multe nominalizări. Dar vrem un antrenor care a fost totuși măcar o dată în România și care cunoaște gustul campionatului.

Astăzi am primit propunerea lui Yaya Toure de la un impresar care spune că acesta ar fi de acord să vină la Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Ar fi o bombă, știu, dar nu vrem să fie o bombă, vrem să fie un antrenor care a pus deja ceva pe masă”, a dezvăluit Laszlo Dioszegi, la Radio Sport Total FM.

Dacă ar fi fost acceptat, Yaya Toure ar fi bifat primul mandat de antrenor principal. Până în prezent are două mandate de secund la Olimpik Donețk și Ahmat Groznîi.

ADVERTISEMENT

Impresionanta carieră a lui Yaya Toure

Pe numele lui complet, Gnégnéri Yaya Touré are 38 de ani și s-a retras din activitate în 2020 din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus.

Născut la Bouake, în Costa de Fildeș, Yaya Toure a ajuns în Europa la 18 ani, liber de contract, la Beveren. A urmat transferul la Metalurg Donețk, pentru două milioane de euro, de unde Olympiakos Piure îl achiziționa, în 2005 pentru 2,7 milioane de euro.

Un an mai târziu AS Monaco îl cumpăra cu 5,5 milioane de euro și îl vindea în 2007 la Barcelona pentru 9 milioane. În trei sezoane petrecute pe Camp Nou, Yaya Toure a câștigat tot ce putea să câștige: două titluri în La Liga, Cupa și Supercupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor.

În 2010 Manchester City plătea pentru transferul lui 30 de milioane de euro. A cucerit trei titluri în Premier League, Cupa, Cupa Ligii și Supercupa Angliei.

Pentru echipa națională a Coastei de Fildeș, Yaya Toure a jucat 1001 partide și a marcat 19 goluri. A câștigat Cupa Africii pe Națiuni (2015) și a fost declarat de patru ori ”Fotbalistul african al anului”.

ADVERTISEMENT