Sporturi

Yohan Blake e hotărât să renunțe la Jocurile Olimpice. Care este motivul jamaicanului

01.03.2021 | 08:41
Yohan Blake e hotarat sa renunte la Jocurile Olimpice Care este motivul jamaicanului
ADVERTISEMENT

Yohan Blake, cvadruplul medaliat olimpic, este hotărât să renunțe la Jocurile Olimpice, iar motivul invocat este că nu dorește să se vaccineze în cazul în care acest criteriu va fi necesar pentru a participa la Tokyo.

Jamaicanul în vârstă de 31 de ani este unul dintre cei mai buni sprinteri de pe mapamond în proba de 100 respectiv 200 metri în competițiile Olimpice sau Mondiale.

ADVERTISEMENT

Blake a cucerit două medalii de argint și una de aur la olimpiada din 2012 desfășurată la Londra, 4 ani mai târziu obținând aurul la Rio de Janeiro în proba de 4×100 de metri.

Yohan Blake, hotărât să renunțe la Jocurile Olimpice. Care este motivul jamaicanului

“Mintea mea e încă puternică. Nu doresc să mă vaccinez. Mai degrabă pierd Jocurile Olimpice decât să mă vaccinez. Sunt fericit așa. Nu vreau să intru acum în detalii, dar am motivele mele”, a declarat Yohan Blake.

ADVERTISEMENT

Pentru sprinterul de 31 de ani, Olimpiada de la Tokyo poate reprezenta ultima șansă de a cuceri o medalie la cel mai înalt nivel, după o carieră încununată de succes care mai cuprinde și două medalii de aur la Campionatele Mondiale.

Yohan Blake s-a remarcat încă din juniorat în probele de sprint, acolo unde a reușit 12 medalii de aur la competițiile internaționale. În 2011, la Daegu, Blake a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie, la 21 de ani și 245 de zile.

ADVERTISEMENT

Yohan Blake, parte din echipa fantastică care cucerea aurul la Rio de Janeiro

Yohan Blake a fost parte din echipa fantastică de ștafetă, medaliată cu aur, în proba 4×100 de metri pe care Jamaica avut-o la Jocurile Olimpice desfășurate în 2016 la Rio de Janeiro, Brazilia.

Echipa din Jamaica a sosit la Rio în postură de campioană mondială, titlu obținut în 2015, și deținătoare a recordului olimpic setat cu 4 ani în urmă la Olimpiada din 2012 găzduită de Londra.

ADVERTISEMENT

Cu Usain Bolt, Yohan Blake, Asafa Powell și Nickel Ashmeade la startul cursei, Jamaica a cucerit pentru a treia oară consecutiv medalia olimpică în această probă, în timp ce Usain Bolt a ajungea la 8 medalii olimpice de aur.

ADVERTISEMENT