Fotbal international

Younes Hamza, de partea României în „scandalul Colțescu”: „Românii respectă toate religiile şi toate culorile”

11.12.2020 | 13:07
Younes Hamza de partea Romaniei in scandalul Coltescu Romanii respecta toate religiile si toate culorile
ADVERTISEMENT

Younes Hamza consideră că românii nu sunt rasiști și îi ia apărarea lui Sebastian Colțescu, pe care îl cunoaște foarte bine de pe vremea când era jucător la Petrolul. El consideră că în România sunt respectati toți oamenii, indiferent de religie sau rasă.

Chiar dacă au trecut trei zile de la scandalul care a făcut înconjurul lumii, incidentul care l-a avut în prim plan pe arbitrul Sebastian Colțescu încă stârnește reacții.

ADVERTISEMENT

A fost rândul tunisianului Younes Hamza, care a jucat trei ani în România în tricoul „lupilor galbeni” să comenteze incidentul de la Paris din timpul  meciului Paris Saint Germain – Istanbul Basaksehir, când turcii și francezii s-au retras de pe teren și l-au acuzat pe arbitrul de rezervă român de rasism.

Younes Hamza e de partea României în „scandalul Colțescu”

Younes Hamza a ajuns la 34 de ani și joacă în Grecia la Larisa, după ce în 2019 a revenit la Petrolul Ploiești și a jucat 14 meciuri în sezonul 2019/2020, fiind unul dintre cei mai buni jucători străini care au venit în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Străinii care evoluează sau au jucat în Liga 1 au sărit în apărarea brigăzii de arbitri conduse de Ovidiu Hațegan și din care au mai făcut parte Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre. Acesta e și cazul lui Younes Hamza, fostul jucător al Petrolului și al Concordiei Chiajna, care a sărit în apărarea românilor: „Românii respectă toate religiile şi toate culorile. Eu locuiesc în România de foarte mult timp, nu sunt alb şi nici nu sunt “negru”, sunt între”, a comentat incidentul atacantul grecilor de la Larisa.

Ba mai mult, atacantul tunisian spune clar și răspicat că nu a avut niciodată probleme cu rasismul cât timp a jucat în România: „Eu nu am avut niciodată probleme în legătură cu rasismul niciodată în România. O ţară multicurală şi frumoasă”, a mai adăugat Younes Hamza.

ADVERTISEMENT

My dear friends I cannot stay without saying a word about this misunderstanding situation!!Romanian people respect all…

Publicată de Hamza Younes pe Joi, 10 decembrie 2020

Sunt și alți străini care i-au luat apărarea arbitrului Sebastian Colțescu

Principalul argument a lui Younes Hamza și care confirmă spusele sale este faptul că tunisianul vorbește și înțelege foarte bine limba română: „Eu cunosc bine limba română şi acolo este o mare diferenţă între cuvântul “negru” şi “negro””, a concluzionat în postara sa pe facebook, în care a folosit hashtag-ul #eusuntColtescu, aluzie la manifestatul din Franța și din lumea întreagă în urma atentatelor teroriste de la redacția revistei de caricaturi din Paris, Charlie Hebdo, care au avut loc pe 7 ianuarie 2015, din cauza satirei la adresa profetului Mahomed.

Surprinzător, Sebastian Colțescu a avut parte de susținere din Ungaria, unde jurnalistul Pataki Tamas de la publicația Magyar Nemzet îi ia apărarea românului într-un editorial intitulat ”Je suis român”.

Una dintre cele mai importante voci care i-a luat apărarea arbitrului român a fost cea a fostului mare jucător al lui Liverpool, John Barnes, care a declarat: „Arbitrul nu ştie pe cine să sancţioneze, al patrulea oficial trebuie să-i spună spre cine să se ducă, aşa că îi spune să se ducă spre ”cel negru”. Funcţia celui de-al patrulea arbitru este doar să-l identifice, nu să-l întrebe numele. Şi dacă a spus ‘negro’!? Dacă acesta este cuvântul românesc pentru negru, ce nu e în regulă?”, a spus englezul potrivit Daily Mail.