News

YouTube, modificări importante pentru smartphone. Noua opțiune, valabilă pe Android și iOS

YouTube anunță modificări importante la playerul video folosit pentru smartphone. Acestea vor fi valabile pentru aplicațiile sale mobile Android și iOS.
04.02.2022 | 10:01
YouTube modificari importante pentru smartphone Noua optiune valabila pe Android si iOS
ADVERTISEMENT

Platforma de streaming video YouTube, deținută de Google, lansează o nouă interfață pentru playerul full screen pentru aplicațiile sale mobile Android și iOS.

Principalul scop al acestei îmbunătățiri tehnice este aducerea în modul ”ecran complet” a funcţiilor pentru a căror folosire utilizatorul trebuia să iasă din acesta.

ADVERTISEMENT

Vorbim aici de butoanele Like şi Dislike, Share, adăugare la un playlist și citirea comentariilor.

YouTube lansează o nouă interfață pentru aplicațiile mobile iOS și Android

Noul player actualizat plasează 5 noi opțiuni în partea stânga jos, pentru accesarea funcțiilor menționate. Acestea iau locul clipurilor relaţionate, care au fost plasate un rând mai jos.

ADVERTISEMENT

Noua modificare este prezentă numai atunci când utilizatorii vizionează un videoclip pe ecran complet (full screen).

În afară de aceasta, nu există nicio modificare sau actualizare a aplicației YouTube în ansamblu, fie că vorbim de Android, fie de iOS.

ADVERTISEMENT

Funcția apărută recent facilitează, de asemenea, utilizatorilor să vadă secțiunea de comentarii alături de videoclip în modul peisaj.

Înainte de actualizare, utilizatorii trebuiau să atingă secțiunea de comentarii pentru a accesa comentariile sau pentru a minimiza videoclipul pentru a-l deschide. Acum, utilizatorii pot trece la modul ecran complet și le pot ridica atingând butonul de comentarii.

ADVERTISEMENT

Noua interfață de utilizare a playerului video este în prezent lansată atât pe dispozitivele Android, cât și pe iOS, dar se pare că nu este încă disponibilă pe scară largă. Ar putea fi necesar să așteptați puțin înainte de a primi actualizarea pe telefon.

Ultima schimbare importantă la YouTube, petrecută în noiembrie 2021

Cea mai recentă schimbare la YouTube a avut loc în noiembrie 2021. Aplicația anunța atunci că va ascunde numărul public de dislike-uri pentru videoclipurile de pe platforma sa.

Compania și-a motivat decizia prin intenția de a apăra creatorii mai mici de atacuri antipatice sau de hărțuire și să promoveze ”interacțiunile respectuoase între spectatori și creatori”.

Butonul ‘Dislike’ este în continuare prezent pe aplicația de stream video, dar va fi pentru feedback privat, mai degrabă decât pentru prezentarea publică.

Pe de altă parte, situația este total diferită când vine vorba despre o altă funcție, cea de aprecieri – like-uri. În continuare, oricine va putea să vadă numărul de aprecieri la materialele video.

ADVERTISEMENT
Tags: